С термин Септември 2024

• 41 924
  • 696
  •   1
Отговори
# 570
Аз съм с брекети и зъболекарката ме предупреди че венците ще станат много чувствителни. Препоръча ми вода и паста на Vitis Gingival, като ефективен и безопасен вариант. Наистина далеч не всички продукти за устна хигиена стават за бременни, дори да пише че нямат алкохол.

# 571
Rodiva, четвърто ли чакаш? Как се чувстваш с тази бременност? Искам да кажа- по- притеснена ли си и с каква настройка си за раждането? При мен нещата са малко, как да кажа- комплицирани. Абе направо нон-стоп мисля дали всичко ще е наред и как ще протече всичко, ще успея ли да го донося и как ще го родя. Не съм била така до сега и това ме изнервя до краен предел. Нямам търпение да идва август и да се спре с това напрежение. Sad А на ФМ ми казаха да се готвя и за секцио по спешност, защото с четвърта бременност матката била преразтегната и не се знаело как ще протече естественото.
Иначе за кървенето от венците- нормално е, но при мен и иначе си кървят, та сега нямам наблюдения да е повече.
За бебето май няма какво да купувам- имам абсолютно всичко, само помпа за кърма ще ми трябва. Първите две са неуспешно кърмени до три месеца и половина с дохранване, а третото така се пристрасти към гърдата,че на 8м със зор го отбивах. Сега пак искам да кърмя,но ще внимавам кога и как

# 572
Късмет на ФМ пожелавам на всички здрави бебчета, аз също съм на 29.02  вървим почти заедно, аз съм 11+5
На мен също ми е първа бременност ( моето коледно чудо) и от сърце се надявам всичко да бъде наред до успешен финал!

author=R0SSES link=topic=1616632.msg47643231#msg47643231 date=1708509775]
Здравейте, група!
Включвам се и аз към септемврийските бебета. За мен - на 34г. съм, първа бременност. Не, че е от значение, но забременях на 33 от първия опит, което си го приех като моето коледно чудо!
С днешна дата съм 12.1 и по приложение ми смята термин 03.09.24г. Лекарката все още не ми е смятала термин, но бебето се развива, както е по приложението и отговаря на гестационната си седмица. Досега съм била на три прегледа и всичко изглежда наред. Чакам с нетърпение ФМ, която при мен ще бъде на 29.02. След нея съм решила да споделя новината на семейството ми и чак след това на близките хора. Не мога да ви опиша колко ми е трудно да крия това от всички, само бъдещия татко и лекари знаят за това. Времето минава доста бавно и за мен, но напоследък сякаш повече свикнах с идеята и ми е малко по-спокойно.
Аз съм от жените, на които им се гадеше почти постоянно първите три месеца. Чак тези дни започвам да се чувствам малко по-добре, но все още съм убита от умора, преспивам и това ми носи ужасно главоболие. Надявам се и това да премине.

Пожелавам на всички успешна ФМ и всичко да бъде наред с бебетата! Следя темата от самото начало с голям интерес и честно да ви кажа, тук много се успокоявам Simple Smile
Исках да споделя с вас, че в лаборатории SYNEVO тече кампания -20% на всички изследвания свързани с бременност. Тази отстъпка важи и за всички пакети с генетични тестове.

Прочетох и публикацията на Ellstta, случаят е доста деликатен, лично според мен на първо четене, опцията да напуснете сама изобщо не е удачна. За майчинските правилото е 1г. трудов стаж изобщо в живота, няма значение кога е било това. Определянето на сумата, която ще се получава по мой спомен беше - смятат се доходите 2 години назад, всичко се събира, после се дели и се получава сумата, която ще се взима, като тя не е 100%.
В случая, ако останете без работа последните няколко месеца от този, период - ще се смятат като 0лв. и това много ще намали премията. Ако сте без работа, вариантът е да се запишете като самоосигуряващо се лице, но с добавка майчински на високи доходи - това струва около 700лв. на месец вноска.
Ако можете да си позволите такъв вариант, поне няма да ходите на работа.
Смятам, че до шести месец не е безкрайно трудно да се прикрие бременноста. Тепърва предстоят топлите дни, ако ходите с широки дрехи и рокли и наистина пазите тайна (вкл. не си пипате корема в офиса, защото много жени долавят това, не споделяте как вече не правите куп неща, прегледите се превръщат в зъболекар и т.н.), смятам, че съвсем реалистично можете да си останете на работа. Минат ли шесте месеца, нямат право да ви пипнат. Вие нямате никаква, вина понеже не сте знаела в момента на подписване на договора. Все пак можете да се посъветвате и с адвокат, който да ви даде по-професионално мнение. Наистина моят съвет е не действайте прибързано и не напускайте така по добра воля.

Поздрави на всички и успех! Simple Smile Heart

[/quote]

# 573
И на мен бременността ми с малката беше проблемна. Контракции, лежане и пак я родих 20 дни по - рано.
Сега не знам как ще е, за момента се чуствам по - добре., отколкото с предишната ми бременност по това време, нооо.. тежестта ще си каже думата предполагам. Надявам се да ги донося до 36та седмица, пък от там нататък, когато си решат.

# 574
  • София
Gerta, трета бременност ще ми е. Другото дете е на мъжа ми от друга жена. 😀
И аз се чувствам като теб. Доста повече премислям нещата от предните пъти. Всичко ще бъде наред. Най-важното е да сме спокойни! Heart

# 575
Здравейте, записвам се при вас, след като ви следя от самото начало. Втора бременност, бъдещия батко е на 4г. Simple Smile В 12гс съм и ми предстои фетална и бхс другата седмица. Пожелавам успех на всички  и здрави и пухкави бебета на финал! Sparkling Heart
Надявам се групата да стане по-активна. С тази бременност съм сякаш по-въодушевена от предната, може би, защото имам представа за предстоящото, макар, че честно още на моменти не мога да повярвам. Доста неща имаме от първото дете от по-големите покупки. Но количка ще купувам ( 1 път ползвах на роднина) и кошара, защото бяхме с дървена, но я продадохме, когато го преместихме в самостоятелна стая и сега искам сгъваема.

П.С. Мартиии, здравееей и тук! Satisfied

# 576
Здрасти, Ели Heartbeat Чаках те Grin
С Еделвайс големите ни деца са наборчета и почти в един месец (не са в един, защото моята избърза, нали Grin)

Надявам се и аз след феталните да стане по - активна темичката.

# 577
Вашите дечица 2019 ли са?

# 578
Да. Ноември/декември.

# 579
Моята е баш с година по-малка Simple Smile

# 580
  • Sofia
При нас положението с бебешки дрешки и необходими пособия е нулево, но имам доста приятелки, които станаха майки последно време, вероятно ще взимаме много неща от приятелите и втора ръка.
Ще ги мисля по-натам тези работи, засега ми е важно бебето да се развива добре и всичко да бъде наред! Simple Smile
По-скоро се чудя как най-дълго време да си нося дрехите, с които разполагам Grinning Хич не искам да се затрупвам с по-големи дрехи, които после да се чудя какво да правя. Все още съм същия размер, но вече си ми стяга на талията и започнах да си нося дрехите, които ми бяха леко големи. Сега се радвам, че ги запазих, вършат идеална работа. Нямам търпение да стане топло и да нося поли и рокли.
Иначе гледам, че с няколко човека вървим заедно, което е чудесно!
И аз се надявам след другата седмица, когато ще минат повечето ФМ да станем по-активни и да вдъхнем кураж на тези, на които ще им предстои това.

Поздрави!

# 581
Съвсем реалистично е да се купи един клин и едни дънки за бременни. То зависи от гардероба изобщо, но поне аз предната си бременност с последни хладни месеци така я изкарах. Този път ще си спестя по възможност изобщо купуването на каквото и да е било за бременни.

# 582
С предната бременност си бях купила два чифта дънки, 1 клин за вкъщи и един спортен панталон за йогата,която посещавах. Дънките ги дадох на една приятелка, сега ще поискам да ги върне 😅 Все още си нося нормалните си дрехи. Хубавото е,че ще е лято в големите месеци та с рокли, които стават попринцип би трябвало да стане.

# 583
Определено 2 чифта дънки са по-добре от един 😃 Аз бременеех между двете първи вълни на Ковид, та особено в края на бременност с втората вълна, никак не ми трябваха дрехи 😃

# 584
За съжаление в офиса имаме етикет, та по клин не може. Иначе уикенда си нося анцуг и клин. А при мен вече корема личи много и ми е все по - трудно. Колкото и да не искам да купувам, ще ми се наложи.
Не знам за роклите, дали няма да се вдигат много от корема. И това ще мисля. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт