С термин Септември 2024

• 41 955
  • 696
  •   1
Отговори
# 555
Май във всяка болница е различно, защото моя приятелка роди миналия август (14ти) и в болницата (Вита) са искали с дълъг, дума не се е казало за къс. А беше мръсна жега. Бебчо се сварил милия.. Та не знам де, ще видим, има време.
Поръчах си първите дънки за бременни. Няма как да мина без, за жалост. Grin

# 556
Вълненията ми на този етап са свързани с ФМ (след 3 седмици) и генетичния тест, който ще правя в понеделник. Фантазията ми се простира максимум до пола. В момента съм в 9та седмица, терминът ми е за 22ри септември.
Дъщеря ми е зимно бебе (26ти ноември). Не сме имали драма с обличането, то каква ли зима има в България и особено в Пловдив. Един космонавт ми беше притрябвал спешно към края на декември и купих някакъв доста нелеп, защото вече се бяха поизчерпали бебешките размери. Този път бих предвидила въпроса по-отрано.
Количка, столче за кола, ваничка и какво ли не ще ползваме от каката. Чудя се дали да не взема нов шезлонг на 4moms. Старият ни си е ок, та не знам дали има смисъл от такъв ъпгрейд.
Малко ни е казус със стаята, каката си има самостоятелна, която си ползва от новородена. За второто бебе нямаме опцията за самостоятелна стая. Та или ще е при каката или при нас (за известно време). Разглеждам някакви сложни конструкции тип двуетажно легло с кошара долу 😃 Това със сигурност е най-сложния битов въпрос, който трябва да решим преди бебе номер 2 😃

# 557
Танче, нашата кака е на 27.11 Grinning
Ние сме си всички заедно, каката сама не спи (страх я е) и спи при нас. Бебетата ще спят в кошари. Толкова за сега.
Стискам палци за ФМ и генетичния.

# 558
  • София
Аз пък нямам абсолютно нищо бебешко от децата. Всичко съм подарила или продала. До преди 1 година бях абсолютно сигурна, че вече съм приключила с бебешките теми. Blush
Тъкмо вече и всяко дете си има свой собствен кът и е спокойно. Четвъртото като за начало ще е в спалнята ни. После ще го мислим. Тя дотогава най-голямата може да изхвърчи от семейното гнездо.

# 559
И аз се записвам с термин септември. Предстои ФМ и скрининг чак средата на март, много далеко ми се вижда.
И аз изчистих всичко за новородено от каката, у дома каквото има почва от р-р 6м минимум 🤷

# 560
Стана ми любопитно сега, къде гледате за бебешки дрешки и аксесоари. Кошарката сме я измислили, че ползваме на братовчед ми. Обаче такива неща като столче/кошница за кола, просто още не съм ги мислила. Laughing Колкото до дрехи за мен, аз ни мисля много да се затрупвам, нямаме и място. Ако мога да карам повече с рокли ще е супер.

# 561
За това бебе ще искам от бабите дрешки и пакети памперси като се роди. 🤣 Че те се скъсаха да купуват глупости за каката. Сега точно и ясно ще заявя какво искам 🤣 и адаптира и млека, че и те са златни 😀

# 562
Бебешки дрешки гледам предимно от ХМ и страниците във фейсбук, където вкарват дрешки от Англия.
Дъщеря ми я изгледахме с английски дрешки, ММ беше там докато бях бременна и са направо без пари. Е, тук естествено има надценка.
Ние една кошарка ще ползваме от дъщеря ми (не е ползвана почти, тя си спи при нас), и ще купим още една.

# 563
Момичета, моля ви да ми дадете информация и съвет как да постъпя. Започнах нова работа Януари месец и след 2 седмици разбрах, че съм бременна. Работата е в офис. Та, имам изпитателен срок 6 месеца и все още крия бременноста си, не ми личи, но пролетта мисля, че ще ми е по-трудно да крия коремчето и вариантите са ми или да им кажа(като се опасявам от реакцията и евентуално дори смятам, че е възможно да ме освободят), да изляза веднага в болничен или да напусна сама? Идея нямам как да постъпя, така че да мога да получавам и майчински все пак. Мога ли да взимам майчински ако съм в болничен, докато съм в тази фирма или? Вариант ли е да напусна и да се водя на работа във фирма на приятел, да му давам пари за здравните или? Идея нямам как стоят нещата чисто счетоводно, правно и тн. Само знам, че докато съм в изпитателен, нямам закрила от държавата. Моля ви дайте съвет или която е по-запозната и е минала през това да сподели как стоят нещата. Извинявам се за дългият пост и благодаря! 😇😇😇

Здравей, 😊
Бременните служителки могат да бъдат уволнени дори и в болничен, ако са в изпитателен срок и те не попадат под защита. Според мен е хубаво да си кажете по-отрано, пък да става каквото ще, може и да са разбрани хора и да не ви уволнят. Рано или късно ще разберат, но е хубаво вие да имате време да отреагирате на ситуацията. Другия вариант с приятеля и да си плащате здравни по време на болничен и майчинството при евентуална загуба на текущата си работа е окей. Решение е, практика е даже при такива случаи. Но пожелавам успех с текущия работодател и да не ви се налага да си тръгвате оттам. 🙏🏻

# 564
  • София
На мен най-голямата ми драма е кърменето. Предните два пъти не можах да кърмя дълго, понеже направих мастит и се наложи да си спра кърмата. Много силно се надявам този път да е успешно.

# 565
И аз не можах да кърмя малката, тя просто не пожела да засуче. Иначе кърма бол.
Сега ще ги пробвам близнаците, то ясно, че няма да може дълго, но поне нещо. Ама да стигнем до там.

Някой с кървящи венци? Моите кървят ужасно, предполагам вода за уста ми трябва, но не знам всички ли стават. Ще питам един колега зъболекар.

# 566
  • София
Марти, по-добре зъболекар да те консултира точно. Може би е удачно и пастата да смениш с някоя подходяща.

# 567
Да, ще го питам, че положението не е добро.

# 568
Водата за уста стяга венците поне малко, но консултирайте коя е подходяща за бременни.

# 569
Питах - каза, че е нормално по време на бременност. Паста за зъби Пародонтакс и вода за уста Астера. Ако някой има същия проблем, ще се радвам да съм помогнала.

Общи условия

Активация на акаунт