С термин Септември 2024

• 41 973
  • 696
  •   1
Отговори
# 540
Много благодаря за отговора! ЧХГ е 211.
Не знам дали всички са така, но моята АГ е педант по отношение на работата си, обаче не предразполага към разговор. Винаги отговаря кратко, точно и ясно, но чак ми е неудобно да питам повече, тъй като може в момента да преглежда пациент или нещо друго да прави, знам ли..Ще звъня да попитам, може би днес. Grinning Grinning

О, разбирам те - моята АГ е по същия начин Grinning
Разбрали сме се обаче за вайбър - пиша там и тя като има време отговаря. Винаги е било в рамките на деня, дори веднъж в уикенд.

Edit за да не пускам два коментара последователно:
В петък след прегледа ми казаха да спра прогестеронните препарати, като намалих дозата наполовина за три дни и от понеделник вече не приемам никакви (бях на дуфастон 10мг 2х2 и циклогест песари 2х400). За щастие нямам никакво зацапване, но пък имам прилошавания които ги нямаше докато пиех прогестерон. Дали тялото се нагажда към новите нива или е просто случайност?

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 12:47 от Gelatto

# 541
  • София
Момичета, моля ви да ми дадете информация и съвет как да постъпя. Започнах нова работа Януари месец и след 2 седмици разбрах, че съм бременна. Работата е в офис. Та, имам изпитателен срок 6 месеца и все още крия бременноста си, не ми личи, но пролетта мисля, че ще ми е по-трудно да крия коремчето и вариантите са ми или да им кажа(като се опасявам от реакцията и евентуално дори смятам, че е възможно да ме освободят), да изляза веднага в болничен или да напусна сама? Идея нямам как да постъпя, така че да мога да получавам и майчински все пак. Мога ли да взимам майчински ако съм в болничен, докато съм в тази фирма или? Вариант ли е да напусна и да се водя на работа във фирма на приятел, да му давам пари за здравните или? Идея нямам как стоят нещата чисто счетоводно, правно и тн. Само знам, че докато съм в изпитателен, нямам закрила от държавата. Моля ви дайте съвет или която е по-запозната и е минала през това да сподели как стоят нещата. Извинявам се за дългият пост и благодаря! 😇😇😇

# 542
Феталната каза нормален резултат от БХС. АГ каза перфектни изследвания. Отдъхвам си.

Елтса, нямам идея как да постъпиш. До юни няма как да криеш със сигурност. Консултирай се с някой по - запознат.

# 543
Честито за добрите новини, Marthina!

Ellstta - бих потърсила съвет в този субфорум. Дамите там изглеждат запознати със всякакви казуси по майчинско счетоводство: https://www.bg-mamma.com/?topic=1600776

# 544
Кога сте на ФМ, момичета? Май много малко сме минали до сега.
Аз от сега съм в едни размисли как ще ги обличаме тези деца, дъщеря ми е зимата и не съм имала драми в това отношение.Grinning

# 545
Да се отчета и тук Simple Smile ФМ мина чакаме си момченце 💙 Marthina, голям въпрос зададе- с три зимни бебета съм, идея нямам как се облича новородено в жегата?!? Четох за боди, отгоре нещо с дълъг ръкав и завито!?! Малко безумно ми се види 👀 Те, че нямат добра терморегулация- нямат, но чак толкова навлечени? Няма ли някоя лятна мама да се изкаже 🧐

# 546
Днес съм на фетална, ако всичко е наред другата седмица влизам за серклаж, стискайте палци момичета❤

# 547
Две седмици остават до моята ФМ. Избрахме пренатален - Vision и той е уговорен. Имам чувството че дните се нижат със скоростта на охлюв. Мисля, че вече усещам влиянието на хормоните върху емоцииите. По принцип и песен, може да ме разплаче, ама онзи ден от нищото ми текнаха сълзите чак бях в шок. Добре че мъжа ми си ме познава, направи ми мляко с какао и ме остави да чета книга, а той довърши работата дето бях започнала.

# 548
  • Sofia
Здравейте, група!
Включвам се и аз към септемврийските бебета. За мен - на 34г. съм, първа бременност. Не, че е от значение, но забременях на 33 от първия опит, което си го приех като моето коледно чудо!
С днешна дата съм 12.1 и по приложение ми смята термин 03.09.24г. Лекарката все още не ми е смятала термин, но бебето се развива, както е по приложението и отговаря на гестационната си седмица. Досега съм била на три прегледа и всичко изглежда наред. Чакам с нетърпение ФМ, която при мен ще бъде на 29.02. След нея съм решила да споделя новината на семейството ми и чак след това на близките хора. Не мога да ви опиша колко ми е трудно да крия това от всички, само бъдещия татко и лекари знаят за това. Времето минава доста бавно и за мен, но напоследък сякаш повече свикнах с идеята и ми е малко по-спокойно.
Аз съм от жените, на които им се гадеше почти постоянно първите три месеца. Чак тези дни започвам да се чувствам малко по-добре, но все още съм убита от умора, преспивам и това ми носи ужасно главоболие. Надявам се и това да премине.

Пожелавам на всички успешна ФМ и всичко да бъде наред с бебетата! Следя темата от самото начало с голям интерес и честно да ви кажа, тук много се успокоявам Simple Smile
Исках да споделя с вас, че в лаборатории SYNEVO тече кампания -20% на всички изследвания свързани с бременност. Тази отстъпка важи и за всички пакети с генетични тестове.

Прочетох и публикацията на Ellstta, случаят е доста деликатен, лично според мен на първо четене, опцията да напуснете сама изобщо не е удачна. За майчинските правилото е 1г. трудов стаж изобщо в живота, няма значение кога е било това. Определянето на сумата, която ще се получава по мой спомен беше - смятат се доходите 2 години назад, всичко се събира, после се дели и се получава сумата, която ще се взима, като тя не е 100%.
В случая, ако останете без работа последните няколко месеца от този, период - ще се смятат като 0лв. и това много ще намали премията. Ако сте без работа, вариантът е да се запишете като самоосигуряващо се лице, но с добавка майчински на високи доходи - това струва около 700лв. на месец вноска.
Ако можете да си позволите такъв вариант, поне няма да ходите на работа.
Смятам, че до шести месец не е безкрайно трудно да се прикрие бременноста. Тепърва предстоят топлите дни, ако ходите с широки дрехи и рокли и наистина пазите тайна (вкл. не си пипате корема в офиса, защото много жени долавят това, не споделяте как вече не правите куп неща, прегледите се превръщат в зъболекар и т.н.), смятам, че съвсем реалистично можете да си останете на работа. Минат ли шесте месеца, нямат право да ви пипнат. Вие нямате никаква, вина понеже не сте знаела в момента на подписване на договора. Все пак можете да се посъветвате и с адвокат, който да ви даде по-професионално мнение. Наистина моят съвет е не действайте прибързано и не напускайте така по добра воля.

Поздрави на всички и успех! Simple Smile Heart

# 549
Добре дошла!
По - късно ще пусна линк за фейсбук групата ни. Simple Smile

герта, два ката дрехи ми изглеждат супер много и на мен.То именно, че нямат терморегулация - ще се сварят. Мисля девойката да я изписваме по рокля с дълъг ръкав, но голи крака, а младежа по гащеризон с къс ръкав, но дълги крачоли. Аз съм и ограничена, защото трябва да търся малки дрешки, 56 ще да им като чували, та 44 или 50. За това съм си харесала. Grin

# 550
  • София
Честити хубави вести!
И аз съм само със зимнни бебета досега. Мисля си, че ще е по-удачно сякаш с къс ръкав, а с дълги панталони. А ако е пък чак такава жега, в крайна сметка нали ще са отгоре с пелена или тънко одеалце.
Аз съм много неориентирана с тези нови изследвания, които сега се правят. Предните два пъти не са ми правили нито БХС, нито ФМ. Все си мисля, че в повечето случаи са ненужни.  Smiley

# 551
Ами ФМ със сигурност е задължително да се направи, за мен. БХС е статистика, но като ми кажат го правя.

# 552
R0SSES, добре дошла и от мен!

Марти, абе не е ли много рано да мислим за дрехи? Нямам за цел да обидя някого, просто ми е много любопитно, защото на мен дрехите са ми толкова далече. Иначе братовчед ми беше лятно бебе (Август) и доколкото си спомням той беше облечен с блузка с дълъг ръкав и дълги панталонки. Много зависи и времето какво ще е, щото като си гледам снимките и ние сме дълги ръкави, явно е било по-хладничко.

Аз мисля как е най-удачно да организирам детската стая, понеже към момента сме в апартамент, чиито спални са по около 9кв.м. и реално няма място за кошарка в спалнята. Тъй като до момента тази втората спалня беше за гости има една малка спалня, която евентуално може да остане. Моя мъж предлага да я избутаме до стената, а до нея да сложим креватчето и да ползваме гардероба, докато моя дизайнерски ум сътвори обзавеждане за дестка стая. Другото е, че ние по принцип си търсим къща в родния ни град, и не ми се иска да наливам излишно пари, при положение че най-вероятно апартамента ще се отдаде под наем.

# 553
Ами мен си ме вълнува, тъй като наистина не знам. С дъщеря ми например не съм имала терзания, при зимно бебе е ясно. Не че съм тръгнала сега да купувам, но си набелязвам някои неща, разглеждам.

# 554
Оххх Joy искрено се разсмях с дебата за дрехите за изписване. Така да си кажа и аз мнението, според мен зависи кога точно ще се роди бебчо, защото ако се роди август е едно, ако е края на септември е друго, някой път температурите варират 15 и повече  градуса. Сега ако има някакво изисквано новородените да са с дълъг ръкав, аз не съм запозната там опитните ще кажат. Според мен нещо с късо ръкавче, за август началото на септември, за края може да се помисли и за нещо връхно. Ще взема да питам майка ми, мен с какво са ме изписали в началото на септември ако помни. Grinning
И понеже нали всеки е луд с номера си, аз пък съм си избрала рокля за изписването, стискайте палци да ми става живот и здраве JoyJoyJoyJoy

Общи условия

Активация на акаунт