С термин Септември 2024

• 41 961
  • 696
  •   1
Отговори
# 525
Въпрос към по-запознатите мами, някой може ли да ми каже, какво значи "оицц".  Става дума за следния израз отнасящ се до разположение на плацентата: " разположена по задна маточна стена, достига и отчасти покрива оицц". Thinking

Съкращение на orificium interrnum canalis cervicalis трябва да е. Демек покрива отчасти вътрешния отвор на цервикалния канал

# 526
Въпрос към по-запознатите мами, някой може ли да ми каже, какво значи "оицц".  Става дума за следния израз отнасящ се до разположение на плацентата: " разположена по задна маточна стена, достига и отчасти покрива оицц". Thinking

Съкращение на orificium interrnum canalis cervicalis трябва да е. Демек покрива отчасти вътрешния отвор на цервикалния канал

Благодаря Daisy97 Flowers Hibiscus И аз така го разбрах, като обясняваше лекаря, но после като четох документите ми се стори странно това съкращение и нищо не намерих в нета, точно за него. Sweat Smile

# 527
Здрвейте, момичета. В петък бях отново на лекар и ми изписаха L-thyrox 50 mg във връзка с хипотиреоидизъм. Не са ми дали разпечатка от стойностите на хормоните, тъй като тук в Гермния това не е практика. След месец ще направим контролни изследвания. Установявали ли са ви подобни проблеми с щитовидната жлеза в 8-9 седмица? Има ли повод за притеснение?

# 528
Ivex, аз пия 100мг, всичко като е под контрол няма място за притеснения, бъди спокойна❤

# 529
  • София
Здравейте на всички! ❤️
Включвам се и аз с голямо удоволствие! Очаквам първото си бебче, в момента съм в 9 сед. 3 дни, на 27 години съм, живея в София. Термина ми е на 19.09 🍀

Имам запитване, дали можете да ми препоръчате АГ който да работи с НЗОК и от който сте доволни? 😇

# 530
Ellstta, добре дошла и успех до финал! Flowers Hibiscus Flowers Cherry Blossom  
Ако искаш заповядай в групата ни във фб.
https://fb.me/g/p_muxv7uGZjduDZX3j/gNiK88di?ref=share

# 531
Няма нищо страшно, важното е да влязат в норми хормоните, защото сега бебето ползва нашата щитовидна жлеза. Аз също съм на еутирокс, като наскоро ми вдигнаха дозата и сега ще изследвам отново да видя в норма ли е

Здрвейте, момичета. В петък бях отново на лекар и ми изписаха L-thyrox 50 mg във връзка с хипотиреоидизъм. Не са ми дали разпечатка от стойностите на хормоните, тъй като тук в Гермния това не е практика. След месец ще направим контролни изследвания. Установявали ли са ви подобни проблеми с щитовидната жлеза в 8-9 седмица? Има ли повод за притеснение?

# 532
Леле, колко сте писали. Нещо се е бъгнало при мен, бях писала един коментар, който не виждам, пък изнестията за нови отговори не са сработили. Както и да е.

Говорихме с родата, и научихме прицичините за починалите деца. Хубавото е, че не се дължат на генетични аномалии. Предпочитам да не споделям причините, от уважение към родата. Ще се консултирам и с АГ, но все пак за успокоение решихме да направя пренателен, дори само базовия да е.

Marthina, Kitana666 много се радвам за хубавите резултати, пожелавам на всичики само хубави новини да има!

# 533
Отчет от първа фм - перфектни бебета, вървят със седмица напред и ми смениха термина на 01.09. Момче и момиче, за сега. Аг не посмя да гарантира обаче, но най вероятно ще са си така. Важното е, че всичко за този срок на бременността е наред. Сега съм чаак на 15.03.

# 534

Аз също приемам Еутирокс 50мг още от 4 седмица на бременността. При мен tsh беше 3,24 след месец приемане на еутирокс в момента стойностите са 0.13. Днес съм на ендокринолог и ще видим дали ще намали дозата на 25мг.
Смятам , че няма повод да се притесняваш, доста често този хормон е висок , но с лекарства всичко е наред.

# 535
Момичета, тъй като края на април ще ходя на почивка извън страната искам да си направя застраховка, която да е специално за бременни. Разбрах, че не всяка застрахователна компания правят такива застраховки. Някоя има ли информация къде мога да направя и какво всъщност включва?

# 536
Момичета, пак съм аз, следя ви и се радвам, колко много си помагате!
Бих искала да ви попитам според вас в
4 г.с - прогестерон 13,4 ng/ml (33,5 nmol/L) ниско или нормално е?

Ще бъда в петък на преглед, но дотогава се колебая дали да не притесня АГ-то по телефон и евентуално да ми каже да почна утрогестан, дуфастон или каквото е необходимо.

# 537
Привет, ans - за прогестерона стойността е важна като съотношение с ЧХГ. На мен ми звучи ок, но щом имаш телефона на АГ, смело си питай. Задължително обаче прати и ЧХГ стойността.
Има отношение и дали е естествена бременност или инвитро, но щом не приемаш вече прогестерон залагам на естествена.  Успех Simple Smile

# 538
Добро утро.
За прогестерона не знам колко трябва да е. Може да питате АГ.
Аз днес пуснах изследвания, които ми назначи АГ. Чакам да излязат. Чакам и БХСто, по принцип казаха 3 работни дни, но аз ще си проверявам. Grin

# 539
Привет, ans - за прогестерона стойността е важна като съотношение с ЧХГ. На мен ми звучи ок, но щом имаш телефона на АГ, смело си питай. Задължително обаче прати и ЧХГ стойността.
Има отношение и дали е естествена бременност или инвитро, но щом не приемаш вече прогестерон залагам на естествена.  Успех Simple Smile

Много благодаря за отговора! ЧХГ е 211.
Не знам дали всички са така, но моята АГ е педант по отношение на работата си, обаче не предразполага към разговор. Винаги отговаря кратко, точно и ясно, но чак ми е неудобно да питам повече, тъй като може в момента да преглежда пациент или нещо друго да прави, знам ли..Ще звъня да попитам, може би днес. Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт