С термин Септември 2024

• 43 489
  • 696
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте и от мен!
От Плевен съм, с овулация на 17.12 и положителен тест на 03.01, бях на лекар днес. Видя се сакче, но не чухме пулс. Имам назначен час за 05.02.
Успех на всички бъдещи мами!😇

# 121
А пулс при завършена 6та ли се чува?
Оф, ама грам не помня преди кога го чухме..

Мамите от другата група масово казваха, че за пулс са ги викали в 7-ма седмица.
Както казва Къпинка 6 навършени седмици и 5 дни :
Аз отидох в 5г.с.+ 5 дни за установяване на бременност, викат ме пак в 6г.с. + 5 за пулс. Бтв днес ми беше с вагинален ехограф прегледа, в началото до към 10та седмица винаги така са ме гледали.

# 122
Момичета,
ако искате нека всяка да напише откъде е, коя поред бременност и предполагаем термин, за да мога следващата тема да я направя красива. Yum
Напомням на новите попълнения, ако имат желание да напишат откъде са и датата на термина Hug Същото можем да направим и в групата във фб ако искате. Simple Smile

# 123
Здравейте, днес излязоха моите кръвни изследвания, ТSH ми е над нормите . Запазих си час при ендокринолог, но въпроса ми е това опасно ли е за бебето? Някой друг с такъв проблем? Трябва ли да спазвам някаква диета за да се намали процента ?

# 124
Новото линкче към групата за днес

https://fb.me/g/p_bkh1ZeKyexKahoM6/ROCGq2kG?ref=share

Здравейте, днес излязоха моите кръвни изследвания, ТSH ми е над нормите . Запазих си час при ендокринолог, но въпроса ми е това опасно ли е за бебето? Някой друг с такъв проблем? Трябва ли да спазвам някаква диета за да се намали процента ?

Аз съм с такъв проблем.
Казват, че по-трудно се забременява с по-високи стойности, но незнам дали е опасно, казват че е добре да се контролира. Най-вероятно ще ти изпишат еутирокс. Това е хормонът на щитовидната жлеза, когато имаш недостиг от него, хипофизната жлеза се старае да стимулира щитовидната, и произвежда хормонът TSH, който стимулира щитовидната. Когато приемаш допълнително еутирокс, хипофизата усеща по-високото ниво на тироксина и намалява синтеза на TSH.
Знам че е опасно да не ти стига тироксина, може да се роди увредено бебе, а високото ниво на TSH е поради недостиг на тироксин.
Аз не съм ходила на ендокринолог от 4 години, но те съветвам да отидеш, важно е!
Ендокринологът преди 5 години ми изписа еутирокс, в началото не го пиех, но той каза, че ако искам да забременея за напред, трябва да го пия.
Преди 6 месеца пак го почнах, миналия месец TSH ми беше малко над нормата за бременност и си го увеличих леко.

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 16:33 от Silviya681

# 125
Привет. Аз съм със завишено TSH, като при мен беше очаквано, тъй като имам Хашимото, но за радост до сега хормоните бяха в граница. Вчера се консумирах с ендокринолог и от днес започнах ниска доза еутирокс.

Моят съвет е веднага да направиш консултация с ендокринолог, недей да започваш прием на хормони на своя глава. Изследвай и F3 и F4, ще искат да ги видят на прегледа. До 3-4месец бебето използва нашата щитовидна жлеза и е важно да се обърне внимание, така че е чудесно, че си се насочила към доктор. Стискам палци всичко е наред!

# 126
Здравейте, мами, Hug
Някоя от вас да си е избрала проследяващ лекар вече, тъй като аз се насочих към Надежда при д-р Едвард Михайлович, но много дами се оплакват от отношението след раждането в болницата. Някой може ли да ми препоръча и лекар от Токуда, че за там четох много хубави отзиви и за лекарите и за болницата? Heart

# 127
Аз живот и здраве ще се следя при лекарка, която преглежда в МЦ близо до офиса ми и изражда в Шейново. Дъщеря си родих в Шейново.
От Токуда има много доволни, но и много недоволни. На една съседка дъщерята осакатиха в Токуда. Там изкараха дъщеря ми инвалид и от тогава бягам като дявол от тамян от там.

# 128
Аз съм така с Щерев и Надежда. В Надежда ми поставиха тотално грешна диагноза, в Щерев я потвърдиха и ми направиха ненужна лапароскопия.
И аз май ще търся някой в Токуда, така че бих се възползвала от препоръки Wink

# 129
Здравейте, аз още си чакам 1вия час при гинеколог.Чак във вторник ще е Sad 6та седмица.. TSH ми беше в събота 580, а във вторник, след три дни 1290.. мисля, че е добре Снощи получих силни болки както преди цикъл, доста се стреснах, по-рано през деня имах и нещо като срязване.Пих един чай от лайка и заспах.Още си кашлям и си имам настинка Sad

# 130
И аз бях хремава миналата седмица, а от събота малката. Мина ни вече де, даже утре ще я пускам на градина.

# 131
Здравейте, днес беше първия ми преглед точно в 6г.с. Видя се сакчето и пулсациите на сърчицето, но беше рано да се чуе. Всичко изглежда наред към момента спрямо седмицата. Продължавам си терапията. Лекарката ми назначи изследвания - разни витамини и TSH. Нямам проблеми с щитовидната, но и с предната бременност пих Акутирокс (течната форма на Л-тироксин), за да поддържаме TSH в ниски стойности. Важно е да е под 2,5 при бременност.
Относно следенето аз и преди и сега ще си бъда в Надежда. Лично аз съм доволна от следящата ме гинеколожка и мисля да се доверя отново на нея. Там раждах и живот и здраве мисля пак да съм там.
Д-р. Михайлович съм го срещала веднъж, след като родих на ежедневните консултации и ми направи добро впечатление тогава. Моя близка се следеше при него още докато беше в Щерев и с втората си бременност го последва в Надежда. От нея съм чувала само хубави неща за него, но за всеки лекар има добри и лоши отзиви. Важно е как всеки ще го усети за себе си.

# 132
Ето линкът за фейсбук групата за следващите 24 часа!

https://fb.me/g/p_cTS2esVMfz3iC8s4/I2xgdlyy?ref=share

# 133
Здравейте, днес бях на първи преглед в 6г.с. Всичко беше наред установиха ми двуплодна бременност бях шокирана и не очаквах това да ми кажат. Видяха се много добре изразени плодни сакчета за седмицата, в която съм размерите им са 16 мм и 13 мм. Викат ме отново на 24 януари, за да види АГ дали се развива всичко както трябва много съм щастлива   и дано всички, които сме тук да стигнем да щастлив финал!

# 134
Оле, Ани честито!
на мен това ми е голям кошмар, да не са две, че вече имам едно Grin

Общи условия

Активация на акаунт