С термин Септември 2024

• 43 605
  • 696
  •   1
Отговори
# 195
Честито на всички видели сакчета, сърчица и кой каквото си е пожелал Wink
Аз също се записвам с ембрионче и пулс след преглед в 6+5.
Защо толкова ужасно бавно минава времето, направо не знам. И при вас ли така се точи протяжно?

И аз съм в 6 г.с.+5, аз разбрах прекалено рано, може би за това ни минава толкова бавно..😃
От преглед до преглед е някаква агония, а пък като ми изпише приложението, че остават 33 седмици съвсем ми прилошава 😀

# 196
Честито на всички видели сакчета, сърчица и кой каквото си е пожелал Wink
Аз също се записвам с ембрионче и пулс след преглед в 6+5.
Защо толкова ужасно бавно минава времето, направо не знам. И при вас ли така се точи протяжно?

И аз съм в 6 г.с.+5, аз разбрах прекалено рано, може би за това ни минава толкова бавно..😃
От преглед до преглед е някаква агония, а пък като ми изпише приложението, че остават 33 седмици съвсем ми прилошава 😀

Ехе, момичета, и аз съм 6+5 😃
Следващия ми преглед е чак на 29.02. 😵‍💫

# 197
Здравейте,
Днес за първи път бях на АГ, установиха бременност 5г.с. + 5, следващата седмица ще съм на контролен. Hug Но имам проблем, всекидневно тъмно зацапване и ми изписаха утрогестан вагинално, обаче ми дадоха някакви малки кръгли хапченца в розова опаковка, а не глобули и сега се чудя тези малките дали могат вагинално да се поставят?

# 198
Аз съм в 6+3, но те вървят по - напред. На прегледа бях 5+5 и се видяха ембриони с пулс, отговаряха на 6+1 г.с.
На преглед съм чааак другата седмица в петък и на мен много бавно ми се точи времето. А как ще издържа до първата фетална за да разбера, че са здрави и какви са, не знам. То 11 седмица се падам на 19.02, един месец още.

# 199
Здравейте,
Днес за първи път бях на АГ, установиха бременност 5г.с. + 5, следващата седмица ще съм на контролен. Hug Но имам проблем, всекидневно тъмно зацапване и ми изписаха утрогестан вагинално, обаче ми дадоха някакви малки кръгли хапченца в розова опаковка, а не глобули и сега се чудя тези малките дали могат вагинално да се поставят?
Привет Mia, желателно е вагиналното поставяне в първият триместър. Прочети си внимателно листовката, за да си сигурна че приемаш изписаната ти доза. Консултирай се пак с АГ, ако нещо не е ясно. Успех!

# 200
И аз такива поставям. Те са и за перорално и за вагинално приложение. Утрогестан 100 ми изписаха, по две вечер слагам.

# 201
Момичета, как точно става следенето на бременност по здравна каса? Аз се следя в репродуктивна клиника, но ми се иска да минавам и по касата за направления при нужда. Тъкмо между прегледите на едното място да минавам прегледи на другото. Би ми било по-спокойно че всичко е наред.

# 202
Взимаш си направление от ЛЛ и отиваш при избрания лекар, той те записва.
Междудругото следенето по каса хич не е лошо, даже от миналата година са увеличили ехографите, не са само два и реално си те гледат всеки месец.
Аз имам един ехограф вече, другия петък ще имам още един, началото на февруари ще ме запише на ЖК и ще имам още един съответно, после ФМ и то станахме втория триместър.
Миналия път всеки месец ми пускаха кръв и урина, натоварване с глюкоза имах, кръвна група изследвах, абе много неща.

# 203
Мерси, Marthina! Приемам и препоръки за АГ по каса в района на жк. Младост в София

# 204
Момичета, добавих на предната страница термините. Не знам обаче как да кача снимки, защото форума иска да ми ги изреже ужасно. Ако някоя знае някакъв хак, да сподели, моля Grin

# 205
Тъкмо се връщам от прегледа. И моето бебче върви явно напред (по календар съм 5г.с+5), но докторката ката 6г.с+1. Имаше едно ембрионче (няма да са близнаци 😁) и чухме сърдечен пулс!

След 2 седмици съм отново на преглед, а междувременно ще потърся и по ЗК да се запиша някъде. Ако случайно имате препоръки за добър АГ по здравна каса за район център (София), споделяйте.

# 206
Ехей, супер! Честито Hug

# 207
Честито на всички, минали преглед и видяли и чули сърчица 🥰
И моя преглед мина днес в 7+1г.с.
Отговаря си точно и ми пуснаха и пулса да чуя.
Продължавам си терапията с всички лекарства и инжекции за сега. Следващия ми преглед е на 26ти.
Времето винаги минава много бавно между прегледите, а като влезем в кабинета и сякаш лети. Винаги искам и още и още и още 😀
С предната бременност ги бях наредила през около 2 седмици ЖК и ФМ и ми беше добре. В началото имах един дълъг прозорец от 1м. без преглед и беше мнооооогоооо дълго.
А най-дългото чакане е вечерта преди планувано секцио в болницата. Ей там няма минаване това време 😂
Да не говорим за следващия ден, ако си плануван за секцио по обяд. И като минат тези 9 месеца и не можеш да повярваш, че се ги избутал ☺ Поне при мен беше така.

# 208
Да се отчета и тук. Днес бях на втори преглед, видя се едно бебче, отговаря на 7г.с.+6 (7+4 съм от закъснение) видяхме пулсациите на сърчицето. Лекаря каза да се пазя и да си пия витамините, на следващ преглед съм  на 05.02. HugHeart

# 209
Ох и аз не знам как ще издържа още една седмица.. Бременността с близнаци рискова ли се води, междудругото?

Честито на всички за сърцата! Heart Exl

Общи условия

Активация на акаунт