Електронни четци - 28

• 46 549
  • 736
  •   2
Отговори
# 420
Аз съм пазарувал от американския Амазон. Не става дума за четци. Пратките идват с DHL или Fedex. Те си имат офиси в София, обаждат ти се по телефона и пишат мейли. Питат те съгласен ли си те да се занимават с митницата и да платят от твоя име всички необходими данъци, такси и мита. Срещу скромно възнаграждение разбира се. И накрая пратката идва при тебе с куриер.

# 421
Благодаря на всички за информацията! Имаме нужда от телефон и може да има нещо по-изгодно, отколкото тук

Как става доставката от немския Амазон? Те ли си имат куриери, с които работят? Може ли да обясните като за човек, който никога не е пазарувал онлайн, още повече от чужбина? Simple Smile

# 422
Амазон ползват услугите на големи международни транспортни компании от сорта на DHL и Fedex. Май имаше още една, но сега не се сещам за името. Тези компании си имат офиси и складове в България. Пратките се доставят до крайните клиенти от техни куриери, или от местни куриерски фирми, с които имат договори - примерно In Time, или евентуално Еконт или Спиди (ако не бъркам).
Основното е друго - всичко се заплаща предварително онлайн чрез дебитна или кредитна карта, или чрез ПейПал или чрез банков превод по сметка.
Като дойде куриерът, не му дължите нищо.

# 423
  • София
Как може да пазаруваме от Амазон от България? Какви са цените на доставките, такси?
Тези дни гледах друга стока, показа ми при цена 172 $, общо 230 $, което ми се видя доста голямо оскъпяване.
От скоро amazon.de има безплатна доставка до България на суми над 49 евро.
Те, лесно ще дойдат, по-интересно е (евентуално) връщането (за сервиз в БГ е друга тема) - на електроника, която е поръчана до бг адрес.

# 424
Скоро се очаква да излязат новини за 12-то поколение Киндъл.

# 425
Здравейте! Купих си Кобо!
Но имам следният проблем. Когато качвам книгите, на някой от тях не ми излиза заглавието и името на автора. На друга пък заглавието не е на кирилица и няма корица. Как да го оправя? Исках да опитам през calibre, но там не ми чете електронния четец.

Скрит текст:

# 426
Проблемът е в книгите, не в четеца. Аз затова моите задължително ги минавам през Сalibre – оправям заглавия, автори, качвам корици, конвертирам... – и чак тогава ги качвам на четеца. Просто искам библиотеката ми да е прегледна и подредена.

# 427
Проблемът е в книгите, не в четеца. Аз затова моите задължително ги минавам през Сalibre – оправям заглавия, автори, качвам корици, конвертирам... – и чак тогава ги качвам на четеца. Просто искам библиотеката ми да е прегледна и подредена.

Ами аз направих същото но не стана.

# 428
Какво не стана?

# 429
Ами минах книгите през Сalibre. Оправих всичко- заглавия, автори, корици. И след като ги качих на четеца се появиха без заглавие, автор и корица

# 430
Как точно ги качи на четеца? И в какъв формат?

# 431
Качвам ги в epub. Но сега всичко е наред. Бях им променила имената и другите неща, но май е трябвало и да ги конвертирам на ново за да станат.
Единствено не мога да разбера защо не става с bluetooth да ги прехвърлям. Свързах компютъра и четеца но не става. Или аз не правя нещо както трябва.

# 432
Здравейте, нова съм в темата. Радвам се, че има такава тема. Искам да си купя бюджетен четец за книги с функция за бележник и с писалка към него. Установих, че вече не мога да чета книги на хартия, също и писането на хартия не ми понася, така съм си свикнала с електронното, че ми е в пъти по-удобно и приятно. Ако някой от Вас ползва такъв ще се радвам на препоръки. Също не знам дали трябва да има картов четец?!

# 433
Не зная какво разбираш под бюджетен, до каква сума?
Може би нещо такова https://amco.bg/product/grafichen-tablet-boox-tab-mini-c-78-cheren
https://www.ozone.bg/product/elektronen-chetets-boox-go-10-3-android/
https://www.ozone.bg/product/elektronen-chetets-kobo-libra-colou … 1264-32-gb-white/

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 23:32 от Diorela

# 434
Не видях да е коментирано досега, явно никой не пазарува от Ozone?

От няколко месеца смениха защитата на книгите и преминаха към LCP 2.5 DRM. Така, че ако имате или, пък планувате да купите четец Pocketbook, няма да можете да четете книги закупени от Ozone(и стари отпреди ъпдейта, и новозакупени). Това, докато не излезе нов ъпдейт на фърмуера от Pocketbook - по някое време "тази есен" евентуално. Няма проблем да се четат книгите през андроид телефон или таблет(също Boox четци, които ползват андроид) и чрез iPhone или Ipad. Лошото е и, че засега не може да се "кракнат" книгите и да се свали DRM защитата, за да може да си ги четеш на всяко притежавано устройство.

Общи условия

Активация на акаунт