Електронни четци - 28

• 46 648
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
При изискване за максимален брой текстови формати отговорът е един - Покетбук. По-рано се намираха и електронни четци Оникс Букс с диагонал на дисплея 7 и 7.8 инча, но нещо са изчезнали от магазина, от който аз пазарувах - Amco.
За Покетбук - със 7 инчов дисплей е Pocketbook Era,  а със 7.8 инчов - Pocketbook InkPad 4. Това са актуалните модели, които се намират в много магазини. Но цената е меко казано, неприятна...
Кобо  са много добри четци, но броят на текстовите формати, които четат, е доста по-малък отколкото при Покетбук.

# 271
  • София
Здравейте!

Имам проблем с Киндъл, съвсем базов модел с копчета е. Ползвам си го повече от 10 години и още работи. Вчера дочетох поредната книга на него и когато се опитах да заредя нови заглавия, ударих на камък. Лаптопите вкъщи изобщо не прочитат информация от него. Донесох го в офиса да опитам на компютър, но също не става. С различни кабели пробвам, зарежда си с всеки от тях, но не може да се види информацията, записана в Киндъл-а.
Винаги съм качвала книги на него с Калибре. Преди това  трия прочетените книги през лаптопа като го свържа с кабела. Но сега тази връзка не се получава. Опитах да кача книги през Калибрето все пак, макар да не виждам четеца в лаптопа/компа , но не става нищо.

Допълвам, че вкъщи имаме още един Киндъл, същия модел. И той не се отваря от никой лаптоп/комп, на който пробваме, а досега винаги се е отварял.

Моля, ако някой има представа какво се случва да ми каже и евентуално да даде насоки за отстраняване на проблема!

# 272
И след рестарт ли не става? Ъпдейтвани ли са?

# 273
  • София
След рестарт също не става. Никога не са ъпдейтвани. За толкова стар модел дори не знаех, че има ъпдейти и нямам идея как да го ъпдейтна

# 274
Това съм го пропуснала със стария модел. Пробвай с още различни дата кабели.

# 275
Здравейте!

Имам проблем с Киндъл, съвсем базов модел с копчета е. Ползвам си го повече от 10 години и още работи. Вчера дочетох поредната книга на него и когато се опитах да заредя нови заглавия, ударих на камък. Лаптопите вкъщи изобщо не прочитат информация от него. Донесох го в офиса да опитам на компютър, но също не става. С различни кабели пробвам, зарежда си с всеки от тях, но не може да се види информацията, записана в Киндъл-а.
Винаги съм качвала книги на него с Калибре. Преди това  трия прочетените книги през лаптопа като го свържа с кабела. Но сега тази връзка не се получава. Опитах да кача книги през Калибрето все пак, макар да не виждам четеца в лаптопа/компа , но не става нищо.

Допълвам, че вкъщи имаме още един Киндъл, същия модел. И той не се отваря от никой лаптоп/комп, на който пробваме, а досега винаги се е отварял.

Моля, ако някой има представа какво се случва да ми каже и евентуално да даде насоки за отстраняване на проблема!

Вкъщи стария Киндъл харесва само един кабел, с другите не става. Началото на ваканцията качвах книги от списъка на детето и нямаше проблем, но аз не ги качвам с програма. Четеца е много стар, аз го имам от 9г, а е купуван втора ръка. С копчета, но не модела, който е с клавиатура отдолу, а другия. Още си работи и батерията държи доста.

# 276
Благодаря за включванията по моя въпрос. Hug

При изискване за максимален брой текстови формати отговорът е един - Покетбук. По-рано се намираха и електронни четци Оникс Букс с диагонал на дисплея 7 и 7.8 инча, но нещо са изчезнали от магазина, от който аз пазарувах - Amco.
За Покетбук - със 7 инчов дисплей е Pocketbook Era,  а със 7.8 инчов - Pocketbook InkPad 4. Това са актуалните модели, които се намират в много магазини. Но цената е меко казано, неприятна...

След цял ден ровене се спрях на Покетбук опциите  InkPad4, както и InkPad Color 3. Първият даже могат да ми го доставят на цена по- ниска от тази в Бг, другия- на същата, каквато ще заплатя за InkPad 3 Pro, ако въобще ми го намерят доставчиците, към които пуснах запитвания. Чудя се, обаче, трябва ли ми въобще цветната версия, както и дали това няма да се отразява неблагоприятно на живота на батерията (да пада по- бързо)... Какви са му плюсовете и минусите, съпоставен с InkPad4?
И тъй като при всички положения ще сменям четеца, имам следния въпрос- как става прехвърлянето на всичките книги, които имам качени на стария- към новия.Трансферът ще е Покетбук към Покетбук, само още не ми е ясно как точно. Rolling Eyes Давайте ноу- хау, моля. Hug

# 277
Аз съм го правила копи/пейст от стария четец на компа и после същото от компа на новия четец с кабел. По простия начин, но с Кобо.

# 278
Аз съм го правила копи/пейст от стария четец на компа и после същото от компа на новия четец с кабел. По простия начин, но с Кобо.

Директно на компа, без да минава през Калибре, или друга програма?

# 279

Директно на компа, без да минава през Калибре, или друга програма?
за Кобо Калибре не трябва. Директно.

# 280
InkPad Color 3 не си струва, технологията за електронен четец с цветен екран не е добре развита. Първо, засега тези екрани имат много малък брой оттенъци на цветовете - само 4096 или нещо подобно. За сравнение дисплеят на всеки таблет има поне 16 милиона оттенъци. Като се гледа като цветна картинка (снимка) с четец, тя изглежда бледа, цветовете са измити, с нисък контраст. Второ - в режим на  цвят резолюцията на екрана е много ниска - картинките изглеждат като съставени от отделни точки. Трето като се чете книга с цветни илюстрации и текстът изглежда зле - той също е с по-малко точки на инч и контурите на буквите са размити и с нисък контраст. Когато се четат черно-бели книги, резолюцията и контрастът са по-високи, но самият екран сивее. Просто въобще не е бял. Аз не бих си взел такова нещо.
За прехвърлянето на библиотеката от четец на четец - никакви проблеми с кабел да се прехвърли цялата на компютър, и след това от компютъра на новия четец. Става дума за Покетбук
Директно - копи-пейст без никакво Калибре.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 00:35 от Stilgar

# 281
Моят киндъл също в даден момент не се свързваше с калибрето на лаптопа, докато не пробвах с друг по-дебел кабел. Тогава нещата си заспаха и нямам проблеми с прехвърлянето на книгите.
Така че пробвайте с различни кабели.

# 282
  • Варна
Гадая, но да не би да има ъпдейт на Windows, който е направил толкова стари устройства неразпознаваеми? Странно е да са се отваряли и изведнъж да спрат и двете, и то на различни компютри. Това ме навежда на мисълта, че проблемът не е в кабелите.

# 283
  • София
Благодаря на всички, отговорили за моето питане с Киндъла. Пробвах де що намерих кабели вкъщи и накрая, когато вече бях изгубила надежда, с последния намерен кабел се получиха нещата. Сега го заредих с книги много здраво, че да не трябва отново в скоро време.

# 284
Както и очаквах, в Бг не могат да ми намерят Инкпад 3 Про. Вече поръчах Инкпад 4, излиза ми на цена приятно по- добра от тази тук, като живот и здраве, още довечера ще го доставят на адреса по чужбинското ми местоживеене. Ще трябва да почакам седмица да стигне до мен, през това време ще видя какво да си сваля от стария четец на компа и какво ново евентуално ще привлече вниманието ми.

Общи условия

Активация на акаунт