Електронни четци - 28

• 46 465
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Цитат
понякога с всичките дневници, листи и тн се заема твърде много място.
А техниката, като сдаде багажа изжеднъж, всичко написано заминава. Наскоро го изпитах с твърдия диск на лаптопа ми.  Добре, че усяха да ми възстановят повечето инормация, още не зная колко и какви  са загубите. И не ми казвайте, че правите някакъв вид бакъп на всичко в края на деня.

# 616
Много ми е добре. Три месеца вече, бързо опреснява, бързо сменя страници, подсветката ми е ОК - регулира се, лесно свалям книги през имейла, има физически бутони. Има мнооого място за съхранение.
Не знам какво повече мога да искам...
Не, не говоря за драскането на екрана.
С другите фунцкии от моя съм предоволна. Днес прочетох третата си книга от последния месец и нещо на него, започнах 4та.
Чета с удоволствие 🥰 просто ми стана интетесно откъм писане по него как е.

Ако имаш свързан клауд и си правиш архиви не е проблем. Нали това е една от функциите на ремаркабъл. Аз на всичко си правя бекъпи така или иначе.
Накрая на деня не, но са ми включени автоматично да се случва.

# 617
  • DE
Честно казано, ако можеш да пишеш с висока скорост на клавиатура на лаптоп, от воденето на ръкописни бележки няма особен смисъл.
Защо - воденето на бележки е най-удобно да се извършва върху хоризонтална повърхност. Примерно ако си на семинар или на съвещание или на лекции - най-вероятно пред тебе ще има маса, банка или нещо подобно.
А да държиш в ръка бележник или електронно устройство и да пишеш върху него - никак не е удобно за дълги и подробни записки.
Освен ако не държиш телефон и пишеш с двата палеца върху него.Grinning
А не не, лаптопа да мъкна тва дрто е над едно кило, всеки ден, не мерси. Плюс това на мен ми доставя удоволствие самото писане. Иначе и на тела мога, все тая. Друго е да пишеш на ръка.
Отделно, аз възприемам информация чрез писане. Ако не си запиша нещо не го запомням.
От малка обожавам писането на ръка, но понякога с всичките дневници, листи и тн се заема твърде много място.

Винаги съм писала красиво, подредено и право. Нося навсякъде моя Boox (който е с малък екран, но това няма значение в конкретния случай) и го ползвам за водене на бележки по срещи и мероприятия. Ами честно казано каквато и настройка на дебелината на писеца да ползвам, страшно грозно излиза на екрана. Доста ме дразни, няма как да се сравнява с писане върху хартия, особено пък с писалка, но пък е супер удобно, дума да няма.

# 618
Само iPAd ли? Или всякаква друга марка таблет с писец върши такава работа?
Аз визирах iPad и по-конкретно iPad Air, 13'.

# 619
Всеки айпад може с писалка за айпад, аз специално за това отидох днес до istyle за да ги разцъкам и да покажа на моя приятел лекотата в писането.
Но определено тежи една идея повече от буукс/ремаркабъл.
Но аз гледах тези 10 инчовите, перфектен размер е за мен, да се събира в чантата ми.
Зависи кой за какво иска да ползва.
Аз мисля, че след като имам четец и лаптоп, един айпад много добре ще ми се впише 😃

13 инчовите са ми доста обемни, но е всеки според предпочитанията.

# 620
Тема за електронни четци, а се измести фокуса върху ябълките.....

# 621
Имам няколко четеца със стилуси - Boox и един Kindle Scribe. Нито един от тях не може да се сравни с усещането при писане с истинска писалка върху хартия, няма какво да се лъжем.
Може би малко по-реалистично е усещането от стилуса на Киндъл върху екрана на Киндъла. А и с този писец може донякъде да се пише тънко и дебело (калиграфски) като с перодръжка с перо.
А по принцип по-близо до усещането за рисуване и писане с молив е усещането при използване на графичен таблет Wacom Intous, но при него рисуваш (пишеш) върху повърхността на таблета и гледаш изображението на монитор (лаптоп), към който е свързан таблетът. Има и още един недостатък - повърхността на таблета е с някакво леко грапаво покритие, което при дълго използване постепенно се износва и отдолу се появява гола метална повърхност. А ако му залепиш фолио, усещането става съвсем друго.

# 622
Много ми е добре. Три месеца вече, бързо опреснява, бързо сменя страници, подсветката ми е ОК - регулира се, лесно свалям книги през имейла, има физически бутони. Има мнооого място за съхранение.
С другите фунцкии от моя съм предоволна. Днес прочетох третата си книга от последния месец и нещо на него, започнах 4та.

Какво имаш предвид под "драскането на екрана"? Не съм сигурна, че разбирам. Ако имаш предвид писането - не знам как е, още не съм пробвала тази функция, скоро ще го наравя и това.

# 623

Какво имаш предвид под "драскането на екрана"? Не съм сигурна, че разбирам. Ако имаш предвид писането - не знам как е, още не съм пробвала тази функция, скоро ще го наравя и това.
Да, това имам предвид. Пиши като го пробваш.
Нали написах последното ми изречение е, че ми е интересно писането как е.
Просто като “драскаш” разбираш дали е добре - дали забива, дали прави плавни линии и т. Н

# 624
Аз съм пробвала да пиша на Remarkable и усещането беше много близо до писане на хартия. Бях впечатлена!  Иначе имам таблет с писалка и съм доволна. Няма т.нар. lag и като за таблет усещането е окей. (Е, не е като Remarkable.) Но пък ми харесва колко е лесно да се създават фолдъри и да се използват различни цветове макар че не ги използвам често цветовете.

Alia1, за кой Покетбук пишете?

Някой с Покетбук може ли да ми каже как работи text to speech? Може ли без Bluetooth? Просто избираш функцията и четецът започва да говори? Или трябваt Bluetooth и слушалки? Не питам за audiobooks а за text to speech.

# 625
За PocketBook Era Sunset Copper PB700, 7'' 64GB

Ето в това видео на 11.09 мин. има за text to speach. Предполагам, че дори да не е Pocketbook Era, ще е подобно организирана функцията.
https://www.youtube.com/watch?v=ENsVKPuH3EY

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 16:35 от Alia1

# 626
Благодаря за видеото!

# 627
Моят е с вграден високоговорител.

# 628
Здравейте. Днес попаднах на нещо странно. Оказа се, че колегата си е купил същия kindle 11 gen basic. Изпращам му епуб през мейла който е дал, но не се появява на устройството му, а на моето се появява. Другото странно е, че тъчскрийна на моя киндъл хваща стилуса докато неговия изобщо не реагира.... Единствената разлика е, че моя киндъл е без реклами, а неговия е с реклами. НО как може да не хваща стилуса... излиза, че екраните ли са различни?

# 629
Много странна история. Вие изпращате epub файл към неговия мейл адрес в Амазон, така ли? Изобщо не мога да разбера как този файл се появява на вашия Киндъл, т.е. на вашия мейл адрес в Амазон.
А за стилуса е другата странност.
Не познавам в подробности този модел Киндъл. На четците се монтират един или два слоя - резистивен и капацитивен, върху дисплея. Единият беше просто за да бъде дисплеят тъчскрийн, т.е. да реагира на допир с пръст или с елементарен стилус като за телефон или таблет - т.е. стилус с нещо като гумичка на края. Вторият слой се монтира само на някои четци, които имат възможността да се пише, драска, подчертава и рисува върху екрана. И за целта се използват други стилуси с тънък накрайник.
Предполагам, че въпросният четец е само с един чувствителен слой - т.е. обикновен тъчскрийн. И за него трябва да е подходящ всеки обикновен стилус с гумичка. Ако четецът не реагира на стилуса, но реагира на допир с пръсти, това означава, че въпросният стилус по някакви причини не е подходящ за този тъч скрийн.
А освен това не можах да разбера - тези Киндъли окомплектовани ли са със стилус или се купува допълнително?

Общи условия

Активация на акаунт