Боледуване на децата ни - тема 75

• 34 461
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, дъщеря ми на 5г по празниците боледува с инфекциозна мононуклеоза. Сега си е вкъщи и възстановяваме имунитета. Мисля да й дам Изопринозин, но не знам в каква доза. Нейния личен отсъства от страната и по телефон не изписва нищо, трябва да е в кабинета. Може ли да споделите в какви дози са го изписвали на вашите дечица? Благодаря!

# 166
Дозата е 1 мл на килограм тегло. Така се дава 10тина дни и след това на половина още 10тшна дни. Разделя се количеството на 3 приема.

# 167
  • shumen
Ваня,как е малката?
Аз пак чакам при лекар.Цяла нощ не спах от кашлица и вдигнах и Т и се изстрелях.Без АБ ми се струва,че няма да мина.

# 168
Ваня,как е малката?
Аз пак чакам при лекар.Цяла нощ не спах от кашлица и вдигнах и Т и се изстрелях.Без АБ ми се струва,че няма да мина.
Защо не си пуснеш едни кръвни изследвания - ПКК и ЦРП?

# 169
Дозата на Изопринозина я има в листовката и зависи от килограмите на детето, но ако е 20кг. примерно, дозата ще е 3 пъти дневно по 5-7.5мл.

# 170
Данш, сопол е на този етап, назад се стича и я дави и кашля. Поне няма температура. Ще видим на къде клще си развие. Много ме е яд...само 2 дни ходи.

# 171
Ваня, разбирам те. И при нас бяха 2 дена преди празниците. Напълно здрава. И ден и половина по-късно, в неделя - грип. Сега след празниците й е втори ден. Чакам я да "цъфне" събота или неделя...

И си мислех, преболедувахме грип А. Представяте ли си сега да лепнем и грип Б?!? Astonished А защо не и ковид, например? Последното ковид боледуване беше май месец. Значи точно ни е време пак Scream

# 172
  • shumen
Минах преглед аз.Според лекарката било вирусно,но аз Тома Неверни си пуснах ПКК и ЦРП.Излязоха резултатите сега и Левкоцити 12,29,ЦРП 19,14.Добре,че я накарах да изпише АБ за всеки случай и го започвам.Изписа Азакс за 10 дни по 1 на ден.
Детето е по добре.Т не е вдигал от 2 дни,но кашлицата си я има.
Ваня,и аз като го пусна на училище ще е със страх.Незнам как ще го пазя после.

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 14:48 от danaeka

# 173
Дани, не че нещо, но ЦРП не е като за бактериално. Нито левкоцитите. Не виждам смисъл от АБ аз.

# 174
Да, и според мен това ЦРП не е за антибиотик. Моят е бил с над 40 и пак беше вирус.

# 175
Дани, не че нещо, но ЦРП не е като за бактериално. Нито левкоцитите. Не виждам смисъл от АБ аз.
И на мен ми се вижда ниско ЦРП като за бактериална инфекция. Аз доколкото съм чела, като най-груб ориентир - ЦРП-то трябва да е над 30, за да се предположи бактериална инфекция.

# 176
Тук Дани вероятно изхожда по-скоро от клиничната картина, която усеща, а не толкова от лабораторните резултати.
Аз продължавам да смятам, че нито нейното, нито на Дени лечението е правилно, но това е само моето мнение, в крайна сметка.

# 177
На ЦРП нормата е до 5, до колкото помня, та на Дани си е за АБ, но 10 дни ми се вижда много за азакс. Бих го спряла на 6тия ако съм ок, той ще действа още 6 дни, защото е с удължено освобождаване.
На малката не мяза на грип, няма температура и цялата група е налична. Там като налази грип и окапват като пилци. Сопола назад е много и я дави.

# 178
На ЦРП нормата е до 5, до колкото помня, та на Дани си е за АБ, но 10 дни ми се вижда много за азакс. Бих го спряла на 6тия ако съм ок, той ще действа още 6 дни, защото е с удължено освобождаване.
На малката не мяза на грип, няма температура и цялата група е налична. Там като налази грип и окапват като пилци. Сопола назад е много и я дави.
Да, на ЦРП реф.ст-ти са 0-5 и ако е в тях - не си болен.
Над 5 до към 30 - вирусна инфекция (най-вероятно, гледат се и други показатели като левкоцити например)
Над 30 - бактериална инфекция (най-вероятно и пак се гледат и други показатели).

Исках да уточня, че не всяко ЦРП над 5 значи, че си за антибиотик.

# 179
  • shumen
Реферетните са от 0 до 5 на ЦРП,а на левкоцитите над 10.
Ваня,тя заместващата моята лична изписа Азакс 10 дни,но в Понеделник така или иначе ще ходим и ще я питам пак колко дни.
Аз се чудя да давам ли Синекода или да го спра на своя глава,че днес много кашля,но вече не е така суха,а влажна кашлицата.

Общи условия

Активация на акаунт