Боледуване на децата ни - тема 75

• 34 463
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Щом е влажна, бих го спряла на секундата. По-добре да изкашля ако има нещо, отколкото да го подтиска, ще стане още по-зле.

# 181
Спирай Синекода, давай нещо, което е и за суха, и за влажна кашлица - Бронхостоп например.

# 182
Црп до 30 е най-вероятно вирус, между 30-50 е неуточнено, над 50 е най-вероятно бактериално, доколкото аз знам.

# 183
Да, и аз така знам. Но ми се случи наскоро детето да е с ЦРП 107 и пак да е вирус.
Щяхме да почваме антибиотик, но докато го изпишат и го почнем детето взе да се оправя. Та в крайна сметка се оказа вирус и мина без антибиотик.

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 18:49 от Змей Горянски

# 184
  • shumen
Спирам Синекода.Имам Бронховитал кидс ще видя дали е подходящ той.Дано скоро се оправи и тръгне на училище,че много материал губи.

# 185
Малкта вече е с 38 градуса.май не върви за грип, защото няма рязко начало...почти 24 часа сопол преди температурата.

# 186
Црп до 60 е вирусна инфекция - д-р Янкова пулмолог, пишещ във форума го е казвала неведнъж. Црп се вдига и от вирус. На мен Даниното е вирус и не е за Аб.
Моята е била с Црп 45 и пак беше вирус.

# 187
Малката е правила бактериална пневмония с црп около 20, а голямата вирусна пневмония с такова црп.

# 188
...което идва да потвърди думите ми, че не трябва да абсолютизираме кръвните изследвания, а да се водим и от клиничната картина.

# 189
  • shumen
Ваня,кашлица има ли?Аз бих я завела за слушалка все пак.
Аз също съм правила пневмония с ЦРП 25.Аз изхождам и от клиничната картина и общата отпадналост при мен и започнах затова АБ.
На Дени спрях Синекода и започнах да давам Гринтус.Дано спре най-после тази кашлица,че ще откача вече.

# 190
Инхалации не правите ли или са за по-малки деца? Аз бях с ужасна кашлица, която не минаваше от сиропи и направих инхалация с останалите от децата Пулмикорд и Вентолин. След 2 инхалации кашлицата спря.

# 191
  • shumen
Мона,а как дозира Пулмикорта?Аз нямам изписан и не смея на своя глава.Тъкмо си мисля дали да не направя една инхалация само с Йалоклиин на детето,и на мен.

# 192
Кашля, да, но от сопол, чува се. Ще видим как е, ако трябва ще ходим утре на дежурен кабинет.

# 193
  • shumen
Аз не обичам хич да ходя и да водя детето на дежурен,но понякога няма друг
избор.
Аз сега ще направя по една инхалация с Йалоклиин пък да видим дали ще има ефект.

# 194
Ми и аз не обичам, защото там преглежда ортопед и то вероятно некадърен, за да е там и му знам репертуара.
Първите 3 дни принципно не се юрвам по прегледи, освен ако няма нещо извънредно.

Общи условия

Активация на акаунт