Боледуване на децата ни - тема 75

• 34 517
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
Така го знам и аз.
Малката почна да кашля много странно. Тя нали си е по кашлиците, та нищо не ме трогва, ама такова май не съм чувала.

# 241
  • Г. О.
Здравейте. Ще питам и вас за мнение. Всеки път ли при зачервено гърло и висока температура на детето пускате гърлен секрет? Наплашаха ме, че може да има стрептококи в гърлото, при положение, че високата температура 39° я поддържаше един ден и я свали с Нурофен. Друго не съм давала, не знам какво беше. Вече повече от седмица няма никакви оплаквания. Сега не знам трябва ли все пак да се пуска гърлен секрет. Възможно ли е да има стрептокок без никакви симптоми?

# 242
Не, не пускам секрет. В тази ситуация не бих пуснала вече, особено ако детето в момента е добре.

# 243
Не е лошо да пуснете щом има симптоми, е пречи, а може да предотврати много проблеми. Аз ако имам тъмнения за скарлатина, пускам или ако детето е контактно, тогава всеки път.

# 244
Ако зачервеното гърло мине и няма повече симптоми, не бих пускала секрет.
Според нашият УНГ, много често при деца, които посещават ясла или градина се изолират бактерийки в нос или гърло без симптоми, но това не значи че непремено трябва да се лекува.

# 245
  • shumen
Мартина,каква е кашлицата?Да не е нещо ларингитна?
Ваня,аз също ако имам съмнения за скарлатина или ако е бил контактен пускам всеки път.
Нефертитя,може да е само носител на стрептокока.
Моя и с инхалации,и със сиропи и без все тая си кашля ли кашля.Утре сме на контролен,но не знам вече с тая кашлица кога ще отиде на училище.
Аз тая нощ много кашлях.Също и бях се изпотила много и сили нямам.Почвам да мисля дали да не искам и аз снимка да си направя или пак да пусна едни кръвни?

# 246
Стрептококовите инфекции са самоограничаващи се. Тоест температурата си спада. Но ако са направили усложнение като ангина и т.н. няма да мине от самосебе си.

# 247
Според нашият УНГ, много често при деца, които посещават ясла или градина се изолират бактерийки в нос или гърло без симптоми, но това не значи че непремено трябва да се лекува.
+1 и нашият УНГ така казва. Но специално за стрептокока на скарлатината е по-добре да се убие, дори и детето да е само носител, защото заразява другите деца. Това го знам от доктор Милена Янкова, която отговаря на въпроси във форума.

# 248
Дани, не е лаеща,не е суха, не е ларингитна. Нещо между влажно - лаеща. Къртеща. От сополите е, според мен.

# 249
Аз се чудих мн за вчерашния секрет абсолютно нищо й няма от както спряхме мокси.ама все пак ....и ще е чудно ако има нещо и здрава да я бухам с Аб,защото така ми каза док след този вече на Аб през устата

# 250
Mimi, ако доктора е УНГ бих следвала съветите му.
Нашият също е изписвал АБ, но след като сме опитали да задържим положението без преди това.
Пулмоложката, при която ходим при нужда, също е така.
Виж личната, само като ни види са се задаваме от вратат и вече е написала АБ в рецептата. 😆
Та там съм с едно на ум и вече главно я ползвам  за бележки и билнични.

# 251
Стрептококовите инфекции са самоограничаващи се. Тоест температурата си спада. Но ако са направили усложнение като ангина и т.н. няма да мине от самосебе си.
Хич ни тъм съгласна. Ако е бета хемолитичен стрептокок, дори да мислите че е минало, може да има сериозни късни усложнения.

Моксифлоксацина колко дни се капе? И нали беше 3 пъти по 2 капки.

# 252
  • shumen
Мими,ако е предписано от УНГ аз бих следвала съветите му също.
Мартина,моя със суха кашлица без хрема се оказа със остър бронхит.Ако и днес кашля аз бих завела детето на лекар утре да я чуе все пак.
Ваня,на моя му е изписван 3 пъти по 2 капки за 7 дни.

# 253
Ще я води утре баща й, сякаш се поразвлажни кашлицата. Да видим, права инхалации с фр, капя грип стоп.

# 254
Не от педи е дори ми се обади специално(друг път на Вайбър).
Мокси да 3 по 2 к. първия път 7дни,сега 10,но мисля че 7 е най често 🍀

Общи условия

Активация на акаунт