Боледуване на децата ни - тема 75

• 34 465
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Саментото е добро сестра ми и майка го пият. На детето не съм давала.
Витамини давам сега  Солгар.

# 631
  • shumen
Моме,дано наистина си успяла да пресечеш разболяването на големия.
Ваня,благодаря.Аз сега я взех от Блажев билковата кръв.При нас аптека на Софармаси не знам дали има.
Пробиотик имам останал от мен Флора 10,но не знам за детето става ли.Той моя и всичко що не е на сироп и има вкус портокал не го иска и се чудя какво да е,че да го пие без протести.

# 632
Днес купувам Имунотрофина, реших, че ще прежаля още 35 лв. (викам си по-добре за това, отколкото за антибиотик 😁 и успешно се самозаблуждавам, че това е което крепи малкия здрав) и в аптеката една нова млада девойка ме пита дали съм знаела, че на три опаковки, четвъртата ми я давали безплатно. Ами не, откъде да знам. Викам, имам само шише, опаковки не пазя и не знаех. Та, ако някой си пази опаковките...

Дани, какви протести, да не е на 3г?
Каката няма право на протести. Те са набори с твоя.

# 633
  • shumen
Бръм,не ще да ги пие и всичко се плюе или повръща.Сега като беше болен пиенето на лекарства беше чудо.

# 634
Здравейте  дете на 4 г от 2 дни вдига лека темп 37.2 кашлица хрема. Гърдите са чисти  изписаха Изопринозин, грипстоп, назик  и сироп синтус.
След първия ден приемам  няма подобрение но и  двете очи са с жълт секрет.

Досега не ми е поледувал така и незнам какъв е реда . Трябва ли да поискам изследване на секрет или някакъв тест  за грип?

# 635
  • Г. О.
Според мен трябва да се направи консултация с офталмолог и той ще вземе микробиология или веднага ще изпише локални капки. Също и педиатър да прегледа детето, разбира се, заради другите симптоми.

# 636
  • shumen
Според мен първо трябва педиатър да прегледа детето и ако има нужда той да Ви праща по други изследвания и лекари.
Тест за грип се купува от аптеката и си го правите сами.

Последна редакция: пт, 19 яну 2024, 14:12 от danaeka

# 637
Голямата по традиция се оплака от гърло, тя зимата често го прави, не само тази година и обикновено минава като хапне, но днеска настоятелно се оплаква и до колкото мога до преценя ми се видя леко червено. Нямаше тимпиратура и  пратих на училище с уговорката да каже на госпожата да ми звънне ако не си чувства добре. Та чудя се ако купя бърз тест за скарлатина пречи ли му, че не е на гладно...дали ще покаже нещо вярно.

# 638
  • София
Тест за скарлатина правих на едно от предните боледувания на детето , но вечерта .  Нито лекарката, нито в аптеката казаха да е на гладно.

# 639
Аз знам, че трябва да е на гладно и на немити зъби.

# 640
Момичета, втори ден е на конюнктивита и капките. Всв така си е червено окото. Няма гурели. Нормално ли е да е червено? Нямам опит с конюнктивит, карал е само веднъж, тогава пък имаше много гурели и с хомеопатия му мина, но беше преди година и половина.

Опитвам се да кача снимка ама не ства….

# 641
Нормално е според мен да е червено окото.

# 642
Тони, промивай го с лайка, ще го успокои. Отделно от това неслучайно ти препоръчах Макситрол или Тобрадекс, защото в тях има и кортикостероид и ще успокоят окото, а в Цилоксана има само АБ.

# 643
Ако конюктшвшта е вирусен ти трябва основно кортикостероида от капките, а не антибиотика, та смени ги, може и гентазон.

# 644
Моето миналата седмица беше с конюктевит, според мен вирусен изписаха му трио вижън- аналог на макситрола.

Общи условия

Активация на акаунт