? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 539 755
  • 13 187
  •   2
Отговори
# 11 055
Е как така направо ще секат преди да направят проверка дали наистина е опасно?! То всеки може да си каже каквото си иска Open Mouth

# 11 056
Ами именно - и аз не го разбирам. Освен да имат някакви много солидни връзки. Знам за случаи, в които хора се молят да им подкастрят дърветата и идват след 2-3 месеца, а тук са действали светкавично.

А и те не са казали, че е опасно - това е била жалбата. Костатацията на "комисията" е, че е било старо. И казват ако искаме да си посадим ново.

Нормално дърво - нито е имало някакви много страшни клони, нито е било прекалено високо, стигаше до към третия етаж (едва). Нито пък е било загнило - то и по пъна се вижда, че няма гниене или някакви хралупи, цепнатини - здрав и плътен.

# 11 057
  • Далечният изток
Направили са проверка разбира се. Сигурно са установили, че е опасно. Това, че не е било болно /външно/, не означава, че не е било опасно. Толкова труд, машина, работници, извозване, само защото някой нещо казал, това вече не го вярвам.

deaf сега пък и от конституция и права започна да разбира... Grinning

# 11 058
Направили са проверка - дошла е комисия, която е констатирала, че дървото е старо - това е техният отговор.

Думата "опасно" не се споменава в отговора на общината, а е идея на този, който ги е извикал.

# 11 059
  • до най-прекрасния мъж
Знаете ли как можем да изпратим писмо на Дядо Коледа? Помня, че имаше някаква инициатива на пощите и децата получаваха и отговор от него. Но не мога да открия конкретна информация. Дъщеря ми скоро ще навърши 3 и вече се вълнува от предстоящите празници. Искам да напишем заедно писмо и да го изпратим на добрият старец.

# 11 060
Направили са проверка - дошла е комисия, която е констатирала, че дървото е старо - това е техният отговор.

Думата "опасно" не се споменава в отговора на общината, а е идея на този, който ги е извикал.

Има си отдел екология, поне в нашата община, те отговарят за кастренето и отсичането. Предполагам там работят хора, които това са учили и разбират от дървета.

Наистина - посадете си ново....това е добра идея.

# 11 061
Мариана Векилска имаше репортаж за това (миналата година), в който се разкри, че "експертната" оценка за рязане и кастрене на дървета в България се осъществява предимно на око.

# 11 062
  • Somewhere far away
Имам следния тъп въпрос. имам светлинки, с таймер - ето такъв :

би следвало като натисна копчето веднъж да върви таймера, нали така? е да ама снощи не се изключиха сами - аз ли нещо правя грешно или самия таймер нещо се е повредил?

# 11 063
  • Пловдив
За диария:
- сурово бобено зърно да се изпие с малко вода.
- лъжица ракия със сол

# 11 064
  • София
Мариана Векилска имаше репортаж за това (миналата година), в който се разкри, че "експертната" оценка за рязане и кастрене на дървета в България се осъществява предимно на око.
То това не е разкритие, а факт, който смятах че е известен на всички.
Тези хора са учили за това. Дори да има съмнения в експертизата им, аз не бих имал самочувствието, че разбирам повече от тях.
Виждал съм да маркират дървета със знаци с боя в Борисовата градина в София. По всичко личи, че се ориентират визуално.

# 11 065
Някой дали е поръчвал мебели от този сайт?
Харесахме легло за детска стая, но не знам католичество какви са и изобщо дали са коректни хората.
https://moderendom.eu/

# 11 066
1. С безглутеново брашно бухват ли тестените изделия, че не съм пробвала до сега?
2. Т. н. "лечебна криза" от физиотерапия/балнеолечение, обикновено кога настъпва - по време на процедурите или след (ако има такава де)?

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 15:35 от ..::V.I.P::..

# 11 067
Има компютърни програми със софтуер за диагностика на дървета. С очите си видях служител на фирма, наета от общината преди 6 - 7 г. да диагностицира всички дървета на булеварда до нас, защото някакви живущи на първи етажи се оплакали от сянката с жалба до общината като пробутали в нея и че дърветата са стари. Дърветата са на височината на 6-етажна сграда, около 50-годишни, до едно се оказаха здрави. Издържаха и двата урагана, които минаха през Бургас 2023-2024 г.
На екрана на лаптопа се вижда сърцевината на стъблото на дървото, като то е опасано със специален колан.

# 11 068
С безглутеново брашно бухват ли тестените изделия, че не съм пробвала до сега?
Аз веднъж се прецаках за направя хляб само от такова брашно. Леле колко сплескан и глетав стана

# 11 069
  • Пловдив
1. С безглутеново брашно бухват ли тестените изделия, че не съм пробвала до сега?

Трябва да се добави ксантанова гума или гума гуара за да се слепи брашното.
 Не очаквай да стане както с обикновено брашно.

Общи условия

Активация на акаунт