? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 542 423
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 12 930
  • на последния етаж
Кога започва подаването на данъчните декларации за 2024?

# 12 931
Кога започва подаването на данъчните декларации за 2024?

От 10 януари до 30 април на годината, следваща годината на придобиване на дохода. 

От 1 март до 30 юни - за деклариране на доходите на лицата, извършващи стопанска дейност като търговци по смисъла на Търговския закон, включително едноличните търговци, както и земеделските стопани, които са избрали този ред на облагане.

# 12 932
  • Буркина Фасо
Аз не мога да си представя как харчим 80% безкасово. Ами банковите преводи за обслужване на кредити не са безкасово плащане, като си обслужа разните задължения и падам под 80%.
А и ако ти ги дърпат автоматично от сметката си е безкасово - какво значение има дали плащаш за нещо наведнъж или на части? На ръка ли ги внасяш?
А и не всеки има кредити...
хващате се за последното изискване (безкасово плащане).
първо изпълнете  първото изискване

"Имате през годината доходи, подлежащи на облагане с данък върху общата годишна данъчна основа;"

кредита не е доход, а заем. така мисля.
сещам се и за дохода на пенсионерите - пенсията им.  и това е доход, но не подлежи на облагане с данък. и те отпадат от класацията според мен.

# 12 933
Кредитът си го взел преди Х години и го изплащаш еди си колко време... Никой не говори за приходната част.
За обслужване иде реч.
Разходната ти е по банка, на минус е - значи е безкасово плащане.

# 12 934
  • Пловдив
Аз не мога да си представя как харчим 80% безкасово. Ами банковите преводи за обслужване на кредити не са безкасово плащане, като си обслужа разните задължения и падам под 80%.
А и ако ти ги дърпат автоматично от сметката си е безкасово - какво значение има дали плащаш за нещо наведнъж или на части? На ръка ли ги внасяш?
А и не всеки има кредити...
Сега ме замисли. А ако драсна отметката и всъщност не отговарям на условията дали ще имам проблеми?

# 12 935
Мииии зависи какво засичат. И каква е целта.
Ако е да си предизвикаш данъчна проверка, е много приятно замислено 😊
Ако ще гледат приход по банка и засичат теглене от банкомат като оставащите макс 15% от сумата, е друг вариант.

# 12 936
  • Пловдив
Е, аз как точно да засека цялата година дали е 80% или примерно един месец 100%, друг 40%?

# 12 937
Е, аз как точно да засека цялата година дали е 80% или примерно един месец 100%, друг 40%?
Вадиш си справка за цялата година за движение по сметката. Хвърляш в Ексел.
Имаш общо приход през годината 10х.
Избираш само филтър теглене от банкомат .. получаваш 1000 лв.
Воала, 10% са ти кешовици, останалите са банкови транзакции...
Аз така бих сметнала грубо.
Обаче, ако решат да проверяват на случаен принцип, ще ти трябва доста занимавки с инспектори.
+ Има облекчения и за ремонт в дома.. ако имаш бележки за извършени услуги и ти се занимава ..

# 12 938
Бях ви питала как да стигна до Лумина парк... С автобус 111, но как се минава от другата страна и може ли да се чака там автобус пък от където и да минава е важно само да е около някоя метро станция?

# 12 939
  • Буркина Фасо
Кредитът си го взел преди Х години и го изплащаш еди си колко време... Никой не говори за приходната част.
За обслужване иде реч.
Разходната ти е по банка, на минус е - значи е безкасово плащане.
чакай данъчно облекчение от банката де Smiley

# 12 940
Не намерих пропорция за количество желатин и правих една измислена рецепта в бутилка. На 2 л мляко шест пакетчета желатин достатъчни ли са? Това "нещо" си седи течно вече четири часа.

# 12 941
  • Пловдив
Вадиш си справка за цялата година за движение по сметката. Хвърляш в Ексел.
Имаш общо приход през годината 10х.
Избираш само филтър теглене от банкомат .. получаваш 1000 лв.
Воала, 10% са ти кешовици, останалите са банкови транзакции...
Аз така бих сметнала грубо.
Обаче, ако решат да проверяват на случаен принцип, ще ти трябва доста занимавки с инспектори.
+ Има облекчения и за ремонт в дома.. ако имаш бележки за извършени услуги и ти се занимава ..
Сестро, отказа ме набързо.

# 12 942
Не намерих пропорция за количество желатин и правих една измислена рецепта в бутилка. На 2 л мляко шест пакетчета желатин достатъчни ли са? Това "нещо" си седи течно вече четири часа.
На пакетчето трябва да има пропорции, но 6 пакетчета на 2 л ми звучи малко.

# 12 943
  • Сф
10години вече попълвам данъчна декларация и цъкам тикчето за безкасовиъе плащания. Никой не се е юрнал да ме проверява.

# 12 944
  • Fairbanks, Alaska
Има ли актуална тема свързана с Астрономия? От няколко дни, след залез слънце освен Вечерницата се вижда и още една звезда, но никъде не намирам данни за това. Поне в Германия я виждам.

Общи условия

Активация на акаунт