? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 542 183
  • 13 187
  •   2
Отговори
# 13 125
  • Deutschland/HE
А за данък при източника? При изплащането на дивидент се удържат 5% и се внасят от платеца. В края на годината той декларира изплатените суми и удържаните данъци.
Ако дивидентът е от чужбина, тогава се декларира.
Ето от страницата на НАП

Доходи на българи от дивиденти от България
Ако сте местно физическо лице и сте получили дивиденти от източник в България, нямате задължение за деклариране на дохода пред НАП, тъй като данъкът е окончателен и се декларира и внася от платеца на дивидентите.

# 13 126
  • София
Cтолична библиотека би следвало да работят, но от 5 телефона никой не вдига?

# 13 127
Получени дивиденти облагаем доход ли са и ако да какво се прави?
Облагаем доход са, но данъка е удържан при плащането. Сумата на дохода от дивидент и удържания данък се декларират от ПЛАТЕЦЪТ на дохода.

А ако е от акции в чужбина?

# 13 128
Става дума да акции от т.нар.Бонови книжки. За България е питането.

# 13 129
Става дума да акции от т.нар.Бонови книжки. За България е питането.

Нямаш задължение да декларираш. Доходът е изплатен тук и ще бъде платен данъка от платеца му

# 13 130
Да, нямаш задължения. Тези компании от боновите книжки са на БФБ, те си удържат данъка предварително.

# 13 131
  • София
И аз само кучешка храна поръчвам на адрес, че са тежки чувалите. Ако останат тези, с голямо разочарование ще спра да поръчвам от Зооплюс.
В момента очаквам кучешка храна от Зооплюс и ще я доставят със Спиди. Досега само с тях съм получавала.

# 13 132
Е, и ние до сега само със Спиди и съобщението беше от Спиди, но я достави ... Sameday.
Надявам се, че просто Спиди са натоварени сега от поръчки за празниците, част от които са поели Sameday и просто след НГ ще се заврат от където са изпълзяли тези, че наистина се потрисам от толкова некадърност.

# 13 133
Декларираш. Всичко което е облагаем доход без задължение да декларираш освободените
За чужбинските

# 13 134
Декларираш. Всичко което е облагаем доход без задължение да декларираш освободените
За чужбинските

Това беше риторичен въпрос, нещо като контра Wink

# 13 135
  • София
Искам да си извадя снимки на хартия. От кой сайт сте поръчвали и сте доволни?
От флашка или направо от телефона във фотостудио.
Котьо, от сайт, не фото. Има доста, но не знам кой да избера.

# 13 136
  • София
snimkitevi.com

# 13 137
  • на Мелмак
И аз съм доволна от снимите ви. И други неща от снимка съм поръчвала. Често имат и промоции

# 13 138
Някой може ли да обясни или даде скрийншот къде да видя списъка с блокирани хора във фб?

# 13 139
Настройки - Аудитория и видимост - Блокиране
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт