Да се оплачем... 2024

• 1 987 006
  • 30 883
  •   1
Отговори
# 17 625
Петровки са! И баба имаше:) и дърво с малки ябълки, зимни им викаше, в слама ги държеше, верно караха почти цяла зима;)

# 17 626
Петровки са и по моя край, в двора на нашите има голямо дърво, много старо. Имотът е бил на прадядо ми и това дърво е още от него май, дори като много малка го помня като голямо дърво, на единия му клон връзваха люлката за Гергьовден.
На мен са ми прекалено сладки и меки като узреят но за който обича са супер. Много ароматни наистина. Това дърво го свързвам с 2 неща и ни едно не е ядене на круши - Гергьовден заради люлката и второто е как съм се надупила да ги събирам за ракия Joy Наистина много се раждат и нямат обиране.

# 17 627
Всеки ден се събираха, защото инак привличаха осите. Освен това си ги ползваха - за ракия, на животните даваха от тях. Мама правеше сладко от тях на парченца, ставаше много вкусно и ароматно. След сладкото от ягоди от тези крушки най-ми харесваше 🙃

Имаха още една круша зимна. Бере се когато няма вече нищо в градината преди сланите. Слагат в слама и така узряваха, инак бяха зелени и твърди и те бяха хубави.

# 17 628
  • София
Изпуснах ви в последно време, но интернета в Турция беше мега зле.
Рави, сили ти желая. Кураж!
Ева, стискам палци майка ти бързо да се възстанови.
Да ви се оплача от мен самата. Отидох на почивка и си забравих у дома портмоне, дебитна карта, пари. Не знам как успях да го направя. Отидох с ръце в джобовете.

# 17 629
Тази година са се навъдили някакви насекоми към които явно съм алергична и почти всеки път след работа на двора имам поне една нова буца. Никога досега не ми се е случвало, сърбят, болят и стоят по десетина дни. Почнах да се къпя в репелент когато градинарствам около изгрев и залез слънце. Мрън!

# 17 630
Аз се върнах от село цялата наядена от комари. Само аз съм си виновна, че не се пръснах, а и не включих в захранването репелентите, макар на двора да нямат почти никакво действие, можеше до стола да си включа един 😀
Преди години нещо много страховито ме захапа за глезена незабелязано, до Пирогов стигнах. Крака ми се поду, почервеня, два дни  го държах на възглавница нависоко. Едвам ми мина, беше кошмарно и се наду за няколко часа. Не можех ни на работа да ходя няколко дни, нито деца и мъж да гледам, беше много неприятно. Така че трябва да се внимава, аз също до онзи момент не бях развивала такива чак реакции към ухапване от софийско квартално насекомо.

# 17 631
И аз със същият проблем от днес.
Единият ми крак е подут и сърби ужасно. Мажа Фенистил и пих Алергозан. Това ми е втори път. Първият чак посиня петното Sad

# 17 632
Те са някакви стръвници напоследък... Че и явно някои са и глухи! Joy Ползвам от години ултразвукови уредчета които прогонват комарите. Е, напоследък често все пак влиза по някоя. Само по една и леко дезориентирана, ама влиза...
И не мисля че е от уреда, той ако не работи хич, няма да е само една влязла ами ще са много, близо съм до река. Но явно има и някои дето от нищо не се трогват.

# 17 633
И ние сме близо до вода на село, но от всички налични роднини, които присъстваха, само аз се оказах на решето. Мъжът ми, разбира се, беше непокътнат. Вероятно е заради буйното окосмяване, което по моите крайници липсва.

# 17 634
Оплаквам се, че от два дни съм с ужасна хрема. Ако знаете нещо ефикасно за лечение, моля да го препоръчате?
Как беще онзи спрей за нос, който се ползваше и за гърло?

# 17 635
Ментови кристали си купувам от Зоя насипни. Слагам в гореща вода една чаена лъжица и вдишвам па̀рата. Отпушва колкото да прочистиш и да сложиш капки - ако имаш бактерия - антибиотични, но за това си трябва  изследване първо. Ако е само река - вероятно е вирус и ще мине бързо и без кой знае какви медицински изделия.

# 17 636
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Оплаквам се, че от два дни съм с ужасна хрема. Ако знаете нещо ефикасно за лечение, моля да го препоръчате?
Как беще онзи спрей за нос, който се ползваше и за гърло?
Ialoclean Назален спрей?
Аз не съм го пробвала...
Ползвам Мукоплант с разни салвии, Виброцил, и ако е много запушен Ксилогел.

# 17 637
Завиждам за дейните родители, които намират как да осмислят ежедневието си. Моите са: единият е скачен съд с телевизора, другата се чуди на кое кафе и на коя пейка из града да приседне. А за безхаберието към здравето им да не отварям дума. Там трябва да дебна като пъдар, а това зъболекарите са утопия - такова нещо не посещават и под хипноза Rolling EyesRolling Eyes
Много е трудно и пак на мойта глава се трупа. А разстоянията не са малки да прескачам през месец.

# 17 638
И ние сме близо до вода на село, но от всички налични роднини, които присъстваха, само аз се оказах на решето. Мъжът ми, разбира се, беше непокътнат. Вероятно е заради буйното окосмяване, което по моите крайници липсва.
Не хапят всеки, мръсниците... Колкото да ни е яд още повече, ако сме от тези с по-малко късмет Grinning
И аз съм в този отбор, де. Комари, бълхи - имам чувството че и тези у комшиите тичат от мен да ядат, аман...
Стопли ли се времето, репелентите се ползват религиозно. Веднъж забравих джаджата миналата вечер, за минути бях навън. Сега имам рани от чесане.

# 17 639
Момичета, кажете нещо за паднал глас? Дъщеря ми едва говори, вчера я боля гърло, пила студено и газирано, днес не я боли толкова, но няма глас. Гелоривойс от малката имам че тя смуче преди пеене, но не помага.
Какво беше лимон и сода ли мед и сода ли?
Някой илач или от аптеката?

Общи условия

Активация на акаунт