Да се оплачем... 2024

• 1 986 882
  • 30 883
  •   1
Отговори
# 30 600
Само искам да кажа, че ви чета и си отбелязвам каква не трябва да бъда като майка на пораснала дъщеря. В същото време си давам сметка, че е възможно с напредването на възрастта да развия деменция и като нищо ще се превърна в майката-страдалница.
В същото време ви завиждам, че си имате майки.
Снощи бяхме на ресторант с още едно семейство. Жената е моя приятелка, за пръв път общувам със съпруга ѝ за по-дълго време. Ами моето “момче” може да си има дефекти, но о, колко съм щастлива, че точно той ми е другарчето. С него ми е лесно да общувам, не ме напряга, напротив.
След вечерята бяхме в comedy club. Ами не е за мен. Много плоски шеги, предимно сексуални. Вярно, че се смяхме и така отпускаш напрежението, но не е моето.

Обичам си семейството. Изобщо не сме идеални, имаме си проблеми, неразбирателства, понякога ме дразнят, че и вбесяват, но си ги предпочитам такива. Много се напрегнах снощи…

У нас сякаш бомба е паднала. Днес и утре ще трябва да поприберем, за да ни е уютно за новата година. И пода под масата ще измия, че ако падне някое зърно да не се притесняваме.

# 30 601
   Натка, психолог сигурно би помогнал, но и сама можеш да си помогнеш. Сама знаеш, че няма да я промениш. Ами, не се опитвай. Връзваш й се, защото ти е майка и я обичаш. Пак я обичай, но не се връзвай. Казвай: "Да, майче, добре майче." И си прави каквото си знаеш. Междувременно, пускай директната скорост между двете уши. Като с малките деца. То направило петдесет бели и ти идва да го опухаш, но му се усмихваш и си казваш, е, детска му работа. Аз съм голямата, то е малкото, аз трябва да съм по-разумната, по-благородната. Във вашата връзка с майка ти ти си голямата и зрялата, не тя.
   Извинявай за непоисканите съвети. Добронамерено ти ги пиша. Ти, както прецениш, така действай, разбира се. И си споделяй тук, самото споделяне също много помага.

# 30 602
Благодаря ти и разбира се си права. Аз не се опитвам да я променя, това няма как да стане. Но и както казваш, тя ми е майка. И голяма част от болежките, високото кръвно и останалото не са измислица а съвсем реални. Няма как да остана съвсем равнодушна, ако и за останалото предимно да успявам да сложа накаква дистанция. Отдавна съм осъзнала че ние нормална близост между майка и дъщеря намаме и не можем да имаме, няма да ме видиш да драпам в тая посока. С баща ми сме още по-малко близки, та съм си самостоятелна единица откак се помня, свикнала съм.
И да, аз съм зрял човек от много ранна възраст. Ако исках да имам такъв, трябваше да съм аз. Донякъде и заради това ми е трудно да приемам каквото и да е даром или просто защото го искам, никак не съм свикнала моите желания да са важни или да променят нещо.

# 30 603
Ох, както си казваме с една приятелка "майките ни са сестри". Grinning

# 30 604
Да се оплача да ми олекне,че се напрегнах,добре е все пак,че се оплаквам в края на годината Grinning
80 лв за преглед в ИСУЛ,не било спешен случай,нищо че си здравноосигурен,ако искаш.
Може и те да са прави,знам ли,но ми дойде изненадващо.

# 30 605
Я ми кажете някакви добавки, които да ме центрират. Нещо ме обземат пораженчески мисли, апатия, нервност даже и сама себе си не харесвам така. Лесно се натъжавам, ревливо ми е, а ми се иска да съм над нещата. Витамини, минерали, билки....какво да пия?

# 30 606
От две седмици пия ашваганда. Засега няма файда. Ако се появи ще кажа.

# 30 607
Как се определя, спешен случай в България. Уж съм в тия среди, но не го разбирам.
Излиза, че е без пари само ако умреш.

# 30 608
Я ми кажете някакви добавки, които да ме центрират. Нещо ме обземат пораженчески мисли, апатия, нервност даже и сама себе си не харесвам така. Лесно се натъжавам, ревливо ми е, а ми се иска да съм над нещата. Витамини, минерали, билки....какво да пия?
Едно изследване на витамин Д си направете,много хора вече са с ниски стойности и трябва да го пият.
Иначе баналното е мента,глог и валериана,,може и хич да не помага,но на мен ми е като плацебо-вземам си 1-2 и си самовнушавам,че помага Stuck Out Tongue Winking Eye

# 30 609
Рамацоти, липса на витамин Д може да те дръпне в такава посока, не знам как са ти Д и Б12 евевтуално. Магнезий също, макар и не толкова пряко и той.
Най-добре, естествено добра компания и добавката за настроение в една красива чаша. Или три, ако пък от това има нужда Grinning

# 30 610
   Г-жа Рамацоти, виж докъде има евтини полети, нали си в София. После разгледай и букинг и заминавай на кратка екскурзия някъде. Където ще да е. Може сама, може с детето (нали са още във ваканция), може и с мъжа. Всички пораженчески мисли и апатия изчезват като с магическа пръчица и се зареждат отново батериите!

# 30 611
Едно лято бяхме ходили със сина ми на спешен кабинет и го определиха като неспешен. Той имаше хрема, която уж борехме и уикенда се събуди и каза, че не чува. Стана ми ясно, че без антибиотик няма да стане и отидохме на спешен. Прегледа го, не било естествено спешно, изписа антибиотик, за това 60 лева платихме /тогава беше толкова/, само че антибиотика бе на 12 часа беше и до понеделник следобед той вече имаше 3 приема, съответно му го беше изписала за 10 дни, след това на проверка трябваше да отиде и то уж не е спешен, а той си е бил развил достатъчно отита. Не ги разбирам при условие, че здрав човек няма да иде да виси като сопол, тогава ни отне над 4 часа. Определено не е приятно при условие, че удържат достатъчно пари за здравни. Като на всякъде ще се плаща, просто да спрат да удържат здравни и всеки ще се оправя както може.

# 30 612
Как се определя, спешен случай в България. Уж съм в тия среди, но не го разбирам.
Ами идея си нямам,но за болезнен,подут ечемик,който се наложи да боднат,за да изтече гнойта,явно не е спешно.То не се знае до утре какво щеше да стане с окото.От снощи до днес на обяд се разви и стана доста голямо.

# 30 613
Да се оплача да ми олекне,че се напрегнах,добре е все пак,че се оплаквам в края на годината Grinning
80 лв за преглед в ИСУЛ,не било спешен случай,нищо че си здравноосигурен,ако искаш.
Може и те да са прави,знам ли,но ми дойде изненадващо.
Личния лекар няма ли сключен договор за преглед в почивните дни и когато не е на работа? В София и другите градове личните лекари са стриктни в това отношение.  Ако договора му не е с ИСУЛ, могат да таксуват пациентите .
Тук всеки си мисли, че е спешен. Вчера случая беше с баба с болки в ръката от три дни. През тези дни ходила даже на "Кауфланд " да пазарува по нейни думи,  но не и при ЛЛ. И вчера с позвъняване на 112 линейка я носи за преглед от специалист, защото и да иде при ЛЛ направление нямало да даде. Колко е спешно това състояние? И можеше ли линейката да се отзове за инфаркт или инсулт,  ако имаше такъв случай?

# 30 614
   Димис, разбирам другата гледна точка, но за обикновения човек е трудно да прецени, особено когато се паникьоса. Ние веднъж викахме бърза помощ за свекъра, защото решихме, че получава инфаркт. Не получаваше инфаркт, слава богу, беше вдигнал рязко високо кръвно, почувства се зле, симптомите си приличаха. Извинихме се после на екипа и ако бяха казали да платим, щяхме. Но те казаха, че правилно сме постъпили и не поискаха да се плаща.

Общи условия

Активация на акаунт