Да се оплачем... 2024

• 1 987 413
  • 30 883
  •   2
Отговори
# 17 490
Оплаквам се, че престъпих собствените си принципи и се съгласих да отидем на море с друго семейство.
Сега трябва да ходя на Наречен за нервите, които изпотроших.
Никога повече!

# 17 491
Мен ме дразни това изтъкване и самоопределяне, пък нека съм старомодна. Раждат се мъже и жени, имат отличителни полови белези. Това кой как се самоопределя грам не ме вълнува, за да ме занимават. И точно това ме дразни в различните, че те търсят хорското одобрение, правят публично всичко. Малко в повече ми идва тая тяхна търсена неоснователна дискриминация. Същото е и за вегани и други. Имам колега около 3 години минаха докато разбера, че този човек всъщност е вегетарианец и то съвсем случайно стана на въпрос, коментирахме някакви цени на колбаси и меса и той каза, че не е запознат, защото не консумира и не купува месо. Никога този човек не прояви претенция, докато съм била и с колежка - аз месо не ям, аз постя, аз това, аз онова. Ми може да си поръча без всички да разбират къде я сърби.

Ето малко есенция от откриването, скривам за който няма интерес.
Скрит текст:

# 17 492
  • София
Всеки има право да е старомоден, разбира се.
Както и всеки има право да е различен. Ето ти демонстрираш старомодност, друг демонстрира различност. Трети - пари. Четвърти - нещо друго.
Всеки демонстрира нещо.
Старомодните са част от обществото, различните - също. Ти не се криеш, защо те да се крият?

# 17 493
Ми не се крия че съм старомодна, защото аз всъщност не го показвам, че да се крия. Мога да работя с различни, но както тук или когато имма възможност в нормална среда си казвам мнението и то не е, че ме смущава избора им, а че го изтъкват, инак не им го казвам, за да не ги обидя. И факта, че аз се съобразявам с това, е нормално сякаш и те да се съобразяват и да не поставят хората в неловка ситуация например. Между другото с гейове се разбирам повече от колкото със сърдити лелки. Имаше един сладур във Фантастико работеше и ми беше супер приятно да пазарувам при него, за разлика от сърдитата лелка на съседната каса това момче винаги беше спокойно, любезно, възпитано, търпеливо.

# 17 494
Всеки има право да е старомоден, разбира се.
Както и всеки има право да е различен. Ето ти демонстрираш старомодност, друг демонстрира различност. Трети - пари. Четвърти - нещо друго.
Всеки демонстрира нещо.
Старомодните са част от обществото, различните - също. Ти не се криеш, защо те да се крият?
След като темата е свобода и равенство, не виждам какво лошо има в показването на различните точно в подкрепа на това, че са свободни и равни с другите.

Всъщност, разбирам донякъде по-консервативните. Имат право да не харесват. Не разбирам хейтърите.

# 17 495
  • София
Ми не се крия че съм старомодна, защото аз всъщност не го показвам, че да се крия.
...
Със същото впечатление останах и от откриването.

Различните от нас съществуват и няма причина да се крият. Имаше и танцьор без крака, не знам дали забелязахте.

# 17 496
Никой не се крие, а просто си живее живота.
Нямам против различните, но не разбирам парадите и вечното изтъкване. Те сами показват, че са различни и се отделят от обществото, а после се сърдят, че не ги имаме за равни. Ами не, сами си го правят. Защо просто не се държат като всички останали хора на тоя свят?

Оплаквам се, че нещо не мога да си почина като хората. Иначе времето е идеално за море.

# 17 497
  • София
На откриването не видях отделяне ат обществото, а точно обратното - бяха част от обществото. Срещу което се плюе. Че са били там, че са били заедно с другите. Вместо да се отделят и да се скрият.

# 17 498
  • София
Държат се нормално. Поне хомо двойките, които познавам. На откриването имаше танцьори, артисти и перформери.

# 17 499
Защо просто не се държат като всички останали хора на тоя свят?
Защото не са като останалите, различни са. Нима Макрон е като всички останали президенти? Живее си с бабата и това е.
Не разбирам огромния хейт. Част от обществото ни да, без значение дали ни харесва и дали го одобряваме.

# 17 500
Скрит текст:
Това клипче съвсем не е есенцията от откриването - това е поредният тенденциозен опит есенцията да се сведе и ограничи до “парадиращите различни”.

В четиричасовата церемония имаше ария от Кармен на Бизе, имаше прекрасно и трогващо изпълнение на Imagine, участваше оркестъра на националната гвардия, изпълнители от Мулен Руж, имаше разбиващо изпълнение на френска метъл група. Представиха ни по много интересен начин френските достижения и култура, показаха ни Париж в целия му блясък, направиха го жив участник и по прекрасен начин вплетоха всички символи на града. Показаха ни минало и настояще, многообразие, свобода, равенство, солидарност.

Колкото и да се опитвам да приемам чуждото мнение, такива тенденциозни клипчета, колажи и снимки са не по-малко грозни и парадиращи от онова, което заклеймяват. За крайните хомофобски мнения относно дебелите, гейовете и грозните, които прочетох из форума и социалните мрежи пък даже не ми се коментира. При това идващи от хора, които уж защитават християнските ценности, но съдейки по крайните им изказвания, са много далеч от християнството, че и от ценностите.

# 17 501
  • SF
Различните съществуват. Има ги. Между нас са. Ние сме различни.
Дали ще ги покажат на церемония или не, има ги. Изкуството ни учи точно на това - да се приемаме и да знаем, че има и други хора, с друго мислене.
Аз не го приемам като демонстрация. Моите очи виждат изкуство.
Мъжът и жената, които се затичаха един към друг и се прегърнаха, демонстрация ли направиха? Демонстрация на хетеро отношенията си?
То цялото шоу беше една голяма демонстрация как да го живеем този живот. Много харесвам церемонии по откриването на олимпиадите. Какво ли не измислят. Толкова са креативни!

Не ми хареса Дионисий. Нещо не разбрах смисъла от сцената. Гръцки бог, гръцки игри... Костюмът му беше като от Джъмбо. Но е нормално от 4-часова програма да има затрогващи и по-незначителни за мен моменти.

# 17 502
Скрит текст:
Това клипче съвсем не е есенцията от откриването - това е поредният тенденциозен опит есенцията да се сведе и ограничи до “парадиращите различни”.

В четиричасовата церемония имаше ария от Кармен на Бизе, имаше прекрасно и трогващо изпълнение на Imagine, участваше оркестъра на националната гвардия, изпълнители от Мулен Руж, имаше разбиващо изпълнение на френска метъл група. Представиха ни по много интересен начин френските достижения и култура, показаха ни Париж в целия му блясък, направиха го жив участник и по прекрасен начин вплетоха всички символи на града. Показаха ни минало и настояще, многообразие, свобода, равенство, солидарност.

Колкото и да се опитвам да приемам чуждото мнение, такива тенденциозни клипчета, колажи и снимки са не по-малко грозни и парадиращи от онова, което заклеймяват. За крайните хомофобски мнения относно дебелите, гейовете и грозните, които прочетох из форума и социалните мрежи пък даже не ми се коментира. При това идващи от хора, които уж защитават християнските ценности, но съдейки по крайните им изказвания, са много далеч от християнството, че и от ценностите.
+1
Нали така се пишеше?
Тук в тази тема се изказват мнения, за щастие не видях/прочетох хейтъри, а хора с по-консервативни възгледи. Имат право на мнение. В други теми обаче е страшно….

# 17 503
Преди години, в продължение на години и аз имах преследвач - отвратително е. Ходеше, следеше ме и се криеше и ме снимаше с един фотоапарат, който силно се съмнявам, че въобще имаше лента, но бе стресиращо. За това и не поглеждам мило и романтично на тайните обожатели ...
Все пак смятам, че е дете! Да, думите са архаични, но няма да се учудя ако са преписани или продиктувани от дядо с "опит" в свалките. Хартията не е ли за рисуване? Или е бял лист, който е скъсан доста нескопосано. Възрастен би успял поне първия ред да подравни, няма да почне без бяло поле горе  - опита да пишешш с годините си казва думата, надали сега за пръв път въобще пише. И най-вече сърцето - само децата почват да рисуват сърцето от където им скимне, акцентирайки на двете дъги. Възрастните го половят- правейки едната и после втората половина. Залагам, че това е дете и то около 6-7 годишно Simple Smile

ИЛИ някой го е писал с лява ръка, защото има доста замазани букви, сякаш ръката е минала над тях. С лява ръка трудно се пише с химикал, което обяснява молива. А вероятно е писал с лява, за да не бъде разпознат почерка.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 21:26 от the Дорис

# 17 504
Те не случайно французите са направили революция през 1789....
Предлагам да се облече Давид на Микеланджело, как така ще си развява срамотиите.

Общи условия

Активация на акаунт