Да се оплачем... 2024

• 1 986 844
  • 30 883
  •   1
Отговори
# 30 570
Да, Марена, заради лични избори. Мама никога не се е държала лошо със сестра си, каквото и тя да й е причинявала през годините, но на нас ни се е сърдела буквално за нищо. Вероятно напрежението е било вътрешно и си го е изкарвала по някакъв начин на нас, въпросът е, че сега след толкова години психолози доста биха се упражнявали върху нас.

Херпесите - паднал имунитет.

# 30 571
Ами аз баш заради нея и баща ми тръгнах на психолог, осъзнах много неща, мислех, че ще мога да ѝ простя, но не успявам. А и тя продължава да надгражда с тъпотии.

# 30 572
Аз не й се сърдя за нищо, че да й прощавам, просто поставих така модерните в последно време "червени линии", казах кое ми е важно, ако се държи лошо с мен, дистанция и докато реши да ме потърси. В началото се сърдеше, но се научи да ме уважава, тъпчеше сестра ми, но тя пък стана по-инат и от мен и се случва да каже, малееее, тя по-лоша и от теб. Ние не сме лоши, просто мама не се беше научила да ни уважава и зачита през годините и когато почнахме да си отстояваме мнението ни определи като лоши. Ми научи се. Да, пак се изпуска, но се научи да се пречупва, което като беше млада, а ние деца и след това младежи не беше така.
Примерно ядосва ме с нещо и съответно не се чуваме месец - два, през това време звъни на детето, звънеше на мъжа ми, информира се дето се вика, но не и на мен и изведнъж решава, че ще ми звънне и започва - Малеее, нямаш ли майка, ще умра и няма и да разбереш. При което аз директно я контрирам - А аз ако бях умряла ти щеше ли да разбереш и вече не говори така.

# 30 573
И да не ходи на фитнес, млад е и вятър го вее, но такава контузия може да си докара...
Те на фитнеса са правили крака само.
Ръката я пази.
Уж ми е умен и разумен и внимава, ама..... белите стават за секунди!
Познато, в такава схема съм и аз тези дни Grinning Спя с ортеза и тренирам долна част. Дано ти е разумно момчето и да изчака възстановяването, колкото и да е досадно.
След инцидента преди няколко години, си спаднах отока на ръката с пакет замразен грах, който държах върху нея. Връщах го да се стегне във фризера и пак.

Когато бях на възрастта на дъщеря ми, майка ми прилагаше всякакви тактики, само и само да не изляза, да не отида някъде с приятели и т.н. От делегиране на задачи в последния момент до тръшкане и рев. Тогава е била малко по-голяма от мен сега. В днешно време и в същия възрастов диапазон не мога да си представя да прилагам същите тактики на моето момиче и много й се радвам, че има компания от готини и адекватни деца, с които излизат и се забавляват, слушат хубава музика и са далеч от чалгата с всичките й проявления.

# 30 574
  • sf
Минавам да ви прегърна и тръгваме за Хисаря. Снощи е имало поне 4 отменени полета,  но моите хора минаха между капките и благополучно са се прибрали с доста голямо закъснение, но все пак не спаха на летището.
От къде за къде на кои авиокомпании?
Моята дъщеря лети в петък за Марсилия през Вроцлав и ми е много притеснено да няма закъснение, отмяна ...

# 30 575
Кажете нещо за глас, опитва се да си отиде, смуча стрепсилс, пия чай ама нещо по-силно и ефикасно ако препоръчате..
Хомеовокс

# 30 576
  • Пловдив
Аз нямам вашите проблеми с майките. Майка ми се държи по същия начин. Но аз не се впрягам.

Скоро ми рева, че се е скарала с брат ми. Викам дърти хора, няма да ви се меся. По Коледа, нали скарани с брат ми, затова я поканих в Пловдив. Сега реве, че ще бъдела сама на НГ, викам да си намери къде да ходи. Случайно знам, че леля ми ще се събират там от тяхното поколение, да върви там, но не - да видела внуците, 4 дена по Коледа достатъчно ги гледа.
А да се опитвам да спирам някой си да ходи някъде - абсурд, големия от 20.12 вече е бил на две хижи, по НГ щял да бъде някъде на бар. Малкия ходи на едно преспиване у приятел. Средния просто не иска, не е да го спирам конкретно него.  Да вървят където искат (разумно).

# 30 577
Донси, поне единият е бил за Италия, другите не знам.
Уф, бяла гадост навсякъде

# 30 578
  • SF
хм... Снимката е красива. Не прилича на гадост.

# 30 579
В родния ми град вече няколко дни са без ток. Та , предпочитам бялата гадост да я виждам на снимки.

# 30 580
  • Пловдив
В родния ми град вече няколко дни са без ток. Та , предпочитам бялата гадост да я виждам на снимки.
Е те пък опищяха света. Все едно не са свикнали. Звъня на брат'чеда и му викам какво правиш - вика свалих чудо-то от тавана, запалил съм го и пия вино. Още няма ток, трети ден.

# 30 581
Е те пък опищяха света. Все едно не са свикнали. Звъня на брат'чеда и му викам какво правиш - вика свалих чудо-то от тавана, запалил съм го и пия вино. Още няма ток, трети ден.

Аз не помня да сме нямали ток вкъщи и в квартала от 80-те насам. Неразринатите преспи и снегът са си в реда на нещата, но за тока много ясно, че ще опищят света.

# 30 582
  • Пловдив
Братовчеда е в едно от близките села. Откак няма ТЕЦ и парно си живее целогодишно на вилата.

# 30 583
Като описа Жаки детството си, да кажа онзи ден как ми стана мъчно. Имаше при баба и дядо едни малки круши ароматни, жълтички не им знам сорта, колкото пръст. Тези круши бяха сладки като потопени в мед, ароматни и страшно вкусни. Нямаха изяждане, дядо ми събираше за ракия, на прасетата събираше, много раждаха наистина. И миналата седмица отивам до Лидл и виждам в тарелка същите крушки. Веднага вземам 1 опаковка, избирам по-голяма уж, и през цялото време си мисля за крушите от детството ми.
Е, нищо общо. Нито вкус, нито мирис, нищо общо с “моите” круши освен външния вид.

blackcat6,
напомни ми за детството. И при моите баба и дядо имаше същите круши.

Аз се оплаквам, че никога, никъде не съм ги срещала. Ти поне в Лидл, но само на вид..

Колко неща децата ни никога няма да познаят като вкус, аромат..
Добре че поне ние се радвахме на тези неща.
Спомени, спомени..

Като се замислиш, не е ядрена централа или нещо суперсложно, да запазиш видове овощни дървета или добри породи животни, но уви.. Светът е в друга посока отдавна.

# 30 584
Там са свикнали с всичко. Тока през зимата, водата през лятото.

Общи условия

Активация на акаунт