Да се оплачем... 2024

• 1 986 758
  • 30 883
  •   1
Отговори
# 30 765
Добро утро! Събудих се с мисълта за Жаки, но разбирам, че е добре и пътува към майка си! Аз се вълнувам, за вас не мога да си представя! Има ли нещо по-хубаво от това да си гушнеш детето, без значение на колко години е?

# 30 766
Кацна преди малко! Пускайте палците ❤
Аз я чакам с букет и коледните подаръци, които ще получи тук:)
Като дойде ще я смачкам от целувки, както обича:)
Благодаря ви за хубавата енергия, която пращахте на малката пътничка:)
Довечера ще ви пуснем балона с най- добри благопожелания ❤🙏

# 30 767
Оплаквам се, че съм качила още 3 кила и гоня 80. Не се ограничавам в яденето и съм гладна от сутрин до вечер. Чувствам се грозна и дебела. От днес започвам да се ограничавам. Трябва да отида и на диетолог, но първо искам да си направя гастроскопия. Сутрин ям много. През половин час чопвам по нещо, а работата от къщи влошава нещата. Като не ям сутрин чувствам невероятен глад. Дано да имам сили да издържа поне 2-3 дена с по-малко ядене. Това би ми дало кураж.

# 30 768
  • София
Аз съм минала 80те сигурно, не се качвам на кантара...
Дорис, то много хубаво, ама аз още не съм открула такъв ендо дето ще ги назанчи всички тези неща и после ще вземе мерки. Ето моите хормони на щитовидната са уж "в норма", но много на долната границ и с един куп симптоми на хипофункция и нищо. Не че искам да пия хормон, ама никъде не получих насоки какво да правя.

# 30 769
Ходила ли си в Майчин дом при ендокринолозите? Казват, че там са най-добрите. Аз си открих моята лекарка, но нямам проблем с ЩЗ

# 30 770
  • София
Ми не съм. Сега нарочно от.месец не взимам вит Д и Б12, за да си пусна изследвания. Ще пусна и щитовидни и тогава ще отида с готовите изследвания.

# 30 771
Аз за да си оправя нивото на вит.Д пих доста големи количеста. И сега пия за да не  отида в дефицит. 5-6 капки Вигантол са ниска доза при дефицит. Аз на децата давам по 4-5000 на ден. Предписан от ендокринолог.Има тема във форума, полезна е.
И аз се събудих с мисъл за Жаки и много се радвам, че всичко е наред. Обичам такива оправни деца. Моите по ред причини не са Sad

# 30 772
5000 единици и аз и след година прием отлепих леко и съм над долна граница. Много трудно се наваксва. Ендо каза да го пия с тази доза вовеки.
Оплаквам се че работя от два часа вече( уж съм от 9) заради неорганизирани колежки. Да минава тоя ден вече.

# 30 773
И аз пия Д и К в комбинация. Или Бетър ю, или на капсули; препоръчани от Денис в темата за добавките. И като казах Денис, ползвам поста да кажа как съм ужасно благодарна, че тя помага със съвети на толкова много хора абсолютно безвъзмездно.
Зс килограмите - и аз имам да смъквам 3,4 кг., които са ми от чиста лакомия. Еми ето, 8:30 е, а аз нагъвам баклава с кафето. Много рядко правя, обаче ми се получава страхотна и как да се ограничавам … После като закопчавам дънките ще има драма.

# 30 774
Някой знае ли ако час след приема на АБ се повърне ( таблетка) дали е проблем? Повече от час след прием на нещо май не мога да го докарам вече..

# 30 775
Добре дошла на малката Жаки!

Аз нещо съм срината тези дни. Сигурно е заради спомените от изминалата година.

# 30 776
Някой знае ли ако час след приема на АБ се повърне ( таблетка) дали е проблем? Повече от час след прием на нещо май не мога да го докарам вече..
Един час не е малко. Като бяха малки децата съм питала лекар какво да правя в подобни ситуации и ми казаха да не повтарям дозата, а да изчакам следващата. Не се знаело колко точно е усвоено и не било добре да се предозира.

# 30 777
Здравейте! Бих искала да попитам приемащите вит. Д по колко и от кой вид пият?
Аз използвам спрей на BetterYou, 1000 IU. Не съм в дефицит, но стойностите са малко над долна граница.
Януари ще пускам изследвания и ще видя дали и колко са се качили стойностите.
Аз със същия спрей, но 3000 IU. След една година прием имам лек напредък само, но не е трябвало да го спирам за три месеца лятото. Вече съм над долна граница, а бях в сериозен дефицит.

# 30 778
Радвам се за малката Жаки и семейство💗
Азара обикновено усвояването става до 2-2,5 часа, индивидуално е. Не приемаш нова доза, а изчакваш времето до следващия прием.
При мен витамин Д беше под долна граница, ходих на ревматолог и той назначи няколко показатели за изследване.
Приемах високи дози 3-4 месеца като постоянно изследвах нивото на вит.Д. След като влезе в норма продължавам с приема, за да го поддържам там.
Оплаквам се, че по Коледа споделих за личен проблем( в случая никой/ нищо не може да помогне) с леля ми, уж да ми олекне , нали е близък човек, а и да не притеснявам мама. Тя взела, че изклюкарствала на родата и то с идеята за назидание.
Много, много обидно и неприятно ми стана, явно грешно съм преценила, че може да се разчита на нея просто за подкрепа.
От нова година - дистанция.

Последна редакция: вт, 31 дек 2024, 20:55 от ccvet

# 30 779
  • София
Браво на Жаки. Да поспи, за да е на линия довечера.

Общи условия

Активация на акаунт