?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 502 862
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 13 395
  • при късмета
Почти всеки разведен мъж взима децата и ги води при майка си, ако има такава. Няма как да му се заповяда даги гледа той сам, да им готви, пере, да пишат домашни и т.н. Камо ли да се заложи като условия за раздяла. И 100 документа да подпише, ще ги гледа майка му.
Затова казах да започне да ги оставя от сега. Докато още живеят заедно. Като се прибере от работа, да го хване неподготвен, да му връчи децата и да излезе за час, два. Така няколко пъти, като му каже, че е съгласна да са заедно заради децата,  но каквото ще е излизане от вкъщи за единия, това и за другия.

# 13 396
Че какво му е лошото на споделеното родителство? Това е най актуалния вариант. Не е натриване на носове, а възможност и двамата родители да си гледат децата и да си организират живота.
И не, това не е да ги вземе за уикенда и да ги занесе у мама си, а да има уреден дом за тях, дори да остане в семейното жилище, а жената да се изнесе. Пък ако не се справя сам, да вика и майка си на помощ, и жените го правят.

# 13 397
Теорията и практиката се разминават в България. Това е.

# 13 398
  • при късмета
И той какво ще направи, като тя непредвидено за него, като се прибе, тя да излезе? Просто увисва с децата и започва да се замисля дали гледането им е нищоправене

Теорията и практиката се разминават в България. Това е.

# 13 399
Като чета колко жертвоготовни родители на родители има в този форум, споделеното родителство ще е между двете баби. 😀

Авторката трябва да смени стратегията. Явно досегашният модел със скандали не води до нищо. Дипломация, както и здравословен егоизъм и трябват на първо време

# 13 400
ма ко, зависи къде е ситуирана бабата Simple Smile Ако е наблизо, или ще я извика, или ще й ги закара, според както му е по-удобно.

# 13 401
  • при късмета
ма ко, зависи къде е ситуирана бабата Simple Smile Ако е наблизо, или ще я извика, или ще й ги закара, според както му е по-удобно.
Да, ако е уговорено или вече са разделени и са установили някакъв режим. Но като го направи изненадващо няколко пъти, без предизвестие, ще е като гръмнат

# 13 402
Няма смисъл да спорим, може и да е треснат първия път, но за втория ще се е уговорил с майка си Simple Smile После тя ще поеме щафетата завинаги, докато е жива.

# 13 403
  • София
Е, тя да натресе децата на своята майка може, той на неговата не. Защо? Joy

# 13 404
Ами именно, двете баби да си подпишат едно споразумение и готово.

Просто съветите тя да остави  мъжът си с децата, та да види той какво е, са неприложими на практика, ако мъжът има жива майка или сестра. Той задължително ще прехвърли грижите върху женската роднина. И пак ще си е ерген. Ама ядосан вече доста, защото тази майка не си гледа децата, а трябва той да се занимава Simple Smile Отиде му рахата...

# 13 405
  • София
Няма не искам, няма недей.

Да бързам да живея сега, че после знае ли се Joy

# 13 406
Алис, не е така, ровя си в телефона сега и след обяд за около 2 часа - винаги докато спят. Главно чета тук, гледам клипове какво е актуално сега в професията ми (фризьорка съм, следя тенденции на боядисване, нови прически, плитки и тн.) с него почти не си говорим и то от доста време насам, понякога той ми разказва нещо интересно от работата му, аз му говоря общи неща примерно - децата какво правили, утре ми трябват пари за памперси, хладилника не работи, днес видях сестра ти в магазина и подобни, но като цяло през повечето време си мълча, за да не бъда упреквана за това какво казвам. Давам пример
- бебето не ме остави да спя тази нощ
- е, нищо нали цял ден си вкъщи и си почиваш.
- изморена съм
-от какво пък си толкова изморена, не виждам нищо да си свършила днес. И тн.
Заедно ходим само по рождени дни, сватби, кръщанета и тн. С две думи истинско семейство не сме били, след години не се виждам заедно с него. Нямаме общи хобита, възгледи и като цяло нищо. Склонна съм да сме съквартиранти, но ако разбера за любовница веднага си тръгвам. Оставяла съм му ги така както споменават, но ми е жал защото почти винаги като се прибера малкото хлипа, а той не може да го успокой. Само веднъж е успявал да го приспи. Благодаря за всеки съвет. Ще гледам да не се карам с него, да минава времето по-бързо, През това време ще направя всичко възможно да съм по-добре и финансово и умствено Grinning желая всичко най-добро през новата година.

# 13 407
Аз не бих се развела в това положение. Този мъж звучи като да може да бъде изманипулиран и не сте съвсем да не се траете явно. Може пък да потръгнат нещата, когато бебето отрасне и заработиш пак.

Пробвай да не са все оплаквания, което му споделяш, нещо, което ви харесва и на двамата и т.н. вие си знаете.

# 13 408
Е, ти имаш златен занаят. Ще се справиш. Само приеми реалността спокойно. И децата ги оставяй. Колкото и да ти е жал. Ще свикне да ги успокоява. Хайде стига жертви.

# 13 409
  • при късмета
Мале, как ще го изтиганя при подобен диалог. Свят ще му се завие и ще се чуди от къде му е дошло

Общи условия

Активация на акаунт