?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 502 838
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 13 380
В последния случай какво обуславя дъщерята да ходи с две бебета при техните? Нито домашно насилие има, нито форсмажор. Този предлага нови варианти в отношенията. Защо да не опитат, ами веднага при мама и негодникът- ерген.

# 13 381
  • София
Защото ма ко, при голям процент от изложените казуси лъха на безнадеждност, затова.
Жените, които са си оплели кошницата не търсят несъществуващи решения онлайн.

# 13 382
Всеки си го разбира различно. Да, хубаво би било да си живеем с дядката по света, но няма как да стане ние да живеем, а детето ни да е в беда. Няма да ни се получи живеенето.

# 13 383
Тук каква е бедата ?

# 13 384
А как тъй бързо пресметна ползите за нея от съжителство проформа? За нея, не за теб, евентуално?

# 13 385
  • при късмета
Защото ма ко, при голям процент от изложените казуси лъха на безнадеждност, затова.
Жените, които са си оплели кошницата не търсят несъществуващи решения онлайн.
По принцип си права. Но в случая, оплакващата се форума я прати при техните, както вече отбелязах, тя в съвсем различен аспект си сподели проблема. Проблема не ѝ е къде да отиде с две деца, а там, че мъжа ѝ е безхаберен мухъл. Да, затова няма решение.
Иначе, около мен, подвели се жени да родят дете/да се оженят за подобен има, не е като да няма.  И дори да имат нужда от някаква помощ, финансова или място за живеене, всички до една са си стъпили на краката и се оправят сами. Винаги тази помощ е временна и колкото по-голяма, толкова по-бързо помагащия "се отървава от проблема". Ако им пускат трохички, гледат примерно децата за час, а опищят орталъка, че без тях не може никой да се оправи, толкова повече смачкват този, който има нужда от помощ и процеса по стъпването на крака, значително се забавя. Но това не идва от този на когото се помага, а от уж помагащия и загрижен родител

# 13 386
Да, взимам майчинство, по принцип имам и малко заделени пари за който той не знае, около 1000лв са. Родителите ми никога не биха ми отказали каквато и да е помощ, но за сега не съм им споделяла за нашите проблеми, не искам да ги притеснявам, първо искам да съм сигурна дали нещата ще тръгнат към развод и тогава бих говорила с тях за това. Доста хора писаха за друга жена, аз съм на 99,99% сигурна, че няма защото е от работа на дивана и от дивана на работа, повечето му колеги са мъже, няма жени приятелки, не използва соц. Мрежи, силно се съмнявам да има такава. Май искаше да види как ще реагирам аз, дали аз нямам друг (забравих да спомена, че я момента спира цигарите и е малко по-нервен от обичайното) Честно казано ми е все тая, чувства към него нямам, за мен би било по-добре да се разведем, той настоява да сме заедно  заради децата. Ако наистина не се прибира по цял ден всъщност бих започнала да оставям децата на майка ми/свекърва, за да започна да изкарвам повече пари, бих изкарала и шофьорски курсове да знам, че съм независима от никого и бих си тръгнала. Не знам дали е правилно така мисля, че бих постъпила - да си стъпя здраво на краката, преди да тръгна.

# 13 387
  • София
Да, права си и ти, но между стъпилите си и курдисалите се има голям процент разлика с превес на вторите.

Анонимна, добре го мислиш. Но и сподели с близките си, нека знаят.

# 13 388
Ако още обсъждате единствения пост на авторката с двете деца и мъжа, който иска да са съквартиранти, да потвърдя и аз, че очевидно всички признаци за друга жена са налице - постоянни критики, нищо не му харесва и накрая предложение всеки (но предимно той) да си живее като ергенче.

Предлагам да си изкара майчинството, като не му обръща внимание, след което да се върне на работа и да иска раздяла и споделено родителство. Една седмица децата при нея, една при него. С малко усилия  ще си стъпи на краката.

Междувременно тя написала втори пост, който много ме озадачава, искал да я провери дали няма друг мъж, wtf...

# 13 389
И аз мисля, че няма друга жена. Просто се опитва да втълпи на анонимна, че ще си тръгне ако тя продължава да му дудне и да изисква.
Щом има кой да ти помага вземи книжка и с търси работа.

# 13 390
  • при късмета
Анонимна, разсъждаваш правилно, само един пропуск имаш. Ангажимента към децата не трябва да е на майка ти и свекърва ти, а да натиснеш него да си гледа децата. На него ги оставай. И го заплаши, че при развода ще искаш споделено родителство и, че е длъжен физически да ги гледа тези деца, ако няма да сте заедно. И да не го направиш, само му кажи, че ще е твърдо условие за раздялата. Започни реално да му ги оставяш, като отиваш на шофьорски курс например и му втълпи, че това ще е постоянно, а като се разделите ще е за половината месец. Бас ловя, че ще размисли, но ти трябва да държиш на тази раздяла от тук нататък

# 13 391
  • here and now
Аз пък си мисля, че Анонимната вероятно прекалява с виртуалния живот и съпругът се дразни от това.
Прибира се и започват оплаквания как не ѝ стига времето за нищо, но пък в детайли обяснява кой къде ходил и какво си купил и прочее инфо от ... социалните мрежи...
Предполагам само...

# 13 392
  • Melmak
Анонимната да вземе наистина да си стъпи на краката. Щом няма чувства, то ясно.

Просто този наистина да започне да си гледа децата. То така много лесно, вкъщи всичко под конец, а той да си прави каквото иска. Ейй, много хитро!

# 13 393
Почти всеки разведен мъж взима децата и ги води при майка си, ако има такава. Няма как да му се заповяда даги гледа той сам, да им готви, пере, да пишат домашни и т.н. Камо ли да се заложи като условия за раздяла. И 100 документа да подпише, ще ги гледа майка му.

# 13 394
Това хубаво си го набийте в главите и мислете, преди да предлагате споделени родителства и натриване на носове, посредством натрисане на деца!
Почти всеки разведен мъж взима децата и ги води при майка си, ако има такава. Няма как да му се заповяда даги гледа той сам, да им готви, пере, да пишат домашни и т.н. Камо ли да се заложи като условия за раздяла. И 100 документа да подпише, ще ги гледа майка му.

Общи условия

Активация на акаунт