?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 506 120
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 225
Моята си е идеална, но като говорим за недостатъци, има път до нея (ех, тези разстояния в София Confounded).
Само това не ми харесва.

# 226
Предполагам, че зависи и от възрастовата група - на 20 ми се работеше много повече, отколкото на 30 - имах да се доказвам че мога и сложните неща.
Сега вече каквото съм искала съм доказала, нямам тези съмнения в себе си и това, което ми се иска е в хубав слънчев ден да изляза на разходка примерно, а не да предавам на някой млад човек дълго изстрадано знание, като междувременно бутам и моите си задачи да са в срок, разубеждавам клиента от поредната безумица, която е решил че иска за вчера и обяснявам на мениджмънта защо няма да сме готови утре, като се мъча да сключат сделка кога какво ще е готово в някакви разумни срокове.
Ако не ме прекъсват влизам в flow състояние и е по-добре.
Но в края на деня си давам сметка, че това е просто още един ден, в който съм злоупотребила с кафе, в който ме съм видяла слънце, не съм била сред природата и съм обърнала по-малко внимание на хората, които обичам, отколкото ми се иска.
И ден по ден, живота се изтъркалял.

# 227
gotemperor, чувствам се по същия начин. Аз вече и на никой не се доказвам, та бачкам предимно за пари. Е, понякога ми се връща на работа след отпуск, но определено в някой вторник/сряда/четвъртък бих искала да съм навън сред природата, да отида на разходка в планината или на пикник, отколкото да съм на работа в офиса.

# 228
  • София
Е, ние жените не раждаме нон-стоп цял живот, повечето време от него работим. Някои обаче си имат своите причини/оправдания да не желаят, а да искат да си стоят в къщи, та в този смисъл, защо не и мъжете да поискат това. Както писах, тогава е редно те да поемат домакинските задачи + ремонти и т.н.
С останалото от поста ти, Лъвица, съм съгласна.

Не е цял живот, но едно раждане повлиява по веригата и във времето, и в пространството. Например, кариерата на пауза, детето пък е по-привързано към майката, оттам болнични и грижа, особено в началото, са непропорционално към нея, оттам пак последствията достигат кариерата много отвъд времето за раждане. Затова и очакванията не могат да са напълно еднакви. Затова и казах, баланс. Който не е нужно да е 50/50 във всичко, а може да е 80/20 в едно + 20/80 в друго. Иначе, пак казвам, на всеки му се приисква да не прави нещо си. И на жената може да й се прииска да не бременее тя, ама ако искат деца, няма как мъжът да я замести. За другото съм съгласна - ако единият поеме едното, другият е редно да поеме другото. Просто не всичко е възможно да бъде поето от всеки, дори при добро желание.

# 229
  • France
Не е цял живот, но едно раждане повлиява по веригата и във времето, и в пространството.
Това е вярно. Но целта трябва да бъде промяна в цялостната конструкция на обществото, не малки жестове еднолично от партньора, които и без друго не променят тежестта върху нашите плещи Wink

Аз обичам тежката интелектуална работа. Дава ми усещането за живот. Точно обратното на еднообразието вкъщи.

# 230
Изтощените на 30, НОИ знаете ли какви планове има за вас? Работа до памперс. Simple Smile

# 231
gotemperor, чувствам се по същия начин. Аз вече и на никой не се доказвам, та бачкам предимно за пари. Е, понякога ми се връща на работа след отпуск, но определено в някой вторник/сряда/четвъртък бих искала да съм навън сред природата, да отида на разходка в планината или на пикник, отколкото да съм на работа в офиса.
Това желание и аз го имам, а и колегите около мен. Реализирам го в периоди, когато мога да взема ден-два отпуск. Вие не можете ли?

Е, ние жените не раждаме нон-стоп цял живот, повечето време от него работим. Някои обаче си имат своите причини/оправдания да не желаят, а да искат да си стоят в къщи, та в този смисъл, защо не и мъжете да поискат това. Както писах, тогава е редно те да поемат домакинските задачи + ремонти и т.н.
С останалото от поста ти, Лъвица, съм съгласна.

Не е цял живот, но едно раждане повлиява по веригата и във времето, и в пространството. Например, кариерата на пауза, детето пък е по-привързано към майката, оттам болнични и грижа, особено в началото, са непропорционално към нея, оттам пак последствията достигат кариерата много отвъд времето за раждане.
Ох, пак мантра кариерата. Къде са тия кариеристки?! Сериозно питам. Вярвам, че има такива, но са много малък процент от работещите жени и са толкова пробивни, че едно майчинство не мож ги спре. Хайде да си говорим истината.

# 232
  • Sofia
И едва ли имат време да висят във форума.

# 233
Аз пък винаги съм се чудила как се ходи с отвращение на работа ден след ден.
И аз си обичам работата. Естеството й е такова, че ту е напрегнато, ту по-спокойно, но на мен ми харесва да работя под напрежение. Мобилизацията е много по-голяма, а като завършил успешно проекта, удовлетворението е изключително приятно.
Освен това с годините идва големия опит в дадена област и това ти помага да преодоляваш напрежението много по-лесно.

Аз се опитах да спра работа в такъв момент за семейството, но ми се отрази ужасно и се върнах на бърза ръка Grinning

# 234
  • София
Ох, пак мантра кариерата. Къде са тия кариеристки?! Сериозно питам. Вярвам, че има такива, но са много малък процент от работещите жени и са толкова пробивни, че едно майчинство не мож ги спре. Хайде да си говорим истината.
Защо да е мантра? За някакъв процент, независимо колко голям, това е реалността и това са реални избори и последствия, пред които се изправят. За други пък не стои, защото изборът е предварително съобразен. Чак тогава идват останалите, които не могат или не желаят да се развиват над определено ниво. Затова и не може да се постави работата при мъжете и жените на една плоскост, освен ако не говорим за двойка, в която са избрали да нямат деца. И това само що се отнася до работа. Все още не можем да преборим очакванията за това какво е длъжна да върши една жена извън работата - и което често се взема за даденост и изобщо не се брои за труд.

# 235
Лъвица, коментирай с примери, в конкретика. Общите приказки нямат тежест.
Както Карен правилно отбеляза, жените с кариера нямат време за форуми. В този смисъл, по-добре за развитието на желаещите жени кариера е да се отпишат от СО и да се посветят на професията Wink

# 236
Не знам какво се разбира под кариера и защо е нещо толкова екзотично по нашите ширини. Кариера не е само да си СЕО. Една кадърна фризьорка със стабилен кръг клиенти също доста се е потрудила, за да стигне където е. Или една аптекарка, която не гледа да ти пробута най-скъпото, а се опитва да разбере проблема.  Не разбирам защо така се подценява женския труд, все едно е нещо незначително, да си запълни свободното време между майчинството и гледането на внуци.

# 237
Разбира се, че много хора си обичат работата, и мъже и жени, нали затова си избират професия, учат , подготвят се, получават някакво удовлетворение, допринасят за създаването на някакви блага, или за други хора. Или само мъжете имат професия, а жените стават само за тежък нископлатен труд  и трябва да се обесят на врата на някой мъж, за да им дава пари да си реализират разходките сред природата. Повечето хора имат някакви способности, ако не интелектуални, някакви други умения, или могат да ги усвоят.  Човек е устроен така, че изпитва удовлетворвние от труда и резултатите му,  малцина са тези, които се радват на мързела и деструкцията, обикновено вторите водят до депресии и чувство за непълноценност, колко много терапии има чрез труд и нито една чрез лежане на дивана.

# 238

Това желание и аз го имам, а и колегите около мен. Реализирам го в периоди, когато мога да взема ден-два отпуск. Вие не можете ли?

Уви, последните няколко години нямах много възможност да ползвам отпуска, но затова пък имам много много овъртайм.
Това, плюс случки и изпитания от личния ми живот ме направи много уморена и емоционално изтощена.
За една отпуска не мисля, че ще се възстановя.
За сметка на това сега съм по майчинство.
Та в момента нямам сили да случвам големи неща в живота и в работата си.
Може би го проектирам върху другите, а те все още копнеят за екшън.

# 239
То повечето хора си обичат и децата, и домашните любимци, но това не значи, че няма моменти, когато искаш да си починеш от тях, да те отмени някой, че няма и неприятни преживявания с тях. Същото и с работата.

Общи условия

Активация на акаунт