?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 506 090
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 6 165
  • София
Все обичам да цитирам случая с рожден ден на съученик на сина ми, който навършваше 16. Синът ми беше тъкмо навършил 15. Родителите на съученика наели зала и донесли по кашон от всеки вид алкохол. Не можех да повярвам, докато не видях видеа от събитието. Та всичко е хубаво, но с мярка. Това конкретно освен безумно е и незаконно, но разни хора, разни разбирания.

Последна редакция: нд, 09 юни 2024, 10:19 от Бoяна

# 6 166
Ние компанията 15-16 годишни момчета и момичета се напивахме яко с водка и коняци. Без да правим простотии. Просто се веселяхме. И да – почти всички от компанията бяхме отличници в училище и отговорни граждани.

# 6 167
Чак пък кашони... Те съвсем са се оляли.

Слава богу, тийн рождените дни на сина ми и неговите приятели бяха главно в домашна обстановка. Съберат се вечерта, хапнат, пийнат, който пие, повеселят се, в по-късните часове играят на някакви игри, спят, на другия ден почистят, изхвърлят боклука и всеки си тръгва по живо, по здраво.
Като родители гледахме да освободим терена и да се погрижим да има повече храна и безалкохолни, а от алкохола – основно бира. И една бутилка концентрат, с която синът обикновено им правеше коктейли. Целта на концентрата беше да знаят, че има и да не се налага да си носят. И въпреки това все се намираше някой, който да подари на рожденика бутилка уиски.

# 6 168
  • София
Чак пък кашони... Те съвсем са се оляли.

Парвенютата така правят явно. Разделихме се с това училище, нервите ми не издържаха от цялостния вайб (както биха казали парвенютата).
Иначе ние сме пили като тийнове, но никой не ни е изливал с кашони. Специално у нас никога не съм имала илюзии, че тийнът няма да опитва алкохол и постъпих както баща ми постъпи с мен – проведох курс как точно се пие, за да не се отровим и излагаме. Вероятно освен късмет и затова от партито с кашоните синът ми се прибра на собствен ход.

# 6 169
  • France
Това ми напомня за един бивш и майка му. Като станал на 16, дискретно му сложили книжка "как се правят бебетата" на бюрото. На 16 е време да купиш презервативи, не тепърва да се обучаваш за пчеличките и тичинките.

# 6 170
Такива родители са ми като ходещи коне с капаци. Все едно живеят на някакъв целомъдрен остров.

# 6 171
  • France
Да, възмущаваха се, че някакво семейство канело приятеля на дъщерята с тях, а тя била само на 16. Едвам си замълчах, че тяхната също си е направила сефтето тогава. Но по време на купон, в гараж...

# 6 172
  • София
Това ми напомня за един бивш и майка му. Като станал на 16, дискретно му сложили книжка "как се правят бебетата" на бюрото. На 16 е време да купиш презервативи, не тепърва да се обучаваш за пчеличките и тичинките.
Не разбрах кое ти напомня това?

# 6 173
  • Сф
Да, възмущаваха се, че някакво семейство канело приятеля на дъщерята с тях, а тя била само на 16. Едвам си замълчах, че тяхната също си е направила сефтето тогава. Но по време на купон, в гараж...
Точно.
И аз съм вземала достатъчно за рожден ден. Масово пият и пушат. Ако не вземеш, вкарват и т н. Обаче Бояна , специално за теб една случка. По време на подобен купон на който ще ходи момчето , майката много горда , че Той не пие , не пуши. С удивление научавам впоследствие, че дърпа балони и играе хазарт. Също ми идваше да си отворя устата.
Не са малки. Много неща вършат, много родителите даже и не си представят , че тяхното дете може и да върши нещо нередно, защото са много строги примерно и възпитанието е добро. Минават повечето през всичко почти и дано само за малко да е.

# 6 174
  • France
В това отношение моите родители бяха намерили точните думи и точната възраст за да си говорим за всичко - от секса през дрогата до сектите. В момента се опитвам вече от позицията на родител, но не е лесно.

# 6 175
  • София
Обаче Бояна , специално за теб една случка. По време на подобен купон на който ще ходи момчето , майката много горда , че Той не пие , не пуши. С удивление научавам впоследствие, че дърпа балони и играе хазарт. Също ми идваше да си отворя устата.
Не са малки. Много неща вършат, много родителите даже и не си представят , че тяхното дете може и да върши нещо нередно, защото са много строги примерно и възпитанието е добро. Минават повечето през всичко почти и дано само за малко да е.
За кашони с алкохол разказах, кое не разбрахте? Правила съм много купони за възрастни и никога не съм купувала по кашон от всеки вид алкохол, защото е прекалено. И заведения съм имала и там не се изпива по кашон водка, уиски и джин за една вечер.
Нито казах, че синът ми не пие, нито, че не пуши, нито съм потресена, че е имало алкохол, а че е в такива идиотски количества. И добрата банкетна култура също не разбрахте, но няма да обяснявам и това. Именно онези, които не са пили и не знаят как да пият завършват в токсикологията или повръщащи по тоалетните. Не разбирам защо ме слагате в тази графа изобщо, но карай да върви. Ти им говориш за парвенющина и липса на мярка, те ти викат, че си задръстен.... Simple Smile

# 6 176
  • Сф
Е, кашони. Това просто е изхвърляне на родителите - да има! Не знам защо ти прави впечатление, че било " по кашон". Така или иначе няма да се изпие. Освен това възрастен наоколо ( там)
предполагам е имало.
Не съм съгласна , че тия които свършват в токсикологията са тия, които не знаят как да пият. Точно обратното!
 Който не му харесва ще пийне малко, може и да отиде в тоалетната да върне , но дотам. Баш тия, на които им се услажда се напиват, но не винаги ги виждаме. Не съм те сложила в никаква графа аз поне. Разбирам сега , че количеството те е изумило предимно. Те лимузини се поръчват от4 клас за рожденни дни още, ти за едни кашони:)

# 6 177
Бояна ме върна в мутренските години. Ех тогава какви банкети имаше. Точно с тирове от всичко. Joy
Демонстрации, показност, парвенющина. Да има е мотото, да се види колко можем да си позволим. Laughing
И сега ги има тези изцепки, но са доста по-малко.

# 6 178
Не съм съгласна , че тия които свършват в токсикологията са тия, които не знаят как да пият. Точно обратното!

Аз пък не съм съгласна с теб. Точно тези, които „не пият“, се освинват най-много, особено ако им е било забранено.
То същото е и с пушенето – децата, които ги следят дали не пушат, първи пропушват. Удоволствието не е в самите цигари или алкохол, а в това да надхитриш „системата“ в лицето на родителите (или учителите).
Ако някой се сети да задължи тийнейджърите да пушат и пият, ще има бум от въздържатели.

Един мъж трябва да познава вкуса на алкохола, какво е въздействието конкретно върху неговия организъм, какво количество може да изпие, без да се напива, и кога точно трябва да спре. Важно е не само за неговата собствена безопасност, но и тази на момичето или жената, която трябва да изпрати и прибере благополучно.
Почти същото важи и за жените, естествено. Да няма после – ама пияна бях, не помня...

# 6 179
  • France
Съгласна съм.
В университета, където бях, съм ставала свидетел на грозни сцени. Момичета и момчета от добри семейства се напиват до повръщане и осиране. Най шокиращото беше на гала вечерта - всички сме с бални рокли и костюми, има разни едри клечки сред гостите и разни хубави млади хора повръщат и падат в градинката.

Общи условия

Активация на акаунт