?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 826
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 6 270
Е, то не може нон стоп да се обръща внимание на детето. Много ясно, че родителите също имат нужда от почивка.

# 6 271
  • France
Да, ама да се дава тази почивка като пример как се занимава бащата с него... някак си не върви

# 6 272
Янтра, то хубаво те мързи да спориш, но не те домързя да се намесиш грозно. Детето е играло в близост до таткото. Таткото е бил там, с готовност да се намеси при нужда. Хайде да не очерняме зорлем нормалните родители и нормалното отглеждане.

# 6 273
  • France
Да, ама да се дава тази почивка като пример как се занимава бащата с него... някак си не върви
Ще се самоцитирам

# 6 274
Ами да, Фил, това също е начин да наглеждаш детето. Едва ли само така помага таткото и едва ли детето 100% от времето се самозанимава.
Заприличахте ми на мой колега, който ме оплю като лоша майка, само защото споделих възторжено как съм оставила детето си на детски център и съм седнала с приятелка на кафе. Малките детайли бяха, че той нямаше деца и нищо не знаеше за отглеждането им, а аз за първи път от 3 години оставях някъде (наблизо и в сигурни ръце) детето си, за да си припомня какво беше това "да пиеш кафе на спокойствие".

# 6 275
  • France
И аз в момента наглеждам децата от дивана, но НЕ СЕ ЗАНИМАВАМ с тях. Нюанс.

# 6 276
  • Пловдив
Янтра, то хубаво те мързи да спориш, но не те домързя да се намесиш грозно. Детето е играло в близост до таткото. Таткото е бил там, с готовност да се намеси при нужда. Хайде да не очерняме зорлем нормалните родители и нормалното отглеждане.
Именно. Там е, гледа си телевизия, почива си, НЕ СЕ ЗАНИМАВА С ДЕТЕТО.

В момента и аз не се занимавам с моите деца, всеки самостоятелно си виси на компютъра, и аз включително. Но не наричам това семейни занимания, въпреки, че с едното дете сме в една стая.

# 6 277
Децата трябва максимално да се насърчават да се залисват  сами. Така се научават на креативност и да развиват игрите и сюжетите им. Родителят е необходимо да е до тях и да насърчава играта, ако се закучи, нещо да подаде, нещо да покаже . Детето е спокойно и в безопасност. Не е нужно родителят да му виси на главата и да му казва всеки миг какво да прави, та накрая детето да не знае къде да се дене, ако няма кой да му измисля забавления. Палатка и бащата до него (докато си гледа филм) е чудесен вариант, даже и когато същия ден вече не го е водил два пъти на рехабилитация.

Не се заяждайте за глупости.

# 6 278
  • гр.Пловдив
Децата трябва максимално да се насърчават да се залисват  сами. Така се научават на креативност и да развиват игрите и сюжетите им. Родителят е необходимо да е до тях и да насърчава играта, ако се закучи, нещо да подаде, нещо да покаже . Детето е спокойно и в безопасност. Не е нужно родителят да му виси на главата и да му казва всеки миг какво да прави, та накрая детето да не знае къде да се дене, ако няма кой да му измисля забавления. Палатка и бащата до него (докато си гледа филм) е чудесен вариант, даже и когато същия ден вече не го е водил два пъти на рехабилитация.

Не се заяждайте за глупости.

Iris ,много точно казано,но в групите ще те изядат за това ти мнение ...Аз лично съм на 100% съгласна ..
Сегашните препоръчителни методи и разни практики,които се наливат като с фуния на днешните майки са Монтесори методи,цели книги издадени за базови умения и усъвършенстване на бебета ..от рода на кой- е по-по -най ,,Аз съм от дъртите майки и старата школа на 41г имам дете на 2г,но Бога ми не мога да съм му нон-стоп на главата ,понеже имам и син на 11г ,който се нуждае от помощ и контрол най-малкото...ЗА съм за точно това,което казваш с оглед самостоятелност и развиване на въображението ...а и бащата като участва на 50% нещата се случват без драми и оплаквания ...

# 6 279
  • France
Ирис, напълно съм съгласна с теб. Но не акуратно да се дава за пример нечие присъствие като занимаване. Още повече в контекст "всички мъже са така".

# 6 280
  • Пловдив
Естествено, че децата трябва да имат време за самостоятелни занимания. Но не и това да се дава за пример като "време с бащата", или "семейно време".

# 6 281
Хммм не знам за мъжете, ама аз лично след 8-часов работен ден, се "мятам" и случвам неща. Тааааа не знам що пак стигаме до една и съша несправедливост...?!?!?? Значи за тоя с хоботчето може след 8часов ден да е изморен и да не му се занимава с нищо, ама за тази с пеперудката не може, тя след 8часов работен ден трябва да се "метне" и да случи всичко от-до.... Щото ....?!? Що?!??!!

Пп. Аз филм не съм гледала от 5 години! /От край до край,да седна и да го изгледам/ И?!??

# 6 282
  • София
Какво би трябвало да е по-нормално от това И двамата родители да използват изцяло свободното си време за грижи и внимание за децата, семейството и дома!? Поне в ранната възраст на децата, а после може времето за пълно внимание към децата да намалява, но битовизмите си ги има, защото най-малкото всеки огладнява, цапа се и т.н. Иначе защо изобщо са се хванали да си "играят на къща"? За незаинтересованите би било далеч по-лесно да живеят на хотел, да ходят на работа и после да хапват на ресторант и да си се занимават с хобитата и телевизора.

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 07:21 от Fever Ray

# 6 283
Чак цялото свободно време да се използва само за дома и децата не го разбирам. А къде остава времето за учене, спорт, пък даже излизане на ресторант. Като съм омъжена и с дете, не значи че не искам да изляза с приятелка на заведение например.

# 6 284
  • София
Написах децата, семейството и дома и свободното време.
Времето за спорт и развитие не е свободно. Времето за общуване и излизане пък е част от това за близките
Но пък да се смята, че ходенето на работата и после гледането на телевизия трябва да са основата на живота!
Още повече, че децата твърде за кратко са изцяло зависими от родителите си и постепенно стават независими и си поемат по пътя, а тогава и да искаш да общуваш постоянно с тях, вече е късно.

Общи условия

Активация на акаунт