?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 939
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 165
Ариел не е казвала мъжът да не дава, каза Да няма нужда. Разликата е от небето до земята.
 Иначе нека да не започваме вечния спор домакини срещу кариеристки,  нека този път приемем, че всяка сама си преценЯ.

# 166
Онзи ден моя ми вика, че нещо си не било изчистено.
Аз му казвам директно: Ако искаш да ти е чисто се погрижи да си стоя вкъщи. Нещо не ти стиска? Тогава да не ми мърмориш.
Изгледа ме втрещено и повече нищо не каза.
Няма да им мълчите. Айде де!
Искали били... и аз искам да са мъже на място и да няма нужда да ходя на работа ама уви.

Е, защо не му каза да си наеме чистачка, която да го отменя в неговите задължения по чистотата, а веднага си предлагаш услугите на чистачка?

# 167
Добре де, защо си мислите, че всички жени работят в лъскави офиси и градят кариера? Всички тези продавачки, чистачки, сервитьорки, работник кухня и т.н. не са ли жени, семейства нямат ли?
Ако работиш чистачка за около минималната заплата, защо да не си мечтаеш да си седиш вкъщи и да си чистиш и готвиш по цял ден, а мъжът ти да те издържа?
То пък голямото удовлетворение или кариерно израстване с парцала и кофата...

# 168
Точно тези с парцал и кофа едва ли ще попаднат на мъж, който да ги издържа, ама знае ли човек.

# 169
А защо чистачката да не си мечтае да учи нещо и да постигне нещо? Само до стоене вкъщи ли трябва да й стигат мечтите?
Иначе естествено е по-лесно да чакаш на друг, отколкото сам да правиш нещо.

# 170
  • Другата България
Изобщо /поне аз/ не съм коментирала работното място на която и да е жена, и това дали то е пряко или косвено свързано с /не/желанието ѝ да работи някога някъде.
Коментирах изказването, че един мъж е “мъж на място“ само ако позволява жената да не работи.
И изобщо “не ми пука“, кой къде и какво иска да прави, обаче подобни разбирания що е то мъж на място будят в мен не толкова недоумение, а искрено съжаление.
Зависимостите не са хубаво нещо. Пораждат други зависимости, а аз харесвам независимостта.

# 171
Добре де, защо си мислите, че всички жени работят в лъскави офиси и градят кариера? Всички тези продавачки, чистачки, сервитьорки, работник кухня и т.н. не са ли жени, семейства нямат ли?
Ако работиш чистачка за около минималната заплата, защо да не си мечтаеш да си седиш вкъщи и да си чистиш и готвиш по цял ден, а мъжът ти да те издържа?
То пък голямото удовлетворение или кариерно израстване с парцала и кофата...

Ок, ама в случая тя си е предложила услугите, а той е млъкнал, не е казал "готово, стой си вкъщи, чисти, аз ще те издържам". Предпочита да му е мръсно пред опцията да я издържа, пък в замяна тя да му чисти. Та все тая тя какво работи и колко не иска да работи.

# 172
Преди години имах колежка рускиня. Беше омъжена за западноевропеец. Та идва тя една сутрин на работа и ни разказва. Вечерта се прибрал мъжът й и я заварил да си прави маникюр. Направил й някаква забележка защо си лакира ноктите, а не е прибрала мръсните чинии в миялната. Нашата като отворила една уста..
Аз знаеш ли колко пари ти спестявам като се лакирам сама, ти забележки ще ми правиш.. и все в този дух. Накрая й се беше извинил и прибрал чиниите, а тя беше напълно уверена, че трябва да й е благодарен за спестените пари.

# 173
Преди години имах колежка рускиня. Беше омъжена за западноевропеец. Та идва тя една сутрин на работа и ни разказва. Вечерта се прибрал мъжът й и я заварил да си прави маникюр. Направил й някаква забележка защо си лакира ноктите, а не е прибрала мръсните чинии в миялната. Нашата като отворила една уста..
Аз знаеш ли колко пари ти спестявам като се лакирам сама, ти забележки ще ми правиш.. и все в този дух. Накрая й се беше извинил и прибрал чиниите, а тя беше напълно уверена, че трябва да й е благодарен за спестените пари.

Евала на тая жена. Така се прави.

# 174
Ами жената дошла на работа, казваш, тоест труди се. Оттам нататък мръсните чинии са общ проблем, съвсем не изключително неин. И всичко за чистене.

# 175
  • София
Една колежка казваше: "Ооо, колко всестранно развита мога да бъда, ако си седя вкъщи 🙂 И децата, и къщата пригледани, и книги всякакви прочетени, и социален живот приличен..."
Зависи кой какво работи всъщност, но нека не си кривим душиците. За много жени седенето вкъщи би било раят на земята, но нямат такава възможност. Ако сте две жени на бюро в стая, или тъпчеш права като кон 10 часа в някой склад, то е един социален живот, едно кариерно израстване, едно чудо... Сигурно затова градският транспорт към 18 ч. е претъпкан с уморени и унили отрудени женици. И ако вкъщи те чака уморен, огладнял и изнервен мъж, мамма... 🙄

А кой ги учи мъжете да стоят и да чакат на жената? Понякога като чете човек, има чувството, че ще умрат от глад в куп мръсотия и боклуци, ако нямат жена наоколо. А и това някой да стои да чака на друг ми звучи като описание на малко дете, не на пораснал човек.

# 176
Ей това е то истинска жена,  евалла!

# 177
Че и аз това го казвам на моя мъж и си е самата истина. Grinning
Иначе, имам възможност да не работя, но вкъщи писва и според мен се зацикля. Да, за един период от време става, обаче за цял живот не ми харесва. Освен, ако работата не ти е супер зле и ходиш с нежелание, то иначе не си обяснявам как ще искаш да си зависим финансово, когато си здрав и прав. А и дори да е толкова зле, че да не ти се ходи, винаги можеш да смениш работа/професионална ориентация.

# 178
Една колежка казваше: "Ооо, колко всестранно развита мога да бъда, ако си седя вкъщи 🙂 И децата, и къщата пригледани, и книги всякакви прочетени, и социален живот приличен..."
Зависи кой какво работи всъщност, но нека не си кривим душиците. За много жени седенето вкъщи би било раят на земята, но нямат такава възможност. Ако сте две жени на бюро в стая, или тъпчеш права като кон 10 часа в някой склад, то е един социален живот, едно кариерно израстване, едно чудо... Сигурно затова градският транспорт към 18 ч. е претъпкан с уморени и унили отрудени женици. И ако вкъщи те чака уморен, огладнял и изнервен мъж, мамма... 🙄

А кой ги учи мъжете да стоят и да чакат на жената? Понякога като чете човек, има чувството, че ще умрат от глад в куп мръсотия и боклуци, ако нямат жена наоколо. А и това някой да стои да чака на друг ми звучи като описание на малко дете, не на пораснал човек.
Спор няма. Но нали приказката тръгна от сърдит мъж заради неизмит тиган 🙂

# 179
  • Далечният изток
Аз поне десет пъти съм питала Ариел защо не смени работата щом е толкова тежка, ама... тя си знае. Пък и нали трябва да има за какво да се оплаква все пак.

Общи условия

Активация на акаунт