?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 920
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 180
  • Другата България
Ясно.
Това донякъде обяснява нещата.

# 181
А защо чистачката да не си мечтае да учи нещо и да постигне нещо? Само до стоене вкъщи ли трябва да й стигат мечтите?

Е, недей така. Една съфорумка точно това направи. Учи, изучи се от чистачка за продавачка. Но и това не я направи по-щастлива и удовлетворена. Няма да посочвам с пръст, тя си знае коя е.
Невинаги е достатъчно да си пожелаеш нещо и то да се сбъдне. Освен усилия се искат и възможности, и капацитет. В тези случаи дори правилната визуализация и молбите към Вселената не помагат.

# 182
Друг е въпросът, че една чистачка може да изкарва повече от офис служителка учила нам си колко години, стажове и т.н., при това с по малко часове работа. Всичко зависи как работи и каква производителност на труда има, заплащането зависи много от търсенето и предлагането на пазара на труда.

# 183
Точно тези с парцал и кофа едва ли ще попаднат на мъж, който да ги издържа, ама знае ли човек.

Тези с парцала и кофата едва ли са женени за университетски преподаватели. Най-вероятно са женени за някой работник, който още по-вероятно изкарва в пъти повече от преподавателите. Така че спокойно могат да си позволят да издържат жена и деца.
По принцип го пиша това, винаги има изключения.

# 184
Ай са, срамота, как можело да й се иска да не работи, тцттцтцтц.
Помня една книга, българска фантастика беше, някаква извънземна жена дойде на Земята и попадна в социалистическа България.
Та и там според социалистическата доктрина я чакаха да й се доработи и все се чудеха защо не й се работи Joy
Аз пък бих си починала вкъщи 1-2 годинки, знаете ли колко добре ще ми дойде.
Ще спортувам, ще чета, може една магистратура да завърша, която ми е интересна.
Отработила съм си, работила съм и по 80+ часа на седмица, квалификации съм взимала, кариера, ала бала - то па един голям кеф, да си вечно недоспал, вечно уморен, вечно да гониш някакви крайни срокове, вечно да си под напрежение.
Ако управляваш и хора е два пъти по-зле, защото за всичко все си отговорен ти.
Голем кеф ти казвам, да не можеш да спиш през нощта от нерви.
Айде нема нужда от такъв кеф.
Виж, ако е някоя лека работа без напрежение, колкото да имаш социалните контакти - това е друга бира.
Но не виждам нищо лошо мъж да може да издържа семейството и без жена му да се съсипва от бачкане.
Лошото е ако я смени после с по-нов модел.
Ама чак да се лъжем всички колко ни е кеф да бачкаме и как тръпнем в очакване само да идем на работа - айде нема нужда.
Работим за пари, за да можем да живеем, не живеем, за да работим.

# 185
Ама то и работещата може да бъде сменена с по-нова модел. Не съм сигурна кое се случва по-често.
И тогава ще ти е още по-кофти. Блъскала, блъскала, доказвала се непрекъснато каква си умница, не само красавица, и накрая пак наникъде с едно-две деца да ги мислиш.

# 186
Именно, някаква лека работа, колкото за занимание и пак си докарваш пари в семейния бюджет и си имаш социални контакти.

# 187
Като е колкото за занимание, семейният бюджет ще се върже ли?
О, забравих, във форума мъжът винаги (трябва да) изкарва много. Жалко, че животът си върви по собствени правила, а не по СО.

# 188
  • София
Като си го запредставяте това Седене вкъщи - от 6 на крак, да спретнеш всичко до 8, след 8 до 18 само чистене и готвене.
Жените, които ги издържат мъжете им, въобще не живеят така.
Пак да отбележа за недосетливите - не става въпрос за случаите на тормоз! А за нормални отношения!

# 189
  • София
Ама то и работещата може да бъде сменена с по-нова модел. Не съм сигурна кое се случва по-често.
И тогава ще ти е още по-кофти. Блъскала, блъскала, доказвала се непрекъснато каква си умница, не само красавица, и накрая пак наникъде с едно-две деца да ги мислиш.

Разликата е в какво положение ще се озове работещата жена със собствен доход и възможности, и домакинята, която е зависела изцяло от парите на мъжа. Иначе коя жена работи, за да се доказва на мъжа, каква е умница е? Това трябва да се прави за собственото удовлетворение и независимост.

# 190
А защо смятате, че на мъжът му се ходи на работа, а само на жената не й се ходи? Той пък що да е длъжен? Thinking

# 191
Да, затова е пълно с неработещи, които се чудят по кой път да хванат без пари, ама за сметка на това с малки деца, когато мъжът им спре кранчето или решат, че не могат да преглътнат любовница, шамари или други екстри. Ако няма една жена някакви пасивни доходи, от имоти например, или някакви завидни спестявания, невинаги са добре нещата. А повечето жени нямат. Както и работите, с които се изкарват много пари, ама с малко работа, само когато ѝ доскучее на жената, не са чак толкова често срещани.

# 192
Никой тук не агитира жените да не работят и да си седят вкъщи. Но и обратното не е за анатема. Защото случаи много и всякакви.
Но и нека не се лъжем - в повечето случаи жените работим повече, получаваме по-малко, домакинската работа и децата продължават по-често да лежат на нас.

# 193
  • Другата България
А защо смятате, че на мъжът му се ходи на работа, а само на жената не й се ходи? Той пък що да е длъжен? Thinking
За да е “на място“. Joy

# 194
  • here and now
Хич не е длъжен, ама ходи с мерак, щото на работа не мие тигани.

Общи условия

Активация на акаунт