?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 506 058
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 6 180
Тези изплисквания са си част от живота. Има ги и в престижните университети/колежи/компании/фирми, и в така наречените клошарски среди.
Всички сме човеци и имаме лимити или липса на такива. Дали ще сме с бални рокли или по къси панталонки, като те удари субстанцията, всички тези обвивки нямат никакво значение.

# 6 181
  • France
На тази възраст българчетата си знаехме лимита и не сме правили циркове. Така че не виждам лошо да дадеш на подрастващите малко вино или бира, да им знаят вкуса и силата. Много по-опасни са ми коктейлите.

# 6 182
Още помня на 16 как 7-8 момчета компания се изпонапихме с една бутилка твърд алкохол. А първото ми голямо напиване беше на един мой приятел набор на 18-тия му рожден ден, аз вече ги бях навършил. Направихме се мармалад, помня че мятах пиратки и не улучих прозореца от 1 метър разстояние. Ама и другите бяха бетер мене и никой не се впечатли особено от гръмнала пиратка в хола. Голямо шоу беше, после 3 дена не знаех къде съм. Та 18ти рожден ден на кола с мама по добре хич да не го празнува

# 6 183
И после що имало девственици на по 30 и кусур годинки.Flushed

# 6 184
  • София
Е, кашони. Това просто е изхвърляне на родителите - да има! Не знам защо ти прави впечатление, че било " по кашон". Така или иначе няма да се изпие. Освен това възрастен наоколо ( там)
предполагам е имало.
Не съм съгласна , че тия които свършват в токсикологията са тия, които не знаят как да пият. Точно обратното!
 Който не му харесва ще пийне малко, може и да отиде в тоалетната да върне , но дотам. Баш тия, на които им се услажда се напиват, но не винаги ги виждаме. Не съм те сложила в никаква графа аз поне. Разбирам сега , че количеството те е изумило предимно. Те лимузини се поръчват от4 клас за рожденни дни още, ти за едни кашони:)
Естествено, че не е имало възрастен и са се наливали жестоката хора, които никога не са пили. Момичета имаше из видеата в покъртително състояние. И количеството ме изуми като връх на простотията. За 30-тина тийна и по една бутилка от два вида концентрат е много, ако им добавим бира и вино.
И понеже по цяло лято съм с тийнове на море, често спят у нас по повече на възраст от 14 до 20 годишни, самата аз излизам по заведения и ги виждам такива, нито имам илюзии, нито си говоря наизуст. Най-много и зловещо се напиват, тия които нямат култура на пиене и повечето не са пили преди, родителите им пуритани. Някои цял живот не я развиват тая култура. На въпросния купон количествата са ги поощрили да се наливат. Някои де, не всички, за щастие. То и на възрастни да изсипеш кашони ще се налеят, ако нямат култура. Правила съм партита за персонал и също не им оставях кашоните, дори да ги е имало, за да не ги карам по болници после.

Със секса е същото. Най-пуританските семейства произвеждат деца, които са като отвързани, че е и с нула култура за безопасен секс или сексуални  и интимни отношения.

Последна редакция: нд, 09 юни 2024, 14:30 от Бoяна

# 6 185
Никой не е загубил нищо от това, че е пропуснал да пие алкохол, а простотиите задължително се предизвикват от пилите

Това са моите житейски наблюдения  по въпроса.

# 6 186
Тя българската философия за възпитанието на децата в правилно пиене е описана още в първите редове на "Под игото".

"— Яжте, татовата, да порастете! Пено, налей паницата пак!

Слугинята отиваше при чучурчето, дето изстиваше руйното вино, наливаше и донасяше дълбока фарфорова паница. Бай Марко я поднасяше на децата, като казваше благоразположено:

— Пийте бре, маскари!

И паницата изреждаше всичкия народ. Очите на народа светваха, бузите се зачервяваха и той си облизваше с наслаждение устните. Тогава Марко се обърна към жена си, която се понавъси неодобрително, и каза строго:

— Нека да пият при мене — да не са жедни за вино. Аз не ги ща да станат пияници, като пораснат."

# 6 187
Навсякъде по света е застъпена алкохолната култура. Да не отваряме дума за руснаци, ирландци/англичани, скандинавци... французи и германци не отстъпват.
Балканците като цяло са огнени – псувни, пиене, темперамент. Но не мисля, че пием повече от изброените по-горе.

# 6 188
Аз пък познавам много хора, на които не им е било разрешено да пият в пубертета, които не злоупотребяват като възрастни с алкохол, както и такива, на които им е било разрешено, и пак не злоупотребяват. Познавам и такива, които злоупотребяват като възрастни и от двата вида - и държани строго без никакъв алкохол като непълнолетни със знанието на родителите, и пийвали по някоя чаша бира или вино със семейството, за да се научат. Имам чувството, че накрая фабричните настройки си избиват и до голяма степен семейния алкохолен лайфстайл, това, което са свикнали да наблюдават вътре в семейството. Понякога и с обратен знак повлиява - гледката на деградирал алкохолик може завинаги да те отврати от идеята да се напиеш.

Честно казано, на мен и рекламите на хазарт по медиите не ми въздействат по начин да ме накарат да се занимавам с хазарт, имам близка, която е пристрастена и не мисля, че е заради рекламите. Също мисля, че си е наклонност на някои хора и външни фактори чак толкова не им влияят

# 6 189
Тъй като алкохолът ще го наливаш в личния си организъм,  сравнения като горното едва ли могат да служат за мотивация.

Пиенето не е задължително, това е което в най добре да научи човек още като млад. Полза нулева, а ядовв - много.

# 6 190
  • София
С хазарта може да не е, заради рекламите, а защото е достъпно. Същото е и с алкохола, вече и наркотиците. Ако около теб ги няма в изобилие няма да ти хрумне. И не от всеки става пияница и зависим, но освен хората със зависими преки роднини другите могат само да гадаят колко са склонни. Затова има регулации за такива неща по света.
Тийновете пък по презумпция са податливи и е въпрос на компания и среда, както няма регулация си е на късмет.

# 6 191
Аз съм сигурна, че дъщеря ми не е пиела до определена възраст. Сега зная, че пие, надявам се да не прекалява, но тя е голяма, не смятам да контролирам пиенето ѝ, освен ако не стане проблемно. Засега няма признаци. Иначе и у нас си правим коктейли, зная, че тя предпочита джин и тоник. Не харесва бира, вино, освен бяло, че и шампанско не обича!
Сигурна съм, че не пуши нито цигари, нито марихуана. Не желае да опита марихуана. Аз пък искам! Ей така, от любопитство. Мислех да си взема едибълс, но тя поразпита приятелчета, които ползват и ме разколеба. Сега с нейната приятелка и съквартирантка сме решили да пробваме с цигара, предлагаме и на нея но не иска. Само да вметна, че тук е легално.
Аз сега им предлагам алкохол, когато са у нас или когато ги заведем на вечеря, но те са над 19 годишни. Когато вечеряме заедно с нея и приятели в ресторант пият по бира, по коктейл, но разбира се, не се напиват пред нас.
Напълно съм наясно, че тийнейджъри пият, но у нас не съм им предлагала, когато са били под определена възраст. Въпрос на принцип. Сега може.

# 6 192
За първи път чувам дъщерята да е по-разумна от майка си! Браво на нея. Сигурно й е настръхнала косата от възможността зрялата й майка тепърва да вземе да й хареса марихуаната.

# 6 193
О, Боже! Сакън. Ще я пратим на кладата.

# 6 194
Пълнолетните ми деца не пушат. Едното не пие, а другото пие по 1 бира понякога. Сравнено с мен на тяхната възраст, аз бих изглеждала абсолютна пияница, защото си пиех редовно бира и вино. В момента нещата са коренно различни. Не са спирани от нищо, нито ограничавани. Не ги влече, поне досега.

Общи условия

Активация на акаунт