?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 971
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 6 240
Ай ся кърменето виновно, че мъжът е шматка, а жената иска да го възпитава в едно с детето Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Не моа Simple Smile Кърмила съм 4+3.5г .. еми нито с ММ сме се избили, нито децата са имали драми. (ама това си е екстремисти, 1-2г. си е съвсем нормално). Не яде, защото го тормозят зъбите бебето. До 3г. е такова. После горе-долу се очовечват.
Ако фучиш постоянно, че мъжът ти нищо не прави вкъщи, с теб, с детето, нормално се опитва да се дистанцира, че да не те дразни - ответна реакция. Не знам коя е била първата, ама звучиш като да искаш да контролираш всичко - което няма нужда да е така.
Събирай се с други майки с деца, ходете на по-различни разходни - шифираш ли? По време на майчинството със сина ми обиколихме БГ Simple Smile Нон стоп бяхме навън със себеподобни, колички, деца.. С дъщеря ми работех и имах първокласник в комплект, никакво време да ми е тъпо и да си мисля кой не ме разбира.
Сама си намери начин да разнообразиш ежедневието - мама, баба, свеки - това са временни решения, от които после 2-3 дни трябва да вкарваш детето в релси (щото там са различни подходите и няма да си особено съгласна)... все тая. В твоята глава е Simple Smile
Това със събирането и разделянето евентуално ще (ако) помогне, как ще осигури по-интересно занимание за детето и ще го накара да прояде, не разбрах...

# 6 241
  • София
Аз понеже 7 години живях така с първия ми мъж и дете, няма абсолютно никакъв шанс той да се промени. Ти трябва да се промениш и да намериш начина си - при нас свекърва ми също често го гледаше сина ми, бог да я прости жената, много си го обичаше внука и много си го търсеше и искаше да ги гледа. Аз си имах приятелки, излизахме си, имах си живот. У дома си знаех, че всичко е на мой гръб и някакси си бях пренастроила чипа да не ми дреме. Сигурно защото бях много млада де, имах сили за всичко.
Само искам да те подкрепя за това, че не се радваш на майчинството - за мен на тази възраст на детето това е нормално, откачах и аз след годинката. Скука, скука, такава скука ми беше, боже мой, до гуша ми беше дошло от игри, играчки, търсене на занимания и забавления и тръшканици (хем моите и двамата не са се тръшкали много). Че и не спят като хората. Ще мине това, но ти трябва да намериш начин да се съхраниш.
При вашите да отидеш малко също е добре, най-малкото ще си имаш компания. Моите родители са в друг град и аз също обичах да им ходим на гости с бебето, защото си правехме компания с тях, за разлика от бившия ми, който или беше навън с приятели, или на компа у нас.
Ама ето на, бивш ми е в крайна сметка, та това са стратегии, които работят краткосрочно и донякъде само.

# 6 242
Вземи си детето и при Вашите. Не е нормално да не е захранено толкова време. Явно човекът не иска да е баща. Няма лошо. Три деца сама отгледах, вече са пълнолетни!

# 6 243
Също не мисля, че мъжът на авторката ще се промени - нещо са се разминали в очакванията и май минусите са само за нея, защото трупа негативизъм и недоволство, които отнемат радоста от живота.
Щом мъжът не иска детето да остава при майка му, оставяй го при твоята майка. Не чакай да ти се "отвори време" за теб, а си осигури сама такова като го запълниш с нещо, което да ти донесе положителни емоции и да си повдигнеш самооценката.

Въпреки, че мъжът ми участва наравно с мен в отглеждането на детето, лично аз не харесвам майчинството и нямам търпение малката да тръгне на ясла и се върна към по-активно ежедневие. Събиране с други майки ми е тотално Не. Нямам никакво желание да слушам за деца и отглеждането им.

# 6 244
Да го прати на ясла също е вариант. Ако са в град, където лесно може да го запише.

# 6 245
Like_Smoke, не отписвай майките. Просто намери твоите. Знаеш ли, колко е хубаво децата да си играят и да се занимават сами, а с майките на вино и сладки приказки. На мен ми се получи с едното дете, в един клас бяха. Ходехме по морета, спа почивки и т. н., с години. Децата с приятелчета, доволни и не мрънкат, че им е скучно, ние си се забавлявахме доволно.

По другата тема - то е ясно, че трябва да намери начин да се спасява поединично, да ползва майка си и свекървата и да започва работа.

# 6 246
Like_Smoke, не отписвай майките. Просто намери твоите. Знаеш ли, колко е хубаво децата да си играят и да се занимават сами, а с майките на вино и сладки приказки. На мен ми се получи с едното дете, в един клас бяха. Ходехме по морета, спа почивки и т. н., с години. Децата с приятелчета, доволни и не мрънкат, че им е скучно, ние си се забавлявахме доволно.

По другата тема - то е ясно, че трябва да намери начин да се спасява поединично, да ползва майка си и свекървата и да започва работа.
Приятелки си имам. Честно казано, ако спонтанно се получи с някой родител от градина или училище, ок. Но проактивно не бих търсила такъв контакт по никакъв начин.
Просто моят житейски профил не е майка, това е истината. Имането на дете не го променя. Разбира се, много си обичам детето, но животът ми няма да се завърти основно около него.

# 6 247
  • София
И аз съм така -- нямах никакво желание и нужда да се сближавам с други майки. Даже ги отбягвах, всъщност. Нито ми се говореше/слушаше за памперси, бебета, захранване и подобни. Имам приятели и предпочитах да се виждам с тях и да говорим за съвсем различни теми.

# 6 248
Всъщност ние се намерихме, когато децата вече бяха в предучилищна възраст, търсеха си с кой да си играят, а все още нямаше как да ги оставяме съвсем сами. Много добре ни се получи, може би защото с майките бяхме на близка възраст и на един акъл. С по-малкото ми дете не си намерих компания сред родителите, та наистина е въпрос и на стечение на обстоятелствата. За памперси и хранене не съм си говорила и с бебета по площадките не съм висяла много.

# 6 249
  • При семейството си
Каква ясла и каква работа, като тя му дава циц@ през половин час.
Според мен това е нещото, което допълнително я изнервя и изморява.
Ако си “облекчат” режима с детето, нещата могат да станат по-лесни и да изглеждат по-различно.

# 6 250
С колежки по корем сме приятелки вече 19 години... С някои от тях семейни.

# 6 251
Отбий детето и това ще ти реши половината проблеми.
Предполагам, че на много майки ще им прозвучи звучи еретично и омаловажаващо, но със здраво дете би трябвало и е напълно възможно периодът на майчинството да е прекрасен и релаксиращ, а не някаква изнервяща тегоба.
Потърси помощ, консултирай се с педиатъра  и с когото трябва,  да го захраните това дете и оттам нататък нещата ще се наредят.  Сега как искаш да имаш време и спокойствие да си уредиш ежедневието, като през половин час детето те дърпа да суче? Ни мъжът ти може да го храни, ни никой друг. Много ясно, че ще откачаш.

Като свършиш тая работа ще ти просветне и  ще си направиш органицзация за твоето време и на всички останали, включително И бащата. Няма не искам и не мога, ще може.

# 6 252
И аз съм така -- нямах никакво желание и нужда да се сближавам с други майки. Даже ги отбягвах, всъщност. Нито ми се говореше/слушаше за памперси, бебета, захранване и подобни. Имам приятели и предпочитах да се виждам с тях и да говорим за съвсем различни теми.
И аз съм така.
В редките случаи, когато се виждам с приятелки (които обаче са в родния ми град; тук нямам много познати. Приятелки пък съвсем), предпочитам да не говоря за бебешки неща. Добре, че децата им са по-големи.
Площадки избягвам, макар че детето ми ги търси. Най-вече търси други деца. Много е лъчезарно и контакнто и щедро раздава усмивки на всички.

Не, свекървата не е тип да иска да гледа бебе. Тя гледа себе си.
Съжалявам, че аз не съм така.
Или като  like_smoke.

А детето е захранено с всичко. Но не иска. Хапва лъжица-две и почва да плюе. По-лесно е, ако го храни друг, а мен ме няма. Тогава хапва. Но бащата не иска той да го храни. Ще го хранел, когато проядяло, така казва.

# 6 253
  • София
Като погладува, ще прииска. За бащата не съм толкова убедена, че ще го храни и след това, обаче.

# 6 254
Въпреки, че мъжът ми участва наравно с мен в отглеждането на детето, лично аз не харесвам майчинството и нямам търпение малката да тръгне на ясла и се върна към по-активно ежедневие. Събиране с други майки ми е тотално Не. Нямам никакво желание да слушам за деца и отглеждането им.
И аз бях така. Двете години майчинство ми бяха достатъчни, чак се чудех някои как си остават и трета и четвърта година вкъщи. Просто бях дала всичко, което на този етап се изискваше и се чувствах не толкова полезна вече, детето си искаше да е сред деца на неговата възраст. Това с площадките и досега ми е някакъв ужас. Нито поздравявам всяка майка, нито си говоря от учтивост с нея… вероятно за темерут или надувка са ме имали, ама не ми идва изобщо отвътре. Също така, преди да родя мислех, че съм много по децата, но откакто родих си обичам моето и това е. Изобщо не примирам по чуждите.. 😅
Иначе, започнете да включвате мъжа активно в грижите за детето, защото после вече ще е късно. Отначало да си имате разпределени роли и задачи и всеки да дава своето. В нашето семейство е така, мъжа ми се грижи наравно с мен за детето още от ден първи,  че даже към момента по-често излиза с него на разходки, докато аз готвя.

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 12:49 от Rimmona

Общи условия

Активация на акаунт