?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 781
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 6 330
Напоследък има много наднормени деца, дори и малки. Не се наемам да разследвам причините. Но е направо епидемия.

# 6 331
  • France
... Но създаване на такива лоши хранителни навици като тъпкане с хляб, докато родителите си гледат техните навици, здраве и фигури, ами нещо не е ок.
В това, мисля, всички сме съгласни, но както се коментира по-горе, ми се струва наистина рядко срещано. И слава Богу.
При алергия от глутен се внимава много. И аз гледам внимателно съдържанието на всеки полуфабрикат, който влиза вкъщи.

# 6 332
  • София
Напоследък има много наднормени деца, дори и малки. Не се наемам да разследвам причините. Но е направо епидемия.
Лоша храна и нула движение, а и доста деца имат метаболитни заболявания.

# 6 333
Аз пък много обичам хляб. Всички в къщи сме хлебоядни,  до 30 минути на всеки хляб озовал се у нас,  са му обелени корите.

# 6 334
И аз обичам хляб. Това с пълното му отричане ми идва твърде префърцунено.

# 6 335
Абе, то и аз обожавам хляб, но яденето му ми влияе зле, и чисто физически се чувствам много по-добре, когато не го ям.

# 6 336
  • София
И аз обичам хляб. Това с пълното му отричане ми идва твърде префърцунено.

Колкото  да е префърцунено, когато в семейството има човек с цьолиакия е добре да се внимава. Поне при нас е така. Затова отричам бялото брашно, докато другите типове хлб могат да се консумират.
Предпочитам да дам на децата ми зеленчук или месо, а не хляб.

# 6 337
Болните са съвсем друга тема.
Аз не ям хляб е едно. Аз не внасям хляб вкъщи, защото има болен е съвсем друго.
Аз пък на моето му давам избор - хляб, месо, риба, варива, зеленчуци, плодове и т.н.  Няма нужда да сме по-големи католици от папата.

# 6 338
Честно казно не разбрах защо темата заби към деца с филия лютеница докато родителите ядат гурме блюда.
По-често виждам родители, които се чудят как да предложат по 5 варианта за избор, току да виж да не остане гладно детето, че това е много, много страшно.

За мен да се поставят на първо място желанията на детето е когато му купиш айфон за хилядарки и кецове за 400 лв, защото иска, а не защото има нужда от тях докато ти износваш незнайно кой сезон гардероба си или не си опрвяш зъбите от три години. За мен това са абсолютно сбъркани приоритети пък нека не съм родител за пример.

# 6 339
  • France
Аз си мислех, че не обичам хляб, докато не минахме на безглутенова диета цялото семейство. Сега първата ми работа, когато излизам сама е да си поръчам пица. Yum

# 6 340
Зъби срещу айфон е......пълна простащина.

# 6 341
Ядем много малко хляб. Лично аз почти не ям, защото задължително ще съм дебела. Купувам само от хлебарници ръжено-пшеничен или някакъв пълнозърнест.
Не ми е смешно и забавно, че ми се лепи зверски. Просто няма вариант да ям хляб и да не съм силно наднормена.
Това кифлички, тестени закуски и подобни опитвам веднъж на около 6 месеца. И пак не съм слаба! Влизам в нормалното BMI, това ми е наградата и утехата.

# 6 342
Моя позната, която работи в ясла казва, че масово децата не ядат храна, но обичат хляб и ядат хляб. Може би затова отстрани изглежда, че някои деца ядат повече хляб, просто това обичат.
Моето не помня дали ядеше хляб, то поначало не ядеше много.Но на масата винаги е имало хляб.
Какъв ли да е бил хлябът в детството ми, всички го ядяха дебели почти нямаше, освен хора над средната възраст и то рядко.

# 6 343
Едно време не е нашето време вече.

# 6 344
В ясла и градина масово ядат само хляба, защото.... виждали ли сте храната в яслата и градината... и вие ще ядете само хляба... Затова и повечето са озверели от глад и жажда като ги вземеш. Жажда, защото пият по една глътка вода под някакъв режим... Знам го от вътре, години съм работила по градините. Ужасна система... За отношението няма да говорим.

Общи условия

Активация на акаунт