?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 804
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 7 185
  • София
Нищо против съветите, но е добре да бъдат давани като съвети, а не като факти - с ясната идея, че вероятно са грешни. Колкото и да ни описват живота си останалите хора, ние не го живеем вместо тях, така че имаме просто някаква картинка. В повечето случаи картинката бива доукрасена от нас самите с помощта на предразсъдъци, предубеждения, страхове, лични травми и каквото още носим като ментален багаж, замърсяващ рационалното ни мислене. Дори най-добронамереният човек не може да избегне това проектиране на свои чувства, преживявания и модели върху останалите. Само дето това, което ние проектираме, си е наше и го няма в оригиналната история. Съответно изводите ни и съветите ни са грешни по начало - това важи и за разни коучове и прочее модерни разбирачи, които ни учат "как се живее правилно".

Няма универсална рецепта за правилен живот, нито универсални критерии за здравословна любов да речем. Здравословното за мен може да е убийствено за теб, а това, което е здравословно за теб, може да разгони фамилията на трети човек и така нататък.

# 7 186
Затова и повечето споделят, че за тях лично това би било проблем, не биха и т. н. Аз лично съм намирала решения във форума и вярвам, че повечето съвети са за добро (аз лично останах в него, след като ми помогна за казус, после съм пускала още два и също съм намерила отговори).
За последната съфорумка Азара споделихме лични мнения и притеснения,но тя отговори, че е напълно в час с риска, който поема и има и други причини да се премести - безперспективност в този град, по-добри шансове за реализация и т.н.
Аз и пожелавам щастие!

# 7 187
Да, ситуациите са уникални сами по себе си, но ако някакво действие в 9 от 10 случая води до определен резултат, е хубаво човек да си вземе поука. И понеже на човек няма да му стигне цял живот да прави 9 грешни опита, може да се поучи от чуждите.

# 7 188
  • София
И на мен ми се прииска да ѝ кажа да си отваря широко очите, но в крайна сметка човек трябва да мине понякога сам до осъзнаване, за да има и промяна.

Вчера прочетох един пост в една от темите, не помня в коя, та ми направи впечатление и се чудех дали това е причината моя добра позната да не може да завърти сериозен мъж. Позволявам си да го коментирам, защото тя самата много пъти ме е питала какво ми има. Изглежда нормално, мила и съобразителна е, малко припряна и жадна.
Беше с един в депресия, преди това доста време втора цигулка, някакъв импотентен имаше, който беше останал сирак, пък тя много искаше да спи с него. Не ги спасява целенасочено, впрочем. 
Досега не съм успявала да вербализирам каква е причината и да ѝ дам отговор различен от "не си намерила точния човек и избираш кофти хора".
Та ми е интересно какво мислите по въпроса, перифразирам, да ме извини потребителката - не се хващаш с мъже в трудните им моменти и не се обясняваш колко много сте преживели. Когато мъжът изплува на повърхността, оставя "жената от лошия период", която му е помогнала да се съвземе.
На мен ми се е случвало в приятелски отношения 2 или 3 пъти. Не е било с прекратяване на отношенията, но дистанциране.

# 7 189
...
Та ми е интересно какво мислите по въпроса, перифразирам, да ме извини потребителката - не се хващаш с мъже в трудните им моменти и не се обясняваш колко много сте преживели. Когато мъжът изплува на повърхността, оставя "жената от лошия период", която му е помогнала да се съвземе.
На мен ми се е случвало в приятелски отношения 2 или 3 пъти. Не е било с прекратяване на отношенията, но дистанциране.
Има го този момент. Никой не обича своите слаби периоди, провали, срам, предпочита да ги забрави при първа възможност, както и свидетелите за тях.

# 7 190
  • София
И аз мисля, че "патерицата" се пуска по някое време.

# 7 191
  • София
Явно да, сега като се замисля, съм го виждала и в други ситуации.

Аз, примерно, обаче винаги помня кой е бил до мен в трудни моменти и лека- полека съм намразвала тези, които са гравитирали само в светлите периоди.

# 7 192
  • Варна
На мен ми звучи ужасно неблагодарно, да изплуваш и да зарежеш човек, който ти е помогнал да го направиш. Хич не ми дреме колко лоши спомени му навява, да позволиш лошите спомени да ти определят постъпките е слабост на характера. И със сигурност не е основание да зачеркнеш стойностен човек. Поне аз така ги виждам нещата.

# 7 193
  • София
До човек е. Някои не искат да бъдат свързвани с лошите им периоди и искат да избягат от всичко, свързано с тях. Други разбират, че този човек е бил до тях и в най-слабия им момент и осъзнавават колко ценно е това. Аз с някой като първите не бих искала да се занимавам. В живота има много трудности и за мен е важно в една двойка да може да разчитате един на друг (да не се чете да спасявате изгубени каузи). И между другото, лично аз бързо забравям слабите периоди на хората, че и своите. Определено не свързвам някой с това, че някога е бил зле - това са човешки неща, трудни моменти, а не нечие естествено състояние. Така че нямам аз драма с такива неща от никоя страна. Но ако някой има... тогава да, по-добре далеч от мен.

# 7 194
The Catcher in the Rye, тези мъже избират целенасочено приятелката ти и тя избира тях. Аз бях същата в тийн годините си - раздавам помощ - емоционална, организационна, финансова. Говоря и за приятелки, и за мъже, и за роднини. Според мен подсъзнателно това е егоистична мярка - ето, аз ще ти помогна и ти ще си задължен/а към мен - да ме харесваш, да не ме оставяш, да си ми благодарен, да ме обичаш. После - олеее, ама че неблагодарни хора.
След време като ми писна започнах да ходя на срещи с мъже и само като чуех някакво мрън-мрън, за парите, за живота, за жените, за работата - хайде, баста. Като разправях на приятелки "оо, половин час ми мрънкаше за еди-какво си, повече няма да излизам с него" и те бяха изумени защо така, във връзките трябвало да се изслушваме. Сякаш жените трябва да бъдат кошчета за душевни отпадъци, да участват в натоварващи взаимоотношения, да слушат брътвежите на разни хора. Вместо да ме разсмива, да танцуваме, да си изкарвам приятно. Тогава им казвах "аз проблеми нямам и си търся мъж, който да не ми ги създава".

# 7 195
За мен мъжът трябва да ми прави животът по-хубав , иначе не ми трябва . Склонна съм да изслушам всеки , да помогна ,ако мога , но не бих се хванала с мъж, който ме натоварва .

# 7 196
Здравейте!
Ще питам нещо, макар че ми е ясно какво ще чуя...
От няколко години от време на време се виждам с един човек.Правим каквото правим няколко пъти и после не се търсим известно време, после пак така .. просто се забавляваме, пасваме си в това отношение, и сме наясно, че никой няма очаквания към другия. И двамата ни устройва това. През тези години се е случвало единия от нас да е обвързан... Честно казано вече се чувствам зависима от тези отношения, от цялото криене, от преструвките пред хората... Живеем близо и се засичаме всеки ден, така че вариантът да спра всичко от раз не става .. винаги ще се виждаме, винаги ще имаме общите познати и ситуации и тн. Той е човек, който почти целия град знае, понякога е рязък, командва и иска да съм на линия винаги щом каже. Напоследък не ми харесва цялото му отношение, започна да иска да излизам когато му скимне без значение дали мога. Съответно после се държи грозно , подминава ме или кима вяло,ако има хора наоколо. Въпросът е как да постъпя? Не знам какво да правя.. искам или нормално отношение,каквото преди имаше, или да приключим. Той не приема отказ обаче, а честно казано това ме притеснява.. не искам да изпадам в детайли, но няма да е добре,ако аз поискам да сложа точката.  Вярно е, че на момента ми е хубаво, секса е перфектен, ни цялото криене, схеми, преструвки пред нашите познати и накрая - лошото му отношение напоследък, ме натоварват.

# 7 197
Кажи му, че искаш да станете сериозни, как си сънувала, че сте семейство, имате бебе и тн да се уплаши и той да се махне. Иначе много грубо отношение, да не кажа унизително.

# 7 198
А ако вземе и не се уплаши. И се окаже, че всъщност точно това иска!
Тя дали е готова на сериозни отношения с него?

# 7 199
Устройвал те е до някакво време, сега осъзнанаш,  че си била просто жена на повикване без право на възражения.
След колко години ползване го осъзна?

Общи условия

Активация на акаунт