?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 268
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 7 410
  • София
Алфата не трябва ли да е лидер, не господар (или направо тиранин)? Много сбъркана, умишлено или не, представа.

# 7 411
  • У дома... някъде
Алфа мъжкарят е типът човек, който обича да бъде шеф. Той управлява и той е този, който взема решения. Независимо дали става дума за работата, връзката или приятелствата, той е този, който решава. И това обикновено е наистина привлекателно за определени жени по очевидни причини.
Често младите момичета обикновено търсят този тип мъже.С една дума -"държанка"
Няма как Алфа мъжкар да бъде съвместно със силна и независима жена!
Тоест, убеждението че всички жени търсят алфите, обикновено идва от силно комплексирани мъже, които не могат да достигнат естествено нивото поне "мъжкар".

# 7 412
Всъщност алфа мъже няма, защото само Бог е всичко и нищо. Тази концепция не се използва правилно поради некомпетентността на масата от хора.

„Аз съм Алфата и Омегата — казва Господ Бог, — Този, който е, който беше и който идва, Всемогъщият.

# 7 413
Цитат
Често младите момичета обикновено търсят този тип мъже.С една дума -"държанка"
Няма как Алфа мъжкар да бъде съвместно със силна и независима жена!

точно обратното - истинският алфа, не батката бияч и прост нагляр, обикновено е точно със силна и независима жена, защото е способен да я приеме и уважава

# 7 414
  • У дома... някъде
Не съм съгласна.
В природата винаги се свързват по -силен  с по-слаб човек.
Нарича се баланс!По тази логика алфа мъжкия няма да отстъпва на силната жена!
Тук баланс за пълноценност виждате ли?
Все в някой момент ще стигнат до разпад.

Пак казвам.....
Правете разлика между алфа мъжкар-мъжкар- средностатистически мъж-обикновен комплексар

# 7 415
адекватните взаимоотношения не са борба за надделяване, а хармония

'щото пък алфата и хрисимата женица не стигат до разпад

така де, ти описваш комплексаря, а аз - алфа мъжкаря
средностатистическият мъж също е способен на нормални равностойни отношения с партньорката си

# 7 416
За мен силният човек (Алфа) е човек с характер, който въпреки трудностите в живота си го прави без да трепне, без да показва страх, когато трябва да спасява слабите от битки, го прави. Не е изненадващо, че той може да умре за идеята си да бъде убит в полза на общото. Такъв мъж е бил Джордано Бруно.
Изгорен е жив на клада от властите на Римокатолическата църква през 1600 г., след като Светата инквизиция го обвинява в ерес.

https://youtube.com/shorts/3N08wuUmgtc?si=kLI__AmHbQnE81YX

А съвременната версия на Алфа е човекът от клиповете.

# 7 417
мъжкарят е въпрос на характер, а не на гелосана причешчица, бяла ризка и маркови очила

# 7 418
  • У дома... някъде
Нено , мъжът от клипа е  просто мъж!
Нищо повече
Мъжкаря е съчетание от този от клипа+класа+качества+характер+визия по-респектираща!

# 7 419
Black Amarilis
Възможно е, тези определения не са много верни за мен. Вече има дори Сигма мъже, които могат да предизвикат Алфа мъжките и да ги победят, защото сигма мъжките са доминиращи вълци единаци и така нататък.

Лека нощ от мен.

# 7 420
мъжкарят е въпрос на характер, а не на гелосана причешчица, бяла ризка и маркови очила
Този мъжкар съвсем спокойно може и да е гей.

# 7 421
  • София
Ред пил в действие е Джеръмито. Как тънко внушава, че няма смисъл много претенции да имат жените.
Без, направо никакви претенции за нищо не трябва да имат,  някакъв добър човек ги е прибрал като бездомна куче от улицата, стига им само да седят вързани на двора и да лаят, срещу парче хляб и паничка вода.

На мен пък не ми пречат претенциите. Само предупреждавам, че те не са ексклузивно право на някой от половете, т.е. ако дамата до мен има 1000 претенции, и аз ще се погрижа да имам точно 1000 претенции. При нужда ще си измислям или повишавам капризи в чин "задължителни условия за щастлива връзка", но бройката ще е равна. Равенството ще се поддържа и в бъдеще - новите претенции отсреща ми дават право на нови претенции, отпадането на претенции там свалят бройката и на моите. Имате ли някакъв проблем с мирогледа ми, за да знам дали и аз съм "гаден редпилър"?

И аз нямам проблем с претенциите. Защото има какво да дам. Съответно се чувствам спокойна и да си поискам. Ако някой ми излиза с претенции, само защото аз имам такива, ми звучи реваншистки и комплексарски - да видиш ти, нали. Тогава разбирам, че нещо го смущава. Претенциите не трябва да са отговор на чуждите, а на това, от което имаш нужда. Като има какво да дадеш, все ще намериш кой да ги задоволи. Ако не, значи претенциите не отговарят на възможностите ти.

Скъпа Лъвице, все лоши неща мислиш за мен! Нека го кажа така: комплексарят е неуверен в себе си и живее, за да служи на някого с цел печелене на благоразположението на този някой. Той смята себе си за по-низш от другия и би приел за нормално 1000 претенции към него срещу нула до 3-4 от негова страна /защото нали той е загубеняк, дето случайно се е озовал в тая връзка и не я заслужава, така че трябва да си трае и да се моли да не го зарежат, а самоизявата под формата на претенции е доста далеч от траене/. Хората със самочувствие са наясно, че те не са ничии слуги и не са по-долу от другия.

Освен това щом другият може да си позволи толкова претенции и е избрал теб пред конкуренцията /каквато винаги има/, значи ти си му на нивото и можеш и трябва да си позволиш същото като него. Нали не очакваш да обидя жена си, казвайки ѝ с действията си, че е избрала недостоен за нея мъж? Т.е. да се усъмня в умението ѝ да прави правилни избори? Или да намекна, че претенциите ѝ са без покритие, защото смятания от нея за равен е няколко нива под нивото, което тя самата смята, че притежава?

# 7 422
Доколкото знам, в природата най-силното животно води групата, и си избира за партньор най-силното животно от другия пол.
Комплексарщината и търсенето на по-слаб партньор, над който да доминирам, я има само при нашия животински вид.

# 7 423
В тази тема има страшно объркване на понятийния апарат и на моменти се стига до бъркане на алфата с обикновен психар.

# 7 424
  • София
Птица, типично за комплексарите е да подбиват другия, защото те нямат с какво да се издигнат над него.

Колкото до претенциите... За нормалния човек със самочувствие, те са константата, а не зависят от другия. Ако срещна човек с много претенции без покритие, изобщо не се занимавам. Ако срещна такъв с много претенции с покритие, които обаче не мога или не желая да удовлетворя, пак не се занимавам - не сме един за друг. Ако срещна някой с малко претенции, няма да сваля моите - той е избрал какво и колко да иска, и аз съм направила същото. Липсата на претенции при него няма да покрие моите нужди. Пак няма какво да се занимавам. Ето защо твоят коментар как претенциите ти ще се променят според претенциите на другия, та случайно да не се минеш, прозвуча... По определен начин Wink

Общи условия

Активация на акаунт