?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 503 052
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 11 610
Янтра, не бих употребила фразата "почивам си вкъщи", ако отглеждам три деца. На мен ми се вижда активна работа.

Щом си си вкъщи, дали и кога ще почиваш, зависи само от теб.

# 11 611
Не знам, аз с 1 дете и си почивах повече на работа, пък с 3...
Вкъщи като си няма почивка – детето си иска внимание 24/7 - чистене, готвене за семейството, подреждане нон стоп след детето, когато е малко и вилнее навсякъде. То не спи, играеш с него, пееш му и го разнасяш докато заспи. През деня, освен домакинстването, си трябват и занимания с него, не просто да го пуснеш на таблет, телефон, лаптоп, а занимания възпитателни, игри, разговори. Я като реши да позаспи миене на чинии, чистене на баня, тоалетна, пускане на перални, простиране. Айде после излизане навън. Няма ден дете да не съм извеждала навън. В същото време и пазаруваш за вкъщи налЕ.
Най-неблагодарната и трудоемка работа за мен е майчинската. Пък не знам. Може да съм някаква лоша майка.

# 11 612
  • Пловдив
Ами не знам, прилично ми се получи възпитанието на децата, тийнейджъри са вече, големия пълнолетен. Като цяло съм доволна от резултатите към момента. Иначе не съм наблягала много на домакинстването, никога. По-отгоре-отгоре.

# 11 613
Може и майка му да има вина. Цял живот го отглежда, спасява и го научава, че всички са му длъжни и после, ама защо не се оправя сам.
Основна работа на родителя е да научи детето си да се оправя сам. Ако това не се случва, много вероятно вина има и родното му семейство.
Той също може да е жертва. На заучена безпомощност. Обаче пак не му е длъжна авторката.
Просто живота често е сложен. И си носим различни травми. Тя не може и не бива да го спасява.

# 11 614
Да заживеем заедно не се случи до момента по ред причини. Първо идваше вкъщи, приказки, хапка, пийка, секс, по цигара, и кой откъде е. Канила съм го да остава, но в 8 от 10 случая трябвало да става рано на другия ден, забравил си бил ключовете и майка му да не си легнела и да оставела ключа в ключалката, пък искал да се наспи щото бил уморен от седмицата(като работеше) а с мен нямало да може. Някакви такива си спомням като мотиви и спрях да предлагам, бяхме си и в началото, сметнах го за приемливо. Споделял ми е, че идея си няма как да се държи във връзка, защото е имал една по-дълга досега и то тийнейджърска, след това някакви повърхностни само. Аз, сега като се чета, като една истинска куха лейка, си мислех, че като види какво е хубаво да сме си двамата и ще се "прежали", но не се случи точно така. Много се влюбих, и ми беше много гадно така да си вися сама докато някой там уж ме обича от у тях си, и повдигнах въпроса какво ще правим. Уж бяхме на една вълна, че искаме семейство един с друг, но след това напусна работа. Помагах му както можех, след 3 месеца започна друга работа, напусна и нея след 1 месец. Стоя още 2. Започна нова работа, уж му харесваше  и айде да поработи, да събере малко пари(УЖ,нищо не е събрал), да върне някой друг борч към приятели, мина около година и пак напусна. И така досега, затова не се събрахме да заживеем заедно, аз съм твърдо против да го прибирам безработен, а и губя доверие, че в близко бъдеще или някога въобще би се стабилизирал. Особено както направо отклонява темата като стане въпрос за работа. Сега, наистина на всеки може да се случи, ама като го виждам как не може да стисне зъби за нищо и само като си помисля как е ОК да бездейства докато МАЙКА МУ се преработва предпенсионно а той е здрав и прав, как да искам да живея с него. Аз иззлобявам вече, усещам се .. но по някаква причина все още не ми стиска като го гледам как цъфти когато ме види, и да му кажа "чао спасявай се" ... Вътре в себе си аз много си го бях харесала и ми е много трудно да приема, че този в главата ми и реалния човек могат да бъдат съвсем различни хора.
За да не го конфронтирам, го излъгах вчера, че съм гледала в джобс обявите заради някоя приятелка, и между другото съм видяла обяви за 2 "престижни" места в града(реални бяха обявите), за които сме чували доста позитиви, въобще не трепна. Каза, че си бил забравил паролата на профила там и пак побърза да смени темата. И аз не реагирах, но мислено сякаш си потвърдих, че даже и не опитва. Вечерта ми звъня да се видим, аз отказах, каза ми "затъжил съм се за теб" .. какво си се затъжил, аз в прав текст казах, че не ти разбирам поведението и ме отблъсква .. никакъв секс не ми се прави в момента, не просто с него.

Майка му не готви за себе си отделно, каквото яде тя, това яде и той. Просто се вместват в нейната заплата за всичко и така се получава. Като й е казал, че пак е без работа, е казала просто "добре", защото й е писнало да задава въпроси без отговор или с вече банален такъв, и си знае че скоро се изнася. Може би през годините си го е спасявала, не знам, сега изглежда че няма такива намерения.

За депресия и аз мислех, но дори и да си потвърдя някак, не знам как, че е именно в депресия, как ще му помогна аз, като той сам не иска? Питам го периодично как е, как се чувства, нещо тревожи ли го, казва не, всичко било наред. Не му вярвам и на този отговор, но ако натисна да дълбая, на инат няма да каже нищо. Нито мога да свърша нещо вместо него, нито да отида на психолог вместо него. Най-много да се депресирам и аз.

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 23:00 от Анонимен

# 11 615
  • here and now
Радвай се, че не си го прибрала, че сега щеше да се чудиш как да го изгониш.

# 11 616
  • София
Май много неща са си само в твоята глава. Човека идва да хапне, да пийне и да … и после става и си заминава. Ще цъфти много ясно, друга да му търпи номерата година и отгоре  няма да намери.

# 11 617
  • София
Ама ти не го харесваш него бре, авторке. Ти харесваш някаква част от емоциите, които ти носи, и си фантазираш, че ще придобие от нищото останалите характеристики, които са нужни за всъщност наистина да го харесаш. Но няма как да стане. Той е несериозен не само за работа, но и за връзки. Как не ти беше обидно да идва да прави секс с теб и после да се измъква по терлици почти всеки път? Той не само работа не е задържал, и една нормална връзка не е. Вашето също не е нормална връзка. Тя съществува, само защото ти си свалила летвата супер ниско и си се вкопчила в тези отношеня. Няма да го изтърпиш, но ще изгубиш още време да се чудиш. Заслужава ли си?

# 11 618
Май много неща са си само в твоята глава. Човека идва да хапне, да пийне и да … и после става и си заминава. Ще цъфти много ясно, друга да му търпи номерата година и отгоре  няма да намери.

Да не пропускаме и факта, че му дава някой лев Joy

Намерил мекото и лекото човека.

Анонимна, ти си някаква драма куин. Сама си правиш проблемите.
Като ти дойде за парички, му кажи да види в джобса. Пари нямаш за него и не искаш да му дадеш, ей така му кажи.
Ако поиска секс просто му кажи, че не ти се прави секс с него. Че поведението му те кара да пресъхваш. Предпочиташ с мъж Joy

# 11 619
Майка му не се преработва предпенсионно, в такова положение е, че не може да спре да работи. Защо така се е получило , няма да гадая, но тя в момента кара на хляб и макарони, при условие, че взима заплата. Като се пенсионира, разходите за квартира и цигари си остават, от разходите за храна няма накъде повече да смъкне. С една стая по-малко да ѝ е новата квартира, не е кой знае колко по-евтино, консумативите и те си вървят.

Иначе, аз съм на мнение, че си има връзки само за секс, хубав секс, при които не стои въпросът мъжът къде къде живее, работи ли и пр. След като искаш обаче нещо друго, прекратяваш отношения, които не водят до никъде.

# 11 620
  • София
Е, тя докато си губи времето с този, читавите мъже ги разграбват. И след десетина години ще реве „Ама то няма останали свестни мъже...“. Ами няма. Другите жени като ги избираха, ти къде бля?

Любопитен факт: почти всяка обвързана жена мисли, че другите мъже са по-читави от този, с когото е в момента. Сменя мъжа, но мисленето се запазва. "Смени мисленето, не мъжа" /национална кампания за повишаване на щастието сред населението/. Grin

# 11 621
  • sf
Трябва да ти светне лампата още на факта, че не иска да преспива у вас. Ти си му само за секс и касичка. Направи си подарък и го разкарай. По-добре сама, отколкото с тоз тарикат.

# 11 622
Майка му не се преработва предпенсионно, в такова положение е, че не може да спре да работи. Защо така се е получило , няма да гадая, но тя в момента кара на хляб и макарони, при условие, че взима заплата. Като се пенсионира, разходите за квартира и цигари си остават, от разходите за храна няма накъде повече да смъкне. С една стая по-малко да ѝ е новата квартира, не е кой знае колко по-евтино, консумативите и те си вървят.
...
И аз мисля, че майката ще продължи да поработва. Но все пак част от наема отпада, храната намалява с 2/3, цигарите наполовина, за вода по-малко, интернета ако спре... За да направи тази стъпка, да излети тя от гнездото, а "птичето" да остане, явно си знае стоката.

Той не ми се струва манипулатор. Има такива хора, от които чеп за зеле не става. Влизат в безсмислени конфликти на работата, заявяват, че те, само те са честни и единствени казват истината в очите, а другите са овце и преклонени главици. И това не се променя, защото е част от същността им. Нещо като вечен неудачник, който не се вписва никъде.
Многозначителен факт е, че не е имал продължителен връзки след пубертета. Защо ли? Не е способен, не че е тарикат.
Общо взето, пропадняк и бита карта отвсякъде.

# 11 623
Любопитен факт: почти всяка обвързана жена мисли, че другите мъже са по-читави от този, с когото е в момента. Сменя мъжа, но мисленето се запазва. "Смени мисленето, не мъжа" /национална кампания за повишаване на щастието сред населението/. Grin

Глупости. Почти всяка обвързана жена знае, че нейният мъж е по-читав от останалите, затова и си седи с него. Ако не мисли така, го сменя, разбира се. Но тези, които са в дългогодишни отношения, знаят защо са с точно този мъж.

# 11 624
  • Пловдив
Съгласна съм с Как' Сийка. Аз си знам.

Общи условия

Активация на акаунт