?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 502 999
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 11 625
  • София
Абсолютно, аз също, направо е трагично положението извън моя си мъж Joy

# 11 626
Никога не съм сравнявала бившия ми с други. Сравнявала съм отношението, което получавам с отношението, което заслужавам. Като не съвпада, адио. Мъжете на другите не ме вълнуват.

# 11 627

Любопитен факт: почти всяка обвързана жена мисли, че другите мъже са по-читави от този, с когото е в момента. Сменя мъжа, но мисленето се запазва. "Смени мисленето, не мъжа" /национална кампания за повишаване на щастието сред населението/. Grin

Много вярно. Мисленето се променя. Хората не можеш да промениш, можеш само себе си.
Това важи за всякакви ситуации.
Ако не си оправи отношението към самата себе си и следващия няма да го бива.
Просто летвата тук е много ниска и това  е тъжно.
Поредната спасителка, която ще си троши главата.

# 11 628
З@дник ли съм, че не искам второ дете.
ММ винаги е искал 2 деца, че даже и 3 деца. След първото взех решение за себе си, че не искам повече. Днес заделих някакви стари дрехи на детето за дарение и мъжът ми се натъжи. От години му казвам, че повече деца не искам. Дълго съм го обмисляла и съм сигурна в решението си. Като ме попита защо му казах, че не искам да съм бременна, да раждам, да се връщам в ужаса на бебешкия период, да вися вкъщи по майчинство с ревящо бебе. Освен недоспиването и умората бебешкия период беше изключително еднообразен и направо се побърквах. Сега е по голям и игрите и заниманията с него са по разнообразни и интересни. От друга страна ММ почна все по често да си седи на компа или да гледа тв, особено сега когато сме в къщи почти само аз се занимавам с детето. Да, помагал ми е, гледал е детето, но все ми се струва, че е защото е нямал избор примерно ако съм на работа или защото мрънкам. Не разбирам защо настоява за второ при положение, че не примира да прекарва време с детето и сега. Напоследък мрънка ако играе с детето 20 минути при положение, че преди това е бил на компа 1 час. Ходи дори на еднодневни излети. Аз имам свободно време само когато детето спи. А пък за цял свободен ден не смея дори да си помисля.
Сега ми е сърдит, защото съм казала, че бебешкия период е ужасен и че не искам да се връщам отначало. Не се говорело така. Каза, че ми се помагало, а аз му казах, че не искам помощ. Искам някой да го гледа - както в градината - водиш го и шапка на тояга. Ама нали съм майка било моя работа да гледам деца. Явно той като баща само помага.
З@дник ли съм, защото ми харесва да се наспивам, да съм отпочинала. Защото искам да правя и други неща освен гледане на дете.

# 11 629
  • Варна
Не си ти задника.

# 11 630
То хората на едно дете не се навиват вече, че на второ. Гледай си живота.

# 11 631
  • Пловдив
Постави му условия - примерно поне една година да е основен отглеждащ на наличното дете. И после би си помислила. Като помислила не означава непременно второ, а че ще обмислиш.

# 11 632
  • при късмета
Трябваше всичко това на него да го кажеш. Ако не му светне защо не искаш, няма нужда да му обясняваш повече.
И на Янтра идеята не е лоша

# 11 633
  • France
Чичи, отдавна съм написала какво мисля за ТМ, няма нужда да се повтарям. При теб е чист инстинкт на самосъхранение
Между другото, забелязала съм, че мъжете, които най-малко "помагат" с децата, най-много искат да се възпроизвеждат. Логично, на чужд гръб и 100 тояги са малко. ММ едвам събра кураж за второ, а в началото искаше 3 Joy

# 11 634
То на тази възраст вече става доста трудно и забременяването, и притеснения  от здравословен аспект би имало повече при една евентуална бременност.

Иначе, нищо необичайно. Много са възрастните хора, които нямат свободен ден само за себе си.

# 11 635
Бъркам ли, или това е мъжът, дето те връщаше да миеш тиганите? Още тогава трябваше да затвориш вратата от външната страна за последен път.

# 11 636
  • София
С подобно поведение на съпруга ми, нямаше и аз да искам деца.
Когато и двамата ги искат, тогава е редно и двамата да ги отглеждат заедно, а не единият да се затвори вкъщи с детето.
На мен точно с малки деца ми е било винаги най-добре, защото тогава не сме зависими от нищо, освен от работните ангажименти на баща им.
Защо не ходите заедно по излети и по разходки?
Защо той не поеме домакинството, вместо да цъка на компа?
Защо той не излезе с детето в парка, а ти не идеш на шопинг, на кафе, на спорт?
Или поне да плаща на бавачка, докато ти имаш свое собствено време.
Ама не да го питаш, а директно да изискваш.
Ако видиш промяна, може и да ти се прииска да удължиш удоволствието.
На колко е детето ти?
Ооо, това с тиганите е прекалено!

# 11 637
  • Далечният изток
Струва ми се, че гледа да те върне вкъщи, да те застопори вкъщи. Особено ако добре се развиваш в работата ти. За твоя мъж и аз няма да се повтарям какво мисля. Ходещо огромно червено знаме. Чудя ти се на теб как не разбра що за човек е и продължаваш да му се връзваш...

# 11 638
  • София
Присъединявам се към това мнение и даже бих те посъветвала да се пазиш добре.

Има си картинка, идея в главата, имидж, его. Къщурка, комунизъм и две деца, спретнати отпред. Не е любов и желание за семейна топлота.
Освен това, имате и други проблеми, доколкото помня. А те са в затишие, не заличени.
Още докато то беше гадже, имаше един пост, който много ми избоде очите, но се повтарям, знам.
Отгледай си детенцето, развивай се, пък другото - каквото стане. И не се подавай на манипулиции.

# 11 639
И аз на такъв мъж не бих родила второ. И съм била в тая ситуация и бях доста по-директна в отговор - казах си направо, че сама не желая да отглеждам още едно дете. Нито искам да си удължа затвора вкъщи, докато той си има своето време (натискът беше, когато синът ми беше тъкмо проходил, ок годинката). Много беше обиден и огОрчен от мен. 😉

И аз мисля, че или е желание за удължаване на зависимостта и да ти секне развитието, или е его - хвалби, че още става, деца праЙ, мъж на място.

Общи условия

Активация на акаунт