🦊 ЧААТАЙ УЛУСОЙ 🦊 - ТАЛАНТ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ! ПРОЕКТИ, ПАРТНЬОРИ И ПРИЯТЕЛИ - ТЕМА 2

• 21 037
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
Да ви пожелая "Лека нощ" с нещо много красиво за красиви сънища.

# 211
Добро утро!

Настрението за завръщането на Чачо
 Joy

# 212
Добро утро! Coffee
Хаха,Жаки,разсмя ме!
Продължавам да броя дните!
Цвети,това,което донесе снощи много ми хареса!

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 21:45 от NeZ_9

# 213
Момичета, намерих една статия за развитието на Дизи индустрията в Турция и появата й на платформи.
Предполагам, че ще ви бъде интересно.

Турдизи индустрията от 90-те години до днес

Сценаристът Волкан Сюмбюл ( İçerde , Yeşilçam ) каза: „В турските сериали има много труд и инвестиции. Технически сериалът е много добър. Сценариите обикновено се развиват от големи и силни драматични конфликти. Има и браншови особености като темпото на сериала, дължината на някои сцени в турските сериали. Наричаме го „ duygu almak “ (кратък процес, при който актьорът/актриса ви кара да се чувствате така, както трябва да се чувствате в дадена сцена, като показва ефективно емоцията на лицето му). Някои моменти продължават по-дълго от обикновено в нашата поредица.“ И по някакъв начин нещо магическо във формулата привлича милиони зрители по целия свят.
Дизи индустрията се разрасна експоненциално от средата на 90-те години на миналия век и меката сила на този културен износ доведе до държавен надзор чрез места в експортния съвет, финансова помощ за сериали, фокусирани върху семейните ценности, регулаторни органи за медията за излъчване и др . . Някога процъфтяващата филмова търговия в Турция, която изживява своя връх през 60-те години на миналия век, намалява с появата на VHS. Индустрията на dizi помогна да се върне вниманието към разказвачите, които улавят човешкото състояние по внушителни, провокиращи мисли начини. Износът е нараснал от едва 10 000 долара през 2004 г. до повече от 500 милиона долара до 2020 г. Има прогнози , че с 25% дял от всички внесени шоута по света, турските продуцентски компании ще надхвърлят 1 милиард долара износ до 2023 г. През последните години услуги за стрийминг като HBOMax и Disney+ също се включват в играта и правят турско съдържание достъпно на международните пазари.

Netflix: Първата граница
За англоговорящата аудитория Netflix предостави един от първите входове към турската драма, след като компанията започна лицензионна сделка за турски dizis през 2017 г. Тъй като Türkiye е вторият по големина износител на телевизионни развлечения след Съединените щати, залогът се изплати щедро за Американска стрийминг услуга. Вече има собствен офис в Истанбул, с много местни продукции, планирани от първия през 2018 г., The Protector . Водят се разговори и за създаване на местни студия, което значително ще разшири производствените възможности.
След дебюта си, турските продукции на Netflix изглеждат експериментални. Някои са в жанра фентъзи ( The Protector, The Gift ), най-вероятно насочени към по-млада демографска група. След това имаме провокиращи социално мислене такива като Ethos , 50M2 , Fatma , Paper Lives , които навлизат в части от съвременните турски общности и дават задълбочен поглед към многоизмерни герои, които обикновено не се виждат в обществената телевизия dizi . Има сюжети, които по-добре подражават на западните обществени нрави, но с турски актьорски състав, а след това има и исторически парчета. Почти сякаш Netflix опитва по малко от всичко, освен изпитаната формула на традиционните турски dizis , която вдъхнови интереса към жанра.

Промяната е постоянна
Предаванията на Netflix Türkiye досега са смесени и тепърва предстои да изпитаме предложения от Disney+ и Amazon Prime Video. Публиката изглежда много предпочита сериалите и филмите, които дават представа за културата чрез оригинален, креативен сценарий, а не шаблонните истории, използващи турските звезди като резервни части. Както My Father's Violin , така и Love Tactics са в последната категория, в ръцете на сравнително млади режисьори и писатели, и се представиха добре, като достигнаха най-високите 390 и 302 съответно в IMDB Moviemeter през първата седмица.
За сравнение, Paper Lives с участието на Çağatay Ulusoy (март 2021 г.), който разказва уникална местна история, ръководена от прочутия режисьор Джан Улкай и плодовития писател Ерджан Мехмет Ердем ( Behzat C , Saygi ), достигна връх от 113 през първата си седмица, поддържайки по-дълго стартирайте в списъци с тенденции. Числата показват, че в допълнение към звездния актьорски състав, характерният турски разказ, по-очевиден в Paper Lives , може да има по-голямо въздействие върху ангажираността и подкрепата на публиката.

Разреждането на основните силни страни от дизи света не е лошо. В по-малко конкурентна и по-малко ограничаваща среда има повече творческа свобода. Интересно е да се видят социалните коментари и съвременните предразсъдъци, които се появяват в някои от предаванията в стрийминг платформите. Например политически разкази почти не се виждат по обществената телевизия в наши дни, където програмите все повече се ръководят от семейни драми, местни рейтинги, възможни рекламни долари и потенциал за международни продажби.

В много пренаселено поле от нови dizi всеки сезон, само шепа се издигат до върха на рейтингите, както и на ангажираността в социалните медии. Привидно ненадеждната система за оценяване изглежда доста съвместима с местните предпочитания за истории, вкоренени в местните ценности и това, което се смята за интригуващо. Подчертаната дистанция от всяка интерпретация на съвременната политика като част от сюжетите може би осигурява бягството от реалността, което местните зрители търсят след дълъг ден.

С бързия темп на промяна в развлекателната индустрия, в начина, по който хората доставят и консумират съдържание, промените в разказването на истории стават все по-плавни. Както е илюстрирано чрез точките с данни в това писмо, душата на разказите става ясно различна въз основа на платформите, на които се появяват. Стрийминг платформите могат да включат острота в продукцията си, насочвайки се към демографска група с по-висока нетна стойност с по-еклектични предпочитания за гледане. Обществената телевизия се развива с по-бавно темпо, като историите запазват значението на семейството, скромността и сложните взаимоотношения в начина, по който се разказват. Човек би си помислил, че с по-голям достъп до интернет по целия свят ще има по-бързо усвояване на по-иновативното стрийминг съдържание, но ако ангажираността на социалните медии е индикатор, обществените телевизионни предавания запазват много по-широко разпространение, търсене и ангажираност.

Повече от достъпа, мисля, че зрителите, които са се влюбили в dizi , все още харесват по-консервативния подход в това как се разказват добри, сплотени истории. В края на краищата само dizis имат търпението да извадят „ duygu almak “ в целия му блясък.

# 214
Много хубава статия,Жаки!
Благодаря ти, че я сподели!
Мисля, че  именно  на характерния турски разказ се дължи и успеха на  "Terzi". Hands V
Много се радвам,че в своята десетилетна кариера Чаатай не спира да разширява границите си като актьор.  Виждаме в   каква индустрия с богата филмова история, която е преминала през своите приливи и отливи е израстнал. Но е определил собствен курс. Както с избора на роли, интерпретациите си, така и с желанието си да защити личния живот и правата си на известна личност. Неговите герои са нестадартни, но възхитителни.
Чаатай е много повече от актьор, чиято работа започва, когато историите са вече написани,защото влага много от себе си.
Фантастично е,че можем да го видим как се връща в света на сериалите и обществената телевизия, но при неговите условия. Очаквам един сезон(а защо не и повече), със завладяваща история и да се надяваме с положителни промени в условията на работа за него и колегите му.
Въпреки,че  консервативния подход все още много се цени и се харесва, аз мисля че има нужда и от  новатори в артистичния свят, които са отдадени на целта си да направят турското разказване на истории велико за  години напред.
Какъвто е и Чаатай Улусой!

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 21:42 от NeZ_9

# 215
Едни мустаци за настроение. Не знам защо като го видя с мустаци и всеки път се усмихвам.

# 216
Вече по улиците на Истанбул

# 217
Здравейте!

Скука, голяма скука в мрежата. Изобщо не ми се отдава да свикна с това мълчание и чакане.
За Кюбра поне вече плакати са наслагали...
А Фокс отново са го ударили на "спомени"  от първия тийзър.

# 218
Още седмица ще е така,Цвети. После, като излезне" Kübra " ще има повече материал.
Аз, след толкова гледане на трейлърите забелязах, че започвам да харесвам Сумие.
Признавам си, в началото имах притеснения за това,как ще се справи и какви са уменията и, но от това което виждам, съм обнадеждена.

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 21:42 от NeZ_9

# 219
Днес е голяма тишина, всички ли сте на работа?
Нези, ти ще го гледаш ли онлайн?
И другите можете да ми отговорите!
Аз ще го гледам!

# 220
Още седмица ще е така,Цвети. После, като излезне" Kübra " ще има повече материал.
Аз, след толкова гледане на трейлърите забелязах, че започвам да харесвам Сумие.
Признавам си, в началото имах притеснения за това,как ще се справи и какви са уменията и, но от това което виждам, съм обнадеждена.

Нези, и аз така бях с това момиче. Първо на Серенай приличала, но вече не виждам толкова прилика. После ми беше безлична. Обаче във втория трейлър много я харесах. На снимката от първия хич не ми беше симпатимна. Но в сцената с джапанките много ми харесва. Аз не обичам типични красавици. Ако има нещо, което да я отличава от масата ми харесва. Определено не е от захаросаните хубавици. Може да е от грима естествено, но това май ме спечели. Дано да има ихимия при тях и да не е от скованите. Никага не съм я гледала. Но и аз много извън Чачо не съм гледала. Да не кажа, че само него съм гледала от край до край.

# 221
Гери,аз също съвсем малко съм гледала, извън филмите на Чаатай.
Но и тя е много млада все още, няма много участия.
Струва ми се, че ще успее да влезне в роля. Поне, от това, което видях до сега.
Не мисля,че ще е скована, по-скоро ми изглежда експанзивна натура.
А и Чачо е толкова безкористен и подкрепящ партньор, че ще и помага,  сигурна съм!

Жаки, разбира се, че ще гледам онлайн!
При всяка възможност!
За какво е това чакане, мислиш?
Grinning

# 222
Нези, да не си останем с чакането!
Че с тия темпове, може до септември да откараме, докато ни пуснат нещичко!
Аз Сумие си я харесах от раз. Никъде не съм я гледала, освен на снимки, но и в двата откъса ми хареса.
И аз като Гери, кадъра с джапанките много ме изкефи.

# 223

Сумие не съм я гледала. Това ще ми е сефтето, така че при всички положения ще ме изненада.

Джаки, он лайна ще го следим. Накъде без нас. Дано има руски онлайн превод, че поне да разберем за какво долу горе става на въпрос в серията. Иначе съм почти сигурна, че на другия ден по обед ще има БГ автоматичен превод, поне на сайта, където аз гледам, когато нямам търпение да чакам нормален.

# 224
Ааа,Жаки,сакън!!!
Как септември?
Още другия месец ще ни зарадват,ще видиш!

P.s. Първото нещо,което ме впечатли в Чаатай бяха очите му. Тази странна извивка,която се получава, когато се смее. Не съм виждала такава при никой друг.
И усмивката, разбира се!
Тази снимка е две в едно!
Heart Eyes

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 23:31 от NeZ_9

Общи условия

Активация на акаунт