Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 30 947
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
И на нас ни биха ваксините за втори месец във вторник (бяха отложени с два месеца). Беше кошмар.Първата вечер преди лягане се изходи на някакви странни ленти и с ужасна миризма и повърна няколко пъти. В 3 през нощта ни събуди и с температура 38.5. Овладяхме температурата, но вчера цял яде наполовина количеството си мляко и пак повръщаше. Изходи се 2 пъти по същия начин, вечерта преди да си легне вече разтройство. Успя да изяде само 60 мл АМ, поне без да повърне и през нощта не вдигна температурара. Днес изхождането е вече нормално, яде по- малко, но поне не повръща чак толкова(само един път). За капак аз днес съм с главоболие, вие ми се свят, тръпки по гърба и мускулите. Та тези ваксини ни се отразиха зле. Добре че бабата идва на гости почивните дни, че аз ако се разболявам да има кой да ме отмени. Съпругът ми помага, но през деня една прахосмукачка стана трети ден не мога да пусна.
Много съжалявам, че така сте понесли ваксините 😢 Слагахте ли ротавирусната? Може от нея да са така изпражненията. А защо сте ги отлагали?
Моята беше кисела вечерта и имаше колики, голям рев падна. Остана й едно уплътнение на дясното краче от инжекцията…

# 631
И на нас ни биха ваксините за втори месец във вторник (бяха отложени с два месеца). Беше кошмар.Първата вечер преди лягане се изходи на някакви странни ленти и с ужасна миризма и повърна няколко пъти. В 3 през нощта ни събуди и с температура 38.5. Овладяхме температурата, но вчера цял яде наполовина количеството си мляко и пак повръщаше. Изходи се 2 пъти по същия начин, вечерта преди да си легне вече разтройство. Успя да изяде само 60 мл АМ, поне без да повърне и през нощта не вдигна температурара. Днес изхождането е вече нормално, яде по- малко, но поне не повръща чак толкова(само един път). За капак аз днес съм с главоболие, вие ми се свят, тръпки по гърба и мускулите. Та тези ваксини ни се отразиха зле. Добре че бабата идва на гости почивните дни, че аз ако се разболявам да има кой да ме отмени. Съпругът ми помага, но през деня една прахосмукачка стана трети ден не мога да пусна.
Много съжалявам, че така сте понесли ваксините 😢 Слагахте ли ротавирусната? Може от нея да са така изпражненията. А защо сте ги отлагали?
Моята беше кисела вечерта и имаше колики, голям рев падна. Остана й едно уплътнение на дясното краче от инжекцията…
Отложиха ги, защото се роди 2 месеца по-рано. Рота вирусна ни предстои трети прием, но нея не я дадоха във вторник. Първите два приема ги понесе много добре. За капак на всичко и аз съм с разтройство.

# 632
Аз мислих, че ротавирусната е само два приема. И на моето момиче му се отразиха много зле ваксините в понеделник, още не може да влезе в ритъм. И тя вдигна вечерта температура и едвам я свалихме, защото плюеше и панадола а нямах свещички( груба грешка, че не се бях заредила). Коликите и станаха брутални пак( от ротавиусната нямаше чак такъв проблем), та сме картинка.... Със сина ми нямах такива проблеми, не реагира зле на нито една ваксина, не ми е вдигал и температури та за това ми беше някакъв лек шок цялата работа.

# 633
Аз мислих, че ротавирусната е само два приема. И на моето момиче му се отразиха много зле ваксините в понеделник, още не може да влезе в ритъм. И тя вдигна вечерта температура и едвам я свалихме, защото плюеше и панадола а нямах свещички( груба грешка, че не се бях заредила). Коликите и станаха брутални пак( от ротавиусната нямаше чак такъв проблем), та сме картинка.... Със сина ми нямах такива проблеми, не реагира зле на нито една ваксина, не ми е вдигал и температури та за това ми беше някакъв лек шок цялата работа.
Олее много неприятно 😥 Първи ваксини ли бяха? Дано повече няма такива реакции.

# 634
При нас ротавирусната ваксина приключи с 2 приема. Сигурна съм, защото последния път сложиха втората доза и педиатърката каза: "Прилючихме с тази ваксина." Странно, че някъде поставят три.
Нашите ваксини не са ги отлагали, въпреки че родих месец по-рано. Обърнах внимание на педиатърката за всеки случай. Може би защото съм родила в последния ден на 8ми месец и малката си се води доносена.

# 635
  • София
ЛЛ днес каза че са три приема на Ротатек, като следващия месец ще му е втория и после до юни още един прием

Едит: сега разгледах листовките, Ротатек е с 3 дози, Ротарикс е с две дози. Явно при различните лекари има от различната ваксина.

# 636
Олее много неприятно 😥 Първи ваксини ли бяха? Дано повече няма такива реакции.
   Първите бяха и сега като се сетя за другите лошо ми става, ама няма начин. И нашата педиатърка каза че ротавирусната е само два приема.

# 637
Ние сме на ротатек, тя е три приема, а ротарикса е на два приема. Ротатека много добре я понесе, беше на 2 месеца, много малък. Може би не се изходи малко повече от 24 часа от нея, но нищо друго. Но тези първите, които се бият в крачетата направо го направиха парцалива кукла. Все още яде по- малко, но поне е игрив вече.
Боби, Борис се роди в 32 г.с., само 1300 гр. и го водят по коригирана възраст спрямо датата на термина. Сега е 4 месеца, но по развитие го следят за 2- месечно бебе. Въпреки че двигателно си отговаря на реалните месеци, но на килограми и ръст си е горе-долу за 2 месеца бебе.

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 20:33 от daisy85

# 638
Да, да. При теб е по-различно. Ема си казаха, че въпреки преждевременното раждане си я водят доносена. Аз все пак обърнах внимание на педиатърката, защото ми се е набила в главата една история на бебе, родено в седмия месец и това не е било взето предвид при поставянето на ваксините. Последствията бяха ужасни.

# 639
Здравейте! Повдигам въпрос, който не сме обсъждали тук, във форума: как се чувствате сега, около три месеца след секцио, и как изглежда белегът? Моят все още е червено-лилав, а мястото около него хем е безчувствено, хем като натъртено при допир. Дали е нормално? Кога се очаква да започне да избледнява белегът? В суматохата не зададох тези въпроси на лекар, а сега ми се струва глупаво да звъня или да ходя на преглед само заради това. Ще съм благодарна да споделите своя опит. Поздрави на всички! 😊🍀

# 640
Аз имам отпреди 5 години хоризонтален разрез /както е при нормално секцио/ от операция на малкия таз, който избледня с времето много и почти не си личи. Този път в МД ме рязаха вертикално от пъпа надолу и остана по-дебел белег и доста червен. Според моята гинеколожка няма да се заличи вертикалния както хоризонталния и да търся заличаване с лазер.

# 641
Моят го мажа с крем за белези - трябва сутрин и вечер, но в повечето дни го правя веднъж дневно. Ок изглежда и мисля, че ще се заличи добре с времето. АГ също каза, че заздравява супер.
Мен самият белег не ме притеснява, коремът ми също се прибра много добре, но точно над белега има една хоризонтална подутина. Четох, че с времето изчезва, но ме дразни много. Не е мазнина, не е разтеглена кожа, просто е подутина.

# 642
При мен също белегът е розова линия и мажа вечер с крем за белези, също е и безчувствено около разреза.
Как сте с кръстовете? При мен е много изнежено положението. Заболява ме за няколко дена от елементарни произволни дейности, като навеждане към миялната. Сега вече за четвърти път ми се случва.

# 643
  • Somewhere beyond the moon and stars
Моят е към кафеникав. Не намирам време да мажа с нищо, въпреки че се сдобих с кело-кот.

Доколкото знам, "следоперационната торбичка" над разреза и чувствителността се очаква да се върнат до около година след операцията, като чувствителността може и да не се възстанови изцяло.

# 644
Не съм мазала с абсолютно нищо , но вече почти не се вижда разрезът.Съвсем леко розавее ,но е толкова малко и леко, че не се забелязва.Точно това обсъждахме с мъжа ми, че доста добре е направено и почти е изчезнало.При мен също е безчувствено около раната.

Общи условия

Активация на акаунт