Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 30 956
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • София, България
Много вероятно е да не стане на широчина разкрача и да е още голяма за бебето Simple Smile има едни платки които не вървят с раницата. Купуват се отделно. От друга страна ако бебето вече си държи добре вратлето и е позаякнало в гърба, няма да навредите за по половин час на ден. Ако обаче искаш да се носите дълго в нея, аз бих изчакала да стане поне на 4 месеца. И то това е много относително, в зависимост от това колко е заздравял гърба на бебето Simple Smile проблемът на по-ранното слагане в подобни раници е че голяма част от тежестта отива в кръста и гърба. Особено ако не успеете да направите хубава седалка.
А за носене напред изобщо не може да става дума. Това се прави най-рано на 8-9 месеца и то за по малко. Консултантите не го препоръчват изобщо защото не е ергономично и бебето се превъзбужда навън.

# 616
    Момичета една приятелка ми даде ергономична раница да пробвам дали малката ще стои в нея. Ще прикача снимка да я видите и ще помоля ако има някой по-опитен тук да даде съвет, понеже приятелката ми не помни вече как са я ползвали. Аз имам този вариант, който е отбелязан с тъмно синьо. Въпросът ми е мога ли да я ползвам от сега или трябва да чакам 4 навършени месеца? Понеже тези варианти, които ги дават от 0+ имат още някаква част, която в моя комплект я няма, което ме навежда на мисълта, че не става за 3 месечно бебе.

Бебенцето трябва да е на 4 месеца и 5.5 кг. А тази част за по малко бебе се продава отделно.

# 617
    https:// Благодаря за информацията, момичета! Ще поизчакаме значи Simple Smile

# 618
      Момичета една приятелка ми даде ергономична раница да пробвам дали малката ще стои в нея. Ще прикача снимка да я видите и ще помоля ако има някой по-опитен тук да даде съвет, понеже приятелката ми не помни вече как са я ползвали. Аз имам този вариант, който е отбелязан с тъмно синьо. Въпросът ми е мога ли да я ползвам от сега или трябва да чакам 4 навършени месеца? Понеже тези варианти, които ги дават от 0+ имат още някаква част, която в моя комплект я няма, което ме навежда на мисълта, че не става за 3 месечно бебе.
      Може ли да снимате кутията отдолу?

# 619
      И аз имам да свалям около 5 кг, за да си върна теглото отпреди бременността (бях 59, сега съм 64-65), коремът ми не се прибра напълно, гърдите ми са супер увиснали и както никога  през живота си не съм трупала на задник и на бедра, сега и те са по-големи. Откровено казано ми става доста тъжно като виждам тези неблагоприятни промени по тялото ми и как не мога да закопчея mommy тип дънки, които преди са ми били широки, но осъзнавам, че стресът и недоспиването изобщо не помагат и сякаш тялото си оставя резерви, за да оцелява под напрежение. Освен това сега практикуваме и нещо, което никога не съм допускала - да вечеряме късно, към 21 - 21:30, след като го приспим, което е супер вредно. За физически упражнения още не мога да намеря време, разчитам само на разходките, но явно не са достатъчни.
      За захранването - да споделя, нещо, което ми направи впечатление от един онлайн курс, на който бях тези дни, воден от една педиатърка и консултант по детско развитие - хранене с пюрета, при което лъжицата се оставя на детето то да “борави” с нея , а не се подава само пасивно в устата от родителя, също е ЗВБ, не само хранене с парченца. Иначе за който се интересува от ЗВБ - има едно приложение SolidStars, което е доста адекватно. Аз бих опитала и по този метод, но честно казано не разчитам на големи успехи 😀, по-скоро нещо смесено си представям. А и за алергените - съвременните схващания са да се представят колкото се може по-рано в малко дози, за да се избегнат прояви.

# 620
      • София, България
      Не е точно така. ЗВБ не е само хранене с парчета, а доста по-сложен метод. Идеята на ЗВБ е не само да се научи да дъвче, а и само̀ да избира какво да яде. Предлагат му се минимум 3 различни храни, от които то да си избира не само кои, а и колко да изяде. Simple Smile
      ЗВБ в частност е метод, който се препоръчва предимно за бебета на кърма, защото не се цели заместване на хранения, а опознаване на различните видове храни и свобода на детето в избора.

# 621
      Не е точно така. ЗВБ не е само хранене с парчета, а доста по-сложен метод. Идеята на ЗВБ е не само да се научи да дъвче, а и само̀ да избира какво да яде. Предлагат му се минимум 3 различни храни, от които то да си избира не само кои, а и колко да изяде. Simple Smile
      ЗВБ в частност е метод, който се препоръчва предимно за бебета на кърма, защото не се цели заместване на хранения, а опознаване на различните видове храни и свобода на детето в избора.
      Ехааа, то аз нямам такъв избор за обяд и за вечеря, ако не съм на ресторант.... Не съм изчела подробно за този метод, но имам съмнения, че ако скипнем пюретата и разчитаме основно тя да се храни на тази възраст, може би няма да си набавя нужните калории, знам ли.
      А и като чета темата за ЗВБ си представям как трябва да отделям половин ден на приготвяне на храната, после да чааааааакам госпожицат да се нахрани и после да почна да чистя след нея. Ми, не си го представям това упражнение всеки ден в моето ежедневие, в което искам и други неща да правя

# 622
        Може ли да снимате кутията отдолу?

# 623
        • София, България
        Е, това вече си е по преценка на родителя. Аз само уточнявам, че да се остави детето само̀  с лъжица и пюре не е също ЗВБ Simple Smile
        Аз съм захранвала по ЗВБ, но поради ред причини по моя си преценка 2 месеца по-късно включих и пюрета.
        Сега ще правя смесено. И предлагане на различни храни под формата на парчета когато сме вкъщи и пюрета Simple Smile

# 624
        И аз се разколебавам относно ЗВБ… днес бяхме на кинезитерапевт и спомена, че може да започне да сяда стабилно към 7-ми месец, което хич не е ОК за ЗВБ… та ще чета и умувам още. Някои не препоръчват и смесено, защото това обърквало бебето. Пример с една майка,която споделя, че нейното дете започнало с пюрета, после минали на ЗВБ, но преглъщало като фитка без да дъвче. От др страна като се замисля, дори и с пюрета все някога трябва да започне и частици да яде. Иначе май и аз няма да имам нерви да чистя след това…

# 625
        • София, България
        Да, не е препоръчително след вече свикнали дете на пюрета, да се почне ЗВБ в по-ранни месеци. Или с парчетата след 10-11 месеца минимум, или първо ЗВБ и после пюрета Simple Smile
        Ако започнете с пюрета, карайте си с тях по-добре. После на 10 месеца в кухнята държавната вече има малко парченца, които се преглъщат лесно. Вече оттам се развиват лека полека и дъвкателните умения Simple Smile

# 626
        Здравейте майчета ☺ Моя син откакто се е родил е на хип с пробиотик и пробиотик, но от вчера го яде на сила сякаш. Не е имало до сега никакъв проблем, вече е на два месеца и 10дни, дали вече не му харесва? Кое друго адаптирано препоръчвате, тава на хип се разтваря за секунди и е хубаво, но не знам какво да правя

# 627
        • София
        Изчакайте го още ден два. Моето преди няколко седмици също имаше стачка  храненето и с кърма и с АМ, не винаги е до млякото.

# 628
        Ехааа, то аз нямам такъв избор за обяд и за вечеря, ако не съм на ресторант.... Не съм изчела подробно за този метод, но имам съмнения, че ако скипнем пюретата и разчитаме основно тя да се храни на тази възраст, може би няма да си набавя нужните калории, знам ли.
        А и като чета темата за ЗВБ си представям как трябва да отделям половин ден на приготвяне на храната, после да чааааааакам госпожицат да се нахрани и после да почна да чистя след нея. Ми, не си го представям това упражнение всеки ден в моето ежедневие, в което искам и други неща да правя
        То заради това при ЗВБ заместването на хранения става доста по-бавно, защото не се разчита детето да се “наяде” и да си получи нужните калории за хранене, а да опознава различни вкусове и да развива дъвкателни умения. Иначе да, предлагането на няколко вида храни също е част от философията на метода, но идеята, че когато даваш лъжицата в ръцете детето също е ЗВБ, е, че то от една страна изяжда колкото прецени като количество (не му набутваш ти лъжиците в устата), а от друга страна се научава да завърта езика си настрани, докато лапа лъжицата, което е важно за дъвченето. А когато ти му я подаваш фронтално, то само си изплезва езика напред и гълта.

# 629
        И на нас ни биха ваксините за втори месец във вторник (бяха отложени с два месеца). Беше кошмар.Първата вечер преди лягане се изходи на някакви странни ленти и с ужасна миризма и повърна няколко пъти. В 3 през нощта ни събуди и с температура 38.5. Овладяхме температурата, но вчера цял яде наполовина количеството си мляко и пак повръщаше. Изходи се 2 пъти по същия начин, вечерта преди да си легне вече разтройство. Успя да изяде само 60 мл АМ, поне без да повърне и през нощта не вдигна температурара. Днес изхождането е вече нормално, яде по- малко, но поне не повръща чак толкова(само един път). За капак аз днес съм с главоболие, вие ми се свят, тръпки по гърба и мускулите. Та тези ваксини ни се отразиха зле. Добре че бабата идва на гости почивните дни, че аз ако се разболявам да има кой да ме отмени. Съпругът ми помага, но през деня една прахосмукачка стана трети ден не мога да пусна.

Общи условия

Активация на акаунт