Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 30 958
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Аз го поръчах уреда от сайта на Филипс ама още го чакам. Не знам дали си заслужава все още, с баткото нямах, но сега понеже ще е лято и не искам да стоя вкъщи и да готвя. Отделно ще можем да си го вземем на море, в Гърция има много малък избор на готови пюрета а и не искам само на тях да е дълго време. Имам подарени няколко гифт карти, та за това ще заминат тези парички от там

# 601
И аз ги гледах тези уреди, но още се чудя. Доста често правя зеленчуци на пара вкъщи, но ползвам най-обикновена тенджера с вода и тези металните кошнички от Икеа, които са точно за това.

Просто не ми се иска още един уред, който може и да не ползвам. Взех един на Нук за размразяване, подгряване и т.н. - включила съм го точно два пъти и си стои чисто нов в един шкаф. Помпа за кърма купих със супер високи оценки от Амазон, даже не съм я разопаковала и ще видя да я пусна в олх да не ми заема място.

Относно килограмите - момичета, 9 месеца телата са се подготвяли, за да произведат бебе от нулата. Нормално е да отнеме няколко месеца и връщането в изходна позиция. Обичайте себе си и не го мислете толкова.

# 602
Аз още нищо не съм гледала относно захранването, в Англия ми казват от 6 месец да започнем.

Иначе и моето тяло не е каквото беше.. и аз имам моменти, в които се сдухвам, но е нормално. Според мен соц мрежи и тн много влияят за това, понеже всеки ползва фотошоп 😅

Вие как си разпределяте задълженията с партньорите ви?
Един наш ден, когато нямаме помощ : мъжът ми излиза рано за работа, малката се събужда около 8ч - хранене,преобуване и игра докато заспи пак. И така горе долу до 18ч, когато мъжът ми се прибира. От там той я поема за няколко часа, за да мога аз да направя нещо за себе си. Към 23ч и е последното хранене, което зависи от деня, кой ще го поеме. Събужда се към 4/5ч и ставам отново аз. И така.. неудобно ми е да карам мъжа ми да я гледа и вечер (освен хранене се случва да се размрънка, да и се даде биберон), но също така се чудя до кога ще издържа с разпокъсан сън? Мисля че на мен това ми влияе психически, раздразнителна съм и не съм особено позитивна. Уикендите той се старае да ме отмени, но е изморен от седмицата и на мен пак ми е тъпо да го оставя само той да се грижи за нея и пак режима става подобен като през седмицата.

# 603
През деня аз се занимавам с малката, но вечер мъжът ми я храни, сменя и се забавлява с нея, каквото и да значи на тази възраст Simple Smile През седмицата аз ставам за нощното хранене в 3-4 часа, но от петък до понеделник той го поема плюс буденето в 7 и ме оставя да спя до към 10.30-11 ч. Също през деня я храни и сменя основно той.
Единият ден от уикенда аз ходя на фитнес, другия той. Аз карам и едно обучение онлайн и през това време пак той я гледа.

Но ние много я оставяме на активната гимнастика или просто да си лежи с контрастните карти. Тя си бърбори, смее се и може да откара около 45-60 минути. Ние ползваме това време да обядваме като възрастни с чаша вино, да речем.

Факт е, че той самият има желание, но ако искам да се включи с нещо, не го оставям да се сеща, защото не чете мисли, а директно му казвам - Моля те да помогнеш с това и това. Също не му правя забележки, ако не прави нещо по моя начин. Смятам, че всеки има свой начин да смени памперс, да приготви мляко, да смени дрехи и т.н. и много забележки убиват желанието.

# 604
    Ние имаме семеен бизнес и мъжа ми успява често да си е в къщи. През нощта не може да ми помага така или иначе , защото аз кърмя. Даже аз спя с малката в отделна стая а той и по-големия ни син в другата. Така и на мен ми е по-удобно честно казано, защото като съм си сама ми е по-спокойно. През  деня обаче ми помага много, което за мен е достатъчно. Готви, пазарува, мие, занимава се и изцяло с по-голямото дете. До скоро аз помага с домашните, но от няколко дни той пое и това. Много ми помага и с бебето, носи я, занимава я, гледа я за да мога аз да изляза малко да се разнообразя. Та общо взето не знам какво щях да правя ако не беше той, защото първо, че бебето ни е ревливо и не си и 10мин спокойно и само и второ бабите ни живеят извън града, така, че нямам на кой друг да разчитам.

# 605
    При нас ММ излиза във 11 и се връща към 7-8. Сутрин ставам към 7 и закусвам и приготвям неща за бебето. Матео става към 8:30-9 и тогава моя мъж го храни а аз си върша моя работа. След това съм си сама със бебето вкъщи, идват родителите ми или ходя при тях. Вечер като се прибере ММ къпеме бебето и аз го подготвям за сън най късно до 10 вече е заспал ние имаме малко време за нас двамата и накрая аз си лягам със Матео във спалнята а ММ е в другата спалня. Оставам го да си почине и наспи зъщото има доста стресна работа. През почивните дни се разхождаме отделяме си време само за двамата и поотделно за себеси.

# 606
    И при нас таткото е доста натоварен и с нощни смени (този месец бяха 10...) и през седмицата е от 8 до 1. Тъй като я кърмя, няма как да помага с храненето. Като се прибере е доста изморен и спи, разбирам го, но понякога ми идва в повече, че горе - долу всичко вкъщи трябва да го свърша аз. И се усещам че искам позволение да вляза да се изкъпя, което хич не е окей. Обмислям да проведа малко по-сериозен разговор, че искам да тренирам поне 1 път седмично и през това време да я гледа той. Мисля че скоро ще бърн аутна ако продължавам така 😀

# 607
    За съжаление от няколко дни моята много суче нощно време и аз съм недоспала и започна да ми идва в повече.ММ не може да готви , като се върне от работа аз все правя нещо. Понякога помага с чистенето, малката я дундурка основно. Напоследък сме доста изнервени и започнахме да се караме. За съжаление не мога да се похваля с нищо… има моменти в които чувствам подкрепата му, но има и такива в които той ме вини,че съм изнервена (което е факт). Не излизам никъде и по цял ден съм с малката…това е. Неприятно ми е да го призная…ако искам да свърша нещо трябва да му кажа да я вземе..

# 608
    rgold - и аз съм много често изнервена и вкъщи понякога се караме за битовизми. Отдавам го и на хормони от кърменето, колкото и да се радвам, че го правя и че успявам вече 3 месеца да я кърмя, толкова и усещам, че психически и емоционално не съм себе си все още...

# 609
    rgold - и аз съм много често изнервена и вкъщи понякога се караме за битовизми. Отдавам го и на хормони от кърменето, колкото и да се радвам, че го правя и че успявам вече 3 месеца да я кърмя, толкова и усещам, че психически и емоционално не съм себе си все още...
    Предполагам че е от хормоните, но и крайното изтощение. Все си повтарям, че е период…

# 610
    • Сливен
    Е, пък аз да се похваля - 2 дни мръднахме от големият град, до по-малкият, от където сме и двамата. Цял багажник, само за малкия човек - количка, шишета, мляко, стерилизатор и т. н... 🤣
    Баби, дядовци - все някой го държи на ръце или бута с количката 😆😆
    Сутрин като хапнем бебока към 09:00,след това 2 часа и половина обикалям по улиците. Връщаме се в къщи - храня го на обяд към 12-12:30 и хайде пак в количката. След това пак яде, пак в количката,само че този път под сачака, че става късно за навън. Вечер къпане към 19:30-20:00,ядене и в 21:00 вече е заспал.
    Иначе предните 2 дни - четвъртък и петък излизахме сами, малко зор докато сваля количката по стълбите и да излеза пред блока, но се справих.
    Не мога да се оплача от ММ - пуска пералня, простира, пуска прахосмукачка, готви, мие чинии.Като се и разменяме разбира се-да кажем той го приспива или просто го държи/успокоява от колики, докато аз  се занимавам с чистене, пране и т.н , за да може да почине и той, защото работи на смени.
    Беше известно време до 17:00 на работа, но така бяхме с бебето цял днес сами и не се издържаше просто..
    Пак казвам - зор ми е да изляза от блока, че количката едвам се побира в асансьора, а сме на 6ти етаж,но не се отказвам.. И дори двата дни,имах късмета да видя съседи, които да ми помогнат със качването на количката.

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 21:34 от сикрет

# 611
    И ние напоследък много се караме..не знам защо,но е факт..понеже се нанесохме и още сме тук там в ремонт,той се занимава с ремонта аз с детето..ставам в 6-7 см2нем го,храня го, приспивам пак спим до 10-11 , сменям ,храня и излизаме на кафе и на разходка с моята сестра до 5-6 сме навън и храненето към1-2 е навън..следобяд се приберем сменям и храня към 6-7 ..9 и 30 баня,като задължително го къпим 2мата. Докато го облека ММ изхвърля водата от ваничката и му прави млякото,храня ,приспивам.. както писах преди моето момче си има ритуал всяка вечер да се събужда поне по 6,7 пъти с рев доприспивам,ако съм влезнала да се къпя моя мъж доприспива,ям набързо нещо на крак и лягам за да не изтърва малкия да се събуди нацяло,че после няма приспиване..така до към 12-1 и сън..общо взето така минава един мой ден..ММ никога не ми е отказал да го гледа,нито вечер нито през деня,само,че предварително трябва да му кажа,защото имат семеен бизнес с техните и ходи и там..аз определено съм много изнервена,защото ми писна да разнасям боклуци из целия апартамент и да няма край този ремонт. Отделно записах магистър преди да забременея и сега съм последен семестър,чакат ме практика и държавни изпити..отделно и изпити..а нямам никакво време да седна да напиша каквото трябва,но като си погледна детето ми става едно леко и хубаво..☺️

# 612
    Kristina.d напълно съчувствам с теб. Ние се местим за 2 дни в нов апартамент и при нас е пълен хаос, ММ работи повече за да вземе почивни дни за местенето и всичко е на мен. За щастие майка ми и баща ми ми помагат с бебето. Също при мен остана само да напиша магистърската теза за която имам срок до Април 2025, обаче трябва да е на немски. Не знам от къде и как да започна 🙈

# 613
    Според мен въпреки че работят, татковците трябва да се включват активно в целия процес на отглеждането. При нас ММ ми беше поел всички грижи по бебето в болницата и след това вкъщи тичаше първи към него. Но по някое време това се промени, след като аз получих запушване на гърдата, а за късмет и малкият се разболя и ММ ми трябваше да поеме всички грижи за него, тъй като аз бях с температура и болки. И след това започва да казва колко се бил изморил и след работа сядаше пред телевизора или пред компютъра. Аз в началото го разбирах, а и не ми тежеше, защото малкият спи до следващото хранене и след като не трябваше вече да кърмя или да се изцеждам, имах време през деня. Миалната мие, роботът чисти, трябва само да забърсвам прах и мивките да кажем. ММ ми чисти банята като му кажа и пазарува, хвърля боклука. Миенето на шишетата не ми тежи, ние имаме общо 6, но ползваме 3 и при 6-7 хранения за денонощие, трябва да ги мия и пусна за дезинфекция два пъти. Но ММ започна постепенно да се отдръпва от задълженията по бебето и през уикенда, може би, защото и аз първа тръгвах да сменям памперс или да храня бебето. Но като се замисля, нима трябва напомняне да смениш памперс или да храниш бебе? Ами според мен един голям човек трябва да се сеща и сам. И така до тази седмица, когато започнах да имам силни болки в китката и започнах да му се дразня и просто му казах, че поема задълженията по бебето като се прибере. А пък аз ще му приготвя нещо за ядене. По принцип не готвя за него, защото аз ям едни неща, а той други. И го попитах направо каква е причината да не се включва по-активно през уикенда (освен че става през нощта за хранене) и му казах много ясно как ще бъде от сега нататък. И така вчера след като бяхме на зъболекар двамата и хапнахме навън, го изпратих вкъщи с бебето, а аз отидох да върна едни купени неща в магазина. И не бързах, пообиколих малко из магазините и след два часа се прибрах. ММ не каза нищо, а и двамата с бебето си бяха прекарали времето добре. И в този ред на мисли, ами трябва да не обсебваме изцяло бебето като единствено наше, а да оставяме бебето по-често и с баща му, както и да си вземаме време за себе си, когато се нуждаем от това 🙂

# 614
      Момичета една приятелка ми даде ергономична раница да пробвам дали малката ще стои в нея. Ще прикача снимка да я видите и ще помоля ако има някой по-опитен тук да даде съвет, понеже приятелката ми не помни вече как са я ползвали. Аз имам този вариант, който е отбелязан с тъмно синьо. Въпросът ми е мога ли да я ползвам от сега или трябва да чакам 4 навършени месеца? Понеже тези варианти, които ги дават от 0+ имат още някаква част, която в моя комплект я няма, което ме навежда на мисълта, че не става за 3 месечно бебе.

Общи условия

Активация на акаунт