Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 30 925
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте на всички, как се чувствате, как са бебоците?

Ние сме супер.Никол расте със скоростта на светлината и е изключително спокойно бебе (метнала се е на татко й) Grinning имам питане към по-опитните майки ,които са минали по този път вече.Имаме намерение да водим бебка на море тази година ,тя ще е на 8 месеца тогава и искам да попитам тези от вас,които вече са били с бебе на море с какво ги мазахте против изгаряне и като цяло как трябва да се настроя и подготвя за тази почивка?
Свекърите ми ми предложиха да дойдат с нас да ни помагат, но честно казано не искам да си развалям почивката по този начин.Предполагам повечето от вас знаят колко е досадно някой постоянно да ти говори как трябва да се прави и кое трябва да се прави с детето.
  Ние живеем на морето за това мога да кажа как процедирам аз щом дойде май месец. Задължително мажа личицето със слънцезащита преди излизане ( каквато и марка да изберете няма да сбъркате). На плаж се ходи от 08:00 до 10:00 и от 17:00 до 19:00. Ако кърмите няма нужда от пробиотик, защото кърмата е достатъчна, но ако е на АМ бебока е хубаво да взима. Не знам къде сте организирали почивката си, но моя съвет  е избирайте  по-диви плажчета( има много такива) ако не искате детето да плува във фекалии, меко казано. Знам, че звучи грубо, но е самата истина. Зимата, когато ветровете и бурите замитат пясъка доста често излизат и се виждат тръбите от заведенията, които директно се изливат в морето и като дойде лятото старателно си ги заравят пак под пясъка за да не се виждат. Ами това е общо взето. И аз не бих взела баби, защото това повече би ме натоварило  честно казано.

# 661
  • София
Привет и от мен!

Определено растат като гъби - Рая вече мина 6 кг., а още няма 3 месеца.
Спи като пън до 3,4 през нощта, после я храня и спи неспокойно до 7. Тогава сменяме местата с ММ и той я надзирава до 7. После я взема сменя памперс, миене и хранене, първата смяна той я поема, както и вечерната - в 8. През деня съм аз и баба и, когато я взема.

Има едно сълзене на лявото око още от раждането-стигнахме до антибиотик, уж мина и сега пак е така. Педиатърката не се трогва много, обмислям да я заведа на специалист, явно няма да стане така.

Този уикенд ще пътуваме с нея за първи път до Плевен и една нощувка в Правец съм запазила. Ще разказвам после как е минало, нямам търпение.

Иначе тя е страшен бонбон, усмихва се, гука, вика понякога като се превъзбуди.
Излизаме всеки ден с количката - навъртам минимум 10 000 крачки, но докато я облека и изведа оревава блока, но това е положението.
Денят ми минава бързо, вече си имаме график и съм мн. по спокойна.

Април съм решила да направя погача, пропуснах 40 ден заради грипа.

Аз се чувствам добре - най-накрая ми дойде нормален цикъл. С нетърпение го чаках.
Ходя на спорт, срещам се с приятелки, ходя си и на фризьор и маникюр, гледам да се грижа за себе си.

Хубав ден от нас !

# 662
Теди, много се радвам като чета такива истории - браво за организацията и грижата за себе си. И аз съм на този принцип.

Бебето е много лъзерано и усмихнато - мрънка само като е гладна, спи й се и памперсът е за смяна. Под 6 кг е обаче - ще я тегля днес. Гледам да яде максимално много калории през деня, за да не се буди през нощта и скоро ще почна да й намалявам количеството мляко в 4 сутрин, за да вървим лека-полека към спиране на нощно хранене в 4ти месец.

С мъжа ми сме планирали пътувания в чужбина вече, но и двамата сме на мнение, че детето остава с някоя баба. Нямаме желание да я разнасяме по самолети, хотели и обиколки. В Бг по ред причини не почиваме от много години. Така че бебокът няма късмет с родители като нас и ще трябва да почака с почивките.

# 663
  • София, България
И на мен ми минава много бързо времето Worried Днес бяхме на консултация и вече е с удвоено тегло, над 6 кг. Слагахме ваксини. Баткото едва го удържам здрав, та да хванем някаква пролука да сложим ваксини. Persevere
Теди, успех с пътуването. То с малко бебе най-лесно се ходи по почивки. Само се иска да издържа в колата Laughing

# 664
И на мен денят рядко ми стига 😁 Имам известно подобрение от 2,3 седмици, почнах да тренирам вкъщи, докато малката спи по обяд. Запазих си час да се боядисам най-накрая, ходя на едни лекции, свързани с работата ми няколко пъти седмично по няколко часа. Само трябва да се престраша да излизам сама и на разходки с количката и вече ще сме муцка 🤣.Режимът вече ни е по-постоянен, гледам към 6,6 и нещо да е банята и към 7 и 30 да е заспала. Така имаме време да се видим повече и с мъжа ми и да вечеряме заедно.
И на нас ни предстои пътуване след 1 месец, което ще е на около 400 км. Като купувахме столчето ни казаха, че на всеки 30-40 мин трябва да спираме и да я изкарвам от столчето да я пораздвижа. И както пътя е 4 часа, ще отиде на 5,6...😅

# 665
И на мен денят рядко ми стига 😁 Имам известно подобрение от 2,3 седмици, почнах да тренирам вкъщи, докато малката спи по обяд. Запазих си час да се боядисам най-накрая, ходя на едни лекции, свързани с работата ми няколко пъти седмично по няколко часа. Само трябва да се престраша да излизам сама и на разходки с количката и вече ще сме муцка 🤣.Режимът вече ни е по-постоянен, гледам към 6,6 и нещо да е банята и към 7 и 30 да е заспала. Така имаме време да се видим повече и с мъжа ми и да вечеряме заедно.
И на нас ни предстои пътуване след 1 месец, което ще е на около 400 км. Като купувахме столчето ни казаха, че на всеки 30-40 мин трябва да спираме и да я изкарвам от столчето да я пораздвижа. И както пътя е 4 часа, ще отиде на 5,6...😅
Какво столче купихте? За първи път чувам, че трябва детето да се вади. Нашето например става и за количката ( тоест е предвидено да седи там с часове). Баткото го изгледах в това столче дето се казва и сега малката и тя предимно в него спи. Не се притеснявайте според мен, няма да е нужно да спирате и да я вашите, не знам защо така са ви казали в магазина.

# 666
Cybex Sirona Gi i-size, от вис виталис го взехме, обяснението беше, че  при продължително време в столчето се натоварва гръбначния стълб. Може би няма да спираме на всеки 30 мин наистина, но на всеки час ще е вероятно. Не сме с кошницата вече, защото изобщо не ѝ допадаше да стои в нея, мрънкаше дори на кратки разстояния, беше много по-свита. Сега със столчето е определено по-добре и на плаче, когато пътуваме

# 667
Cybex Sirona Gi i-size, от вис виталис го взехме, обяснението беше, че  при продължително време в столчето се натоварва гръбначния стълб. Може би няма да спираме на всеки 30 мин наистина, но на всеки час ще е вероятно. Не сме с кошницата вече, защото изобщо не ѝ допадаше да стои в нея, мрънкаше дори на кратки разстояния, беше много по-свита. Сега със столчето е определено по-добре и на плаче, когато пътуваме
  Аз от детски  ортопед знам, че тези столчета и кошчета са направени точно в такава форма в която бебето да може да стои естествено без да има натоварване и проблеми. Не се притеснявайте излишно според мен, пътувайте си спокойно Simple Smile

# 668
Като ходихме на втория месец на ортопед, докторът ни каза, че когато пътуваме може да стои в столчето до 2 часа, след което трябва да направим кратка почивка. И ние сме със Сайбекс, но друг модел.

# 669
  • София
за столчетата, до два часа може след първия месец, до първия месец е на 30 минути.

Не знам кога минаха тези три месеца, така искам времето да позабави, да се насладим, просто последния месец ми беше кошмар, баткото се наложи да влиза в болница и не знам как и кога е минало времето... Нямам търпение да дойде лятото, вече запазихме няколко почивки, с компания и без , та се вълнувам много. Сега ни предстои другата седмица една спа почивка та да видим как ще издържи пътя. Вече има и паспорт, днес ще отида да го взема. 😁

# 670
Маце, какво се носи за издаване на паспорт? Искаме като се позатопли да отскочим до Одрин, хем на разходка, хем на пазар. И трябва да се задействаме. Предполагам акт за раждане трябва. И как ги снимат тези бебоци? Сигурно е приключение снимката. Grinning

# 671
  • София, България
Не съм Мацето, но да - акт за раждане и двамата родители Simple Smile Държиш го леко отстрани. А преди време служителката имаше една писукаща топка и я натиска над фотоапарата и бебето като я погледне, снима Grin На мен ми беше много забавно. Та ако искате вземете някоя писукаща играчка.
Което ми напомня че и ние трябва да вадим ако ще ходим юни до Гърция, както е планът ми.

# 672
  • София
Да, двамата родители и копие от акта за раждане ( ние с оригинала отидохме и там ни го снимаха)

Много е смешен на снимката 😂 не знам как 5г ще гледаме това смешно човече по границите 😂

Фъстъче при нас е някаква нова машина и не става с играчка хаха гледаш в нея не в лелята

# 673
Лятото и ние ще ходим на Тасос и се чудех какви документи ще ни трябват… да разбирам, че е нужно и паспорт?

# 674
Да, издава им се паспорт. Добре, че споменах на майка ми за намеренията ни отскочим до Турция и тя ми каза. Въобще не се бях замисляла и можеше да се сетя в последния момент.
В интернет четох една статия и там беше показана снимката на един бебок. Виждаха се ръцете на родителя, който го е държал. Grinning Ще взема да потренирам стойка за снимка. Ето я:

Общи условия

Активация на акаунт