Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 30 935
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Аз изобщо нямам следа от секциото..още на 4 ден като ми сменяха лепенката почти не се виждаше. За сметка на това пък ми остана голям корем,който изобщо не знам как ще се прибере..по скоро кожи висят..😐 много бързо наддадох на корем още в 3 месец ми личеше..  на 3ти ми дойде за 2ри път ..мисля,че всичко е наред. Надявах се като родя да не ми е обилен пак цикъла , но уви..Пак обилен и пак по 7 дни🫤

# 646
Леле, направо се сдухах, че при някои не се вижда почти вече белега от секцио - моят си е червено-лилав, мажех го само първия месец с Avene cicalfate. Понякога ме и сърби и е доста неприятно, дори усещам леко уплътняване по хода му Sad Дано се пооправи с времето.. А ако знаете и какви стрии червени имам на корема, и сега тъй като кърмя, нито една клиника в града, в който живея не се навива да ми ги третира. Казаха след като преустановя да кърмя, тогава, а то ако е до към 6 месец вече ще са сиви, още по-трудно ще се третират..
Тези дни се чувствам ужасно сдухана, вкъщи все нещо не е свършено, все има дрехи за сгъване, пускане на перални, все е неподредено, колкото и да подреждам, все не е чисто, трябва да се сготви нещо. И така помрънках си, отивам да гушна бебето да се почувствам по-добре 😂 🫶

# 647
Леле, направо се сдухах, че при някои не се вижда почти вече белега от секцио - моят си е червено-лилав, мажех го само първия месец с Avene cicalfate. Понякога ме и сърби и е доста неприятно, дори усещам леко уплътняване по хода му Sad Дано се пооправи с времето.. А ако знаете и какви стрии червени имам на корема, и сега тъй като кърмя, нито една клиника в града, в който живея не се навива да ми ги третира. Казаха след като преустановя да кърмя, тогава, а то ако е до към 6 месец вече ще са сиви, още по-трудно ще се третират..
Тези дни се чувствам ужасно сдухана, вкъщи все нещо не е свършено, все има дрехи за сгъване, пускане на перални, все е неподредено, колкото и да подреждам, все не е чисто, трябва да се сготви нещо. И така помрънках си, отивам да гушна бебето да се почувствам по-добре 😂 🫶

На мен ми излязоха стрии като влязох в деветия месец на корема Grinning .Всички имаме такива моменти на сдухване имайки предвид че постоянно сме вкъщи с бебетата и правим едно и също.Храниш бебето, готвиш, чистиш, подреждаш, сменяш памперси и това е.Получава се едно еднообразие, което малко или много ни се отразява.Аз също бях започнала да се сдухвам и започнах да тренирам вкъщи.Да ви кажа чувствам се много по-добре и определено вече нямам такива моменти на депресия.Намери си някакво странично занимание, на което да отделяш дори само по 1 час на ден и ще видиш ,че ще се почувстваш по-добре и няма да го мислиш толкова.

# 648
n.97, и аз имам доста стрии по бедрата и дупето, които мажа със серум срещу стрии на Мустела, а белега от секциото мажа с Kelo-Côte, но все още си е червен. Стриите също не виждам да се променят засега - лилави са си и релефни 🥲. Мисля, че имам и диастаза, но не успявам да преценя добре чрез проверката, за която съм чела в интернет. За всеки случай правя вакуум и поне се чувствам по-добре - засега не се отразява върху външния ми вид. Въобще, трагедия. Концентрирам се върху детето и аз, за да се чувствам щастлива 😊. Всичко ще се нареди лека-полека. Не сме длъжни да изглеждаме перфектно едва три месеца след раждането. Важното е да сме здрави - и ние, и бебетата. Дано да се радваме на все по-хубаво време - разходките много ме разведряват мен 😁🍀.

# 649
Моя белег от секциото е малък, но си се вижда. На цвят е розовникав, когато се сетя го мажа с Регенома. Посъветваха ме за този крем

Иначе аз редовно си се сдухвам също 😅 Корема ми е все едно съм бременна в 4 месец, просто не виждам кога и как ще се прибере. А за пъпната херния ми казаха, че без операция няма да се оправи.

# 650
И аз имам розова тънка линия от секциото. Нямам вече болки но ми е като подуто над операцията и при мен е безчувствено около раната.

Аз съм от вчера болна. Имам сухо гърло и много ме боли, носа ми е също запушен, немога да ям ниту да дишам нормално, нямам никаква сила. Много ме е страх да не му прехвърля и на малкия. Днес ще ходя при личната, все някое лекарство ще се намери което да мога да пия докато кърмя. Аз така или иначе имам малко кърма остава още и цялостно да ми спре.
Вие какви лекарства сте взимали при такива симптоми? Парацетамол пия и не ми помага. Също тези дни съм само на чаени и супи.

# 651
Не мисля, че има лазер или козметична процедура, които да третират успешно стрии. Повечето пъти е маркетинг и реклама. Все пак това са разкъсани колагенови влакна.
Хубавото е, че избледняват и стават по-малко забележими. Но все пак е добре кожата да се хидратира и омазнява редовно с лосиони и олиа, за да се предотврати поява на нови.

# 652
  • София
Summer  аз понеже бях доста време болна с подобни симптоми, можеш два пъти на ден 200мг Нурофен, капки за нос Н@зик примерно и Стр@псилс или т@нтум верде за гърлото.

Белега не знам какъв е и не ми пука изобщо какъв ще стане... На 39г ще ставам следващия месец , едва ли ще стана някой ден тънка фиданка че до белега да опря.

Смоуки потърси масажи на белег за секцио в Ютюб, една приятелка ги прави и много бързо се махна това което казваш ти

# 653
Маце, аз правя масажи на корема откакто родих, ама тази подутина си стои. Ще видя и тези от Ютуб специално. Не ми е някаква драма,  разбира се, защото и аз няма да се явявам на конкурс - аз пък ставам на 42 Grinning.

# 654
  • София
Абе ти си слабичка, ще хващаш окото все още. 😂

# 655
Маце благодаря ти, стрепсилс винаги са ми помагали но не бях сигурна дали се взимат при кърмене. Ще си ги взема тех. Днес не бях на лекар зъщото личната я затворила ординацията и няма замяна а тук много трудно се намират лекари които приемат нови пациенти. Ще пробвам утре дале някой ще ме приеме.

# 656
  • София
На мен белегът ми е тънък, светлокафеникав. Мажа го с lecoxen. Първият месец имах подутина над него точно, но с времето изчезна. Не е безчувствено мястото.
Преди няколко дни имах болки в яйчниците, в началото ги свързах със секциото, после се сетих, че е време на овулация. И така се оказа. На другия ден бяха преминали.
Коремът ми е като бременна в 5-ти месец, но и не спортувам още редовно. Имам стрии по бедрата само, гърдите ми поувиснаха, но имам страшен сладур вкъщи и всичко си заслужава!

# 657
  • София, България
Белегът ми е дълъг, червен и си се вижда. Ама не ми пука. Винаги съм разсъждавала, че от там са излезнали децата ми, които ужасно много обичам, мъжът ми не е против белега, защо да си затормозявам душата с такива неща. Още повече, че знам, че ще стане тънък и бял след време и почти няма да се забелязва. Просто гледай на тези неща по-отгоре отгоре.
Вижте, по-депресантско ми е, че реално качвам кила с всеки изминал ден Joy а дори не кърмя. Опитвам се да поддържам хранителен режим, обаче мотивацията ми е -(минус) 10 с това ежедневно отглеждане на две деца Grinning е вчера излизам с приятелки - една рокля която обличах две седмици след раждането тогава ми беше супер, вчера ми стои като риза Animal See No Evil

# 658
Здравейте на всички, как се чувствате, как са бебоците?

Ние сме супер.Никол расте със скоростта на светлината и е изключително спокойно бебе (метнала се е на татко й) Grinning имам питане към по-опитните майки ,които са минали по този път вече.Имаме намерение да водим бебка на море тази година ,тя ще е на 8 месеца тогава и искам да попитам тези от вас,които вече са били с бебе на море с какво ги мазахте против изгаряне и като цяло как трябва да се настроя и подготвя за тази почивка?
Свекърите ми ми предложиха да дойдат с нас да ни помагат, но честно казано не искам да си развалям почивката по този начин.Предполагам повечето от вас знаят колко е досадно някой постоянно да ти говори как трябва да се прави и кое трябва да се прави с детето.

# 659
Здравейте и от мен..бързо растат да..3 месеца минаха като 3 дни .. моят син продължава след последнота мляко вечер да прицърква до към 12 ,предполагам,че е защото сънува много и се стряска. Скоро ни предстои 2ра ваксина и направо изтръпвам при тази мисъл..почна вече да се усмихва повече , да гука ..не е толкова сърдито бебе колкото беше..в края на другия месец мисля да почна да го захранвам...страшно много се плюнчи и ръцете му са постоянно в устата на ден не знам по колко блузи сменям, не знам защо така. Вкъщи спи по максимум 1 час , навън може и 3 , 4 да удари..общо взето това е от мен..колкото до морето,моята сестра го мажеше със слънцезащитния на авент и задължително му даваше пробиотик още 1 седмица преди да заминат на морето ! 🙂

Общи условия

Активация на акаунт