Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 31 013
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
На Ема й сложиха 3 ваксини наведнъж. Двете задължителни + Ротавирусната. Освен, че на следващия ден беше малко кисела и спеше повече, не е имала друга реакция. Слагахме лепенки Koolpatch, бяхме се подготвили и с Панадол, но не се наложи да го ползваме. Не е вдигнала температура. 3 дни преди и 3 дни след ваксината имахме схема на прием на Шуслерови соли + Туя + Фенистил.
И при моята ще са трите наведнъж. Тези лепенки дали вършат работа? Разбрах, че се слагат в близост до убождането.

# 421
Нямам идея дали са помогнали. Факт е, че беше спокойна през нощта и не е вдигнала температура. Една лепенка докторката я разряза на 2 и всяка половинка сложи на около 4-5 сантиметра от мястото на убождането. Не се е зачервявало и там, макар да ни предупреди че може да се зачерви и подуе самото място на убождане.

# 422
И при дъщеря ми сложиха и трите  ваксини наведнъж, нямаше никакъв проблем. Освен жалния рев в кабинета 😃 Не е качвала температура, нито е била кисела. Цяла нощ си спа дълбоко.

# 423
Like_Smoke, вашата бебка успява ли да издържи час и половина? При нас е много трудно, 1 час издържа с приспиването, а пък невинаги спи 2 часа и почва едно чудене как да се справя със следващия интервал на будуване.

Случвало ли ви се е бебетата да намалят яденето? Аз го отдавах на скока, обаче 2 седмици ще станат, иначе си наддава. Мислех, че не може да огладнява за 3 часа.

Здравейте,
И ние сме така.... все едно аз съм го писала🙂 Трудно издържаме повече от час, а ако стане мрънка, сърди се и се чудя как да я занимавам. Хапването ни е с едни и същи милилитри от предният месец - 120 мл., а навършваме 2 месеца на 13. Не го увеличава, даже и остава понякога. Незнам дали е нормално? Можете ли да ми кажете примерен режим на сън и будуване за през деня. Благодаря!

# 424
И на Богдан му сложиха и трите ваксини наведнъж, миличкият беше толкова весел и любопитен в кабинета на педиатърката, Ротарикса си го изблиза с кеф и като му нахакаха двете ваксини толкова жално и неистово рева, никога не беше ревал така досега, направо щях и аз да се разплача с него. Вечерта след ваксините беше много кисел, през нощта вдигна до 37.6 Т, лекарката каза Панадол ако е над 38, но му дадох една доза, защото беше неспокоен и след 20тина мин се успокои и заспа. На другия ден беше отпуснат и поспалив, като парцалена кукла, но не е вдигал повече Т и на следващия ден вече си беше нашето бебе Simple Smile
И той си лапа юмручетата вече и започна да се лигави леко.

# 425
Привет, и при моето момче сложиха трите ваксини наведнъж. На следващия ден сутринта имаше температура 37.7, но си спадна без да давам нищо до към обяд. 😊

# 426
И на нас ни я отложиха заради епидемията ,но и аз много съм се спекла..ония ден му гурляса окото и му се слепиха миглите сега капя капки тобрин. Тази седмица му е 11та по мое изчисление и предполагам,че тези дни ще ни извика,не знам обаче тези капки , които са антибиотични дали пречат..

# 427
Здравейте, мамчета. Чета ви, но не пиша. Днес моят син Самуил на 1 месец и 24 дни се обърна от корем на гръб 😊 Откакто се е родил е голяма жилка, но не очаквах толкова рано. Също така гука и раздава много усмивки

# 428
Как сте мами? 🙂 При нас последните 3-4 дни беше постоянно реване и носене на ръце. Заспиваше само на ръце като го легна се събужда и все така... Да не говора и колко ми е стресно този месец. Трябва да се местим на 28ми в нов апартамент, този трябва да напуснем на 29ти след обед. Още не съм опаковала ни половината неща, ММ работи по 10-12 часа за да може да вземе почивни дни за местенето, родителите ми, сестра ми и приятели всички са болни няма кой да ми помогне. От друга страна седим със бебчо само вкъщи и на балкон зъщото нели не мога да го свалям и качвам по стълби без асансьор. Абе въобще мисля че и аз и бебето се побъркахме...
Вече имам и менструални болки и ПМС и си рева от време на време от болките и умора. Как е при вас със менструалния цикъл?
Та така протича нашата седмица.

Последна редакция: ср, 14 фев 2024, 13:47 от Summer.23

# 429
Аз родих на 08.12, но цикъл още няма. Всъщност, никак не страдам от този факт. Много ги мразя тези дни и се радвам, че не бързат да се завръщат.
Иначе Цветелина е спокойна, хапва, спинка и нищо ново като цяло🙂

# 430
Ние сме добре.На мен ми дойде и продължителността му е вече 9 дни Cry
Чувствам се подута и ми е отвратително, свързах се с гинеколожката и ми каза, че съм от "късметлийките" , на които менструацията им е доста обилна и продължителна след раждане.
Никол също беше раздразнителна последните 3-4 дни ,но днес е спокойна и си спинка без проблем.При вас как са нещата с бебетата?Обичат ли да стоят по корем и харесва ли им гимнастиката?Плачат ли по време на баня?Бебка ги обожава и обича много да се къпе Grinning С мъжа ми се притеснявахме как ще къпем пищящо и плачещо бебе, но тя е много доволна.

# 431
Точно започнах да се замислям кога трябва да ми дойде, но не ми остава време да разпитам из приятелките.
При нас сънят е кошмарен от близо 3 седмици, кратки дремки от 20-30 минути (освен ако не е навън), доприспиване, спане върху нас. Поне нощният сън се запази добър, с изключение на няколко проплаквания, които изведнъж спират. Отчаях се от безкрайното приспиване и абсолютно никакво време за нищо. И записах час при консултант по детски сън, защото просто не знам какво точно трябва да променя (единствено вече я будя по-рано). Чакам с нетърпение 😆
Днес обаче е добре, спи по час и половина, но много кратко будуване. Тази е последната седмица от скока в растежа 2 и се чудя дали е това. Не смея да се зарадвам, ще видим как са следващите дни.

Та, така. Упорито я слагам по корем, нищо че понякога не е очарована. От гимнастиката сякаш светлинките най-много я впечатляват. Има си любими 2 книжки и се оглеждам за нови забавления, че едно и също май правим. Grinning

# 432
При нас има дни, в които е бебе мечта и такива в които я подарявам 😅 Не обича да стои по корем и това е- рев, мрънкане. Вие колко минути ориентировъчно за деня ги оставяте по корем? Имам чувството, че всичко й омръзна- играчки, песнички, гимнастиката или поне отделя макс 5 мин. За сега все още се радва на светлините и лампите вкъщи 😁 Взех й черно-бели карти и снощи им отдели точно 2 мин, след което реши, че не са й интересни…
Цикъл очаквам скоро- кърмата ми намаля, въпреки че я кърмя уж на принципа търсене-предлагане,пия и ям какво ли не- другата седмица имам консултация по кърмене. Та казват, че с идването на цикъла намаля и кърмата и ще е просто чудно… моята реве и се дразни, ако не й тече в устата, обожава си силната струя и като я няма ми го изкарва през носа. Нормалните бебета са обратно на нас 🫣 Само снощи между 00:00 и 6:00 е яла 3 х и сънят ми е адски разпокъсан…

# 433
rgold, според мен на тази възраст капацитетът им за фокус и концентрация е малък, а не че всичко им омръзва бързо. Шансът да й идва в повече стимулацията е по-реалистичен.

Лично аз не се старая да я занимавам всяка минута. Много често я оставям просто да си лежи на активната гимнастика или на дивана. Тя маха с ръце и крака, мрънка си нещо, хапе си ръцете. В началото стоеше по десетина минути и после търсеше внимание, сега откарва по около час. Ако будува час и половина, през първата част от интервала храня,сменям памперс и се занимавам малко с нея, след което я оставям малко волна програма.

# 434
rgold, според мен на тази възраст капацитетът им за фокус и концентрация е малък, а не че всичко им омръзва бързо. Шансът да й идва в повече стимулацията е по-реалистичен.

Лично аз не се старая да я занимавам всяка минута. Много често я оставям просто да си лежи на активната гимнастика или на дивана. Тя маха с ръце и крака, мрънка си нещо, хапе си ръцете. В началото стоеше по десетина минути и после търсеше внимание, сега откарва по около час. Ако будува час и половина, през първата част от интервала храня,сменям памперс и се занимавам малко с нея, след което я оставям малко волна програма.
Явно наистина имам големи очаквания!
Аз също я оставям сама, но след десетина минути почва да мрънка и малко след това да плаче. Може би е добре да я свикна да стои повече време сама.

Общи условия

Активация на акаунт