Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 34

• 31 925
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
Тия картини са пример само, че има и безплатни неща, някой ги подарява. Друг пък може да ги вземе и да попромени нещата и да подготви жилището за снимките в обявата.

# 106
  • Варна
Ами и да не са тези, други да са... Всеки нормален човек би искал да си нареди своите неща. Такива дреболии и декорации за мен са излишни. Колкото по-чисто и просторно, толкова по-добре.
Гардеробчето не е лошо, но трябва да имаш време, транспорт и двама здрави мъже да го разглобят, пренесат и монтират, или да платиш за това на майстори. На това специално и пантите са за регулиране.

# 107
Честно казано ако нямам собствен транспорт и яки физически  приятели, предпочитам да поръчам нов гардероб, с техен транспорт и монтаж!
Само отварям вратата, те качват, носят, сглобяват, чао, плащам и така.

# 108
  • Бургас
Аз също. ММ не е по тези дейности, никога не е бил. Откъде да го взема тогава безплатния труд?
Лятото като пооправях единия апартамент, поръчах гардероб от "Виденов", дойдоха хората, качиха го, сглобиха за половин час и за още 20 лв. постегнаха каквото разхлопало се имаше по останалите мебели. Няма да си развалям семейния комфорт за 100 лв.
А на въпроса - ако човек купува инвестиционно жилище и има достатъчно средства, може да го ремонтира и обзаведе "модерно". Но такива жилища се купуват с предварителна идея и "бизнес план". Те или са чисто нови, или евтини стари, но за основен ремонт - т.е. пак не стават за отдаване веднага.
 Много хора отдават наследствени имоти, имат и някакъв сантимент, а и като могат да се ползват мебелите, защо да правят допълнителни разходи?

# 109
Не е много по темата, но ММ и баща му са сглобявали сами гардероб и секция и мъката е голяма. Отне им по повече от един ден всяко. А уж изглежда лесно. Пък и двама човека. ММ каза, че вече със сигурност ще плаща за монтаж.

# 110
Не знам защо се смята, че като си пуснеш нещо в OLX, ще се отървеш от него. Там е задръстено от аналогични на твоята обяви и е по-вероятно никога да не успееш да продадеш/подариш нещото.

# 111
Преди 2-3 год една приятелка се беше амбицирала как ще изкара 300 лв от соц секция и диван вместо да се бъхти да плаща за да и ги изнесат на боклука. Ами повисяха си обявите в олх и по сумати фейсбук групи за продаване, после подаряване и пак не се намери желаещ. Срещу 120 лв платени от нея накрая, се намериха двама мъжаги да и ги изхвърлят на боклука. Та не е лесно човек да се отърве от стари неща, доволно има предлагане на същото, кандидати малко.

# 112
Говорите за сглобяването на мебели като за нещо невиждано и нечувано. Аз съм сглобявал (сам или с помощник) няколко легла, секции, гардероби, бюро, етажерки, шкафове и подобни. Гардеробите наистина са най-трудни и то не физическата работа, а логиката на сглобяване. Но след първия път вече му се хваща логиката и без значение производителя, тя е доста сходна. Отиваме към свят където офис планктона ще плаща скъпо за неквалифициран или ниско квалифициран труд. Според мен новите бедни ще са офисните служители, не защото изкарват малко пари, а защото не могат да правят нищо различно от работа на бюро/пред компютър и всички, извършващи физическа работа ще им дерат кожите. Офис планктона плаща за всичко - не може да готви, не може да сглобява, не може да носи, не може да ремонтира, не може да си отглежда храната, не може да си обслужи колата и тн. Той предпочита да гледа тикток, ютюб, да пие кафе от старбъкс, да виси в мола, да няма деца, да гледа сериали. Всичко което изисква физическо усилие или мислене извън рамката на неговата професия, е непосилен труд за него.

# 113
  • Варна
Защо… аз имам сигурно над 100 продажби на лични вещи в олх. Също и няколко покупки от там.

П.п специално за монтаж на гардероб си е трудно физически и не е работа за сам човек. Например плъзгаща огледална врата тежи много и няма как да се окачи и регулира от един.

Стари мебели съм подарявала, идват и ги изнасят безплатно. Но си отнема време - качване на обява, чакане някой да пише, уговорки кога да дойдат. Някои вързват тенекия.

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 10:24 от Didi168

# 114
Що бе, Гого....аз съм жена 50 кг, сама сглобих гардероб 236 висок, с една отвертка само. И? И още много неща съм сглобявала и разглобявала сама, без помощта дори на мъжа ми. За леглото заради механизчите и инструментите и той се включи, и пак и?
Нужно е да обиждаш ли?

Всеки си прави сметка на времето, на грижата за физическата си форма, на парите си, на всичко. Ще чакам някой Гого от интернет да дойде да ми каже как стават нещата ли, ми не си познал, брат....

В примера горе не ми е никакъв проблем да разглобя соц секцията сама, ама Гого да дойде да я изнесе на гръбче три етажа без асансьор, и да я качи пак без асансьор, става ли, Гоше?

Стари тежки мебели съм изхвърляла с помощта на братята, без асансьор, малко пари искат.
Писала съм за това, аз лично съм много доволна от тях като бизнес партньори, лесно се работи с тях Simple Smile Eдни тежки соц бюра от соца, 1000 кг сигурно тежаха, братът за две минутки, с чалъм, който запазвам за себе си, ги разтребе и натовари в буса си...и зачезнаха....

# 115
Еми офисния планктон ще плаща докато може, като стане прекалено скъпо ще види малко зор и ще се научи. Но едва ли това време ще дойде много скоро.

# 116
Защо реши, че обиждам някого или по-специално теб? Да виждаш някъде да съм споменал или да съм се обърнал към някого? Ти споменаваш името ми многократно. Благодаря. Аз говоря накъде отива света. Ако някой се припознава или има различно от моето виждане, това е негово право. Не карам никого да приеме моето виждане на сила.

# 117
Лошо е да нямаш базови умения в готвене/сглобяване/дребен битов ремонт, но от друга страна ако изкарваш достатъчно, за да  заплатиш на някой друг да свърши това вместо теб, какво лошо има? Хем ти инвестираш времето си в каквото прецениш, хем този, на когото си платил ще сложи хляба на масата си благодарение на някой като теб.
 Не казвам, че трябва да сме мързеливи и неможещи, а че трябва разумно да приоритизираме Simple Smile

# 118
Обобщаваш за голяма група хора. Не е ок, просто защото обобщенията ти не са, верни.
На 20г мъкнех и по 50 кг пж стълби, на 40 вече не мога, и не искам. Мога, но цената ще е много повече отколкото 20те лева за монтаж и 15 за качванено Wink набити и износени прешлени, дискови хернии..да продължавам ли...
Помъдрях.
Но, Гого, ти от др.страна, си свободен да носиш на гръб по етажите соц.мебели.

# 119
Спомни си преди 20г какво са можели да правят родителите и прародителите ти, помисли колко от нашето поколение може или иска да прави това, което те са правили, помисли си какво ще могат и искат да правят всички по-млади поколения. И ми кажи дали в период за 50г дали тази група хора, която визирам не расте значително? Разбира се че не е вярна за всички, но тренда е ясен и неоспорим.
Седенето пред компютър/на бюро създава много повече проблеми с кръста, гърба и врата, отколкото инцидентни физически дейности. Проблем е ако това ти е работата, именно заради това такива работници дерат и кожи.
Не съм носил на гръб соц мебели, има си колички за тежки и големи пакети.
Лола - в какво инвестират младите ако наемат някой да им свърши нещо? В тикток, ютюб, сериали, бгмама и слушане на музика?

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 10:47 от Gogo1979

Общи условия

Активация на акаунт