Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 34

• 31 756
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Мирела-нямаха подходящи оферти.Но мисля,
че с тях говорехме за района на Студентски град,Дианабад и в съседство.
Явлена-трябваше брокерът да прати оферти,така
каза,няма обратна връзка.
Революшън Естейт-те бяха в началото,уговориха
ден за огледи,на предния ден се обадихме за
потвърждение,брокерът каза,че напуска агенцията и не може да поеме ангажимент.
Ремакс-искат  договор,за да вложат време и
енергия.И за себе си са прави.
Аякс-поставят условие да се отиде на място,там да правят предложения и тепърва да насрочват огледи.
Адрес-направиха предложения.И тук е разковничето.Или бяха извън района и в по-лошо състояние,или над бюджета ни.Явно предвид реалния пазар,трябва да се направи компромис-с увеличаване на сумата
за наем или със състоянието на апартамента.
В ИмотБг и Холмс Бг имаше много предложения отговарящи на нашите възможности,реално не се стигна до оглед.
Последно се съгласихме на вариант да
платим половин наем като капаро без
реално да сме видели апартамента.
Не можаха да осигурят комуникация с наемодателя.
Благодаря за отговорите и насоките.Разбрах каква е реалната ситуация.В София търсенето е по-голямо,конкуренцията също и съответно и ние трябва да сме още по-гъвкави.

# 586
Тъпо. Моя съвет е да търсите извън студентски град. Или да вдигнете бюджета, но дали си заслужава изобщо? По други квартали смятам може да се намери студио за 700 лв. Навремето колегите, които си живееха в София, нямаха никакъв проблем да си идват на купони в Студентски град.

# 587
Няма ли вариант студентът да търси на място в София, предполагам, че е в града, и да ви извика, когато попадне на нещо подходящо. Ако не иска да е сам на огледи, може да вземе приятел или колега.

# 588
  • София
Учудих се и аз при факултет в Лозенец, защо Студентски град.... търсете в Лозенец, там е къде по-добре.

# 589
То за там бюджета сигурно ще стигне....Nerd

# 590
# 591
  • Варна
И друг път съм чела хора да се оплакват, че дистанционно не могат да си наемат нищо. Най-добре бъдещият студент да си наеме нещо краткосрочно за седмица или да отиде в хотел и там на място активно да звъни и да ходи по огледи, с парите в джоба. Да гледа и обяви във фб групи директно от собственици. Присъствието на мама не виждам с какво ще му помогне.

bubkab, твоите наематели щом са от 2018та, значи вече са завършили и предълго време са живяли на половин цена. Роднини, роднини, ама ти имаш свое семейство и на практика всеки месец го лишаваш от няколко стотин лева по този начин. Това, че  те са си сложили климатик… реално ти си им го платила няколко пъти. А да пазят, могат и хора извън родословното ти дърво. Достатъчно си им помогнала докато си завършат образованието. Вече вероятно работят. Няма нужда да продължаваш да ги спонсорираш.

# 592
Тези в бюджета на дамата са мазета. Но да не задълбаваме.

# 593

bubkab, твоите наематели щом са от 2018та, значи вече са завършили и предълго време са живяли на половин цена. Роднини, роднини, ама ти имаш свое семейство и на практика всеки месец го лишаваш от няколко стотин лева по този начин. Това, че  те са си сложили климатик… реално ти си им го платила няколко пъти. А да пазят, могат и хора извън родословното ти дърво. Достатъчно си им помогнала докато си завършат образованието. Вече вероятно работят. Няма нужда да продължаваш да ги спонсорираш.

Абсолютно подкерям, то за мен даже не е ясно и дали после няма да си го свалят...
 Бих го вдигнала директно между 620- 650 лв, защото ми харесват и пазят!

# 594
  • Бургас
Тези обяви в Лозенец са партери, гаражи и за "сама жена, непушач, без домашни любимци". Представям си как ще реагира на студенти човек, поставил си изискванията още от обявата.
Че и 10 лв. за оглед искат вече някои брокери...

# 595
Има ли опция с някой приятел или познат да си вземат един с две спални. Обикновено едностайните са най-неизгодни. Ясно е, че е по-добре сам, но все пак...

# 596

Абсолютно подкерям, то за мен даже не е ясно и дали после няма да си го свалят...
 Бих го вдигнала директно между 620- 650 лв, защото ми харесват и пазят!
Гледах в имот. бг, че цените са по-високи, но сега наистина разбирам, че и реално е така..
Работят от две години, прави сте.
Ще го обсъдя сериозно вкъщи!

# 597
bubkabУспех! Вероятно и самите ви наематели са наясно, че наемът им е под пазарния и може би няма да ги изненадата с желанието си да увеличите наемната цена.
 Още повече, че чрез добрината ви са имали студентски години в хубаво и ново място срещу приличен наем Simple Smile

# 598
  • София
Sami76, не съм търсила изрично, отворих Фейса и ми изскочи. Може да ви свърши работа. Вярно, че е в Дружба, но там има метро и съвсем добър градски транспорт. Районът около езерото мисля, че е най-добрата микро локация.
https://www.facebook.com/groups/1817884235126174/permalink/36438 … =3643886799192566

# 599
Здравейте,Raya!Благодаря за предложението.
Ще го прегледаме.

Общи условия

Активация на акаунт