Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 34

• 31 720
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Скрит текст:
То излезе малко като реклама, но наистина съм доволна. Марката е Куикстеп. Купихме от Паркетен свят. Предполагам обаче, че и други магазини предлагат марката, а и други марки предлагат влагоустойчиви ламинати.

# 646
Благодаря! Точно от тази марка купихме преди време за студиото в Студентски град. Изключително е устойчив на разливане и влизане с обувки.

# 647
Вдигнах наема в софийското студио с 50 лв. Пак е подпазарно, но не пожелах повече. Винаги са ми били трудни тези разговори за увеличение на наема, но се уча от грешките си и повече няма да държа наем, неактуализиран с години. Договорът е подписан преди две. Наемателката се отнесе с разбиране, каза, че цените наистина вече са други. Сигурно не й е станало приятно, но няма намерение да се изнася.
В края на годината ще увеличавам и в Бургас.

Пак с под 50 лв. Може да са смешни суми, но актуализация с 20-30 лв. едва ли ще накара някого да се изнесе, а всички знаем, че след изнасяне разходите са много повече...
АКО ве е конфиденциална бихте ли сподели ли до сега какъв бе наемът на студиото?
Благодаря предварително
Успех

# 648
Писа колко е бил...

# 649
Скоро роднина си прави баня и коридор с плочки, труда беше 50лв/кв. За коридора бяха 120х60, за банята 40х20. Резултата е много добър, но роднината ми трябваше да се погрижи за чистене, транспорт на материали и тн. Отне около месец, понеже майстора имаше и други обекти. 140лв/кв, който е луд да ги плаща.

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 20:36 от Gogo1979

# 650
Такава оферта дадоха миналото лято за нов покрив - труд и материали за 120-140 лв/кв.м.

И за мен е някаква нереална тая цена за труд.

# 651
По принцип не е по темата, но ВСИЧКИ подобни услуги от сега нататък само и единствено ще стават по-скъпи - няма специалисти, няма майстори, техникумите не произвеждат читави кадри, младите искат да работят в офиси, на никой не му се бърка бетон и прочие.

# 652
Бях го писала , но ме изтриха. Всеки занаят има специфика, инструменти, машини и компетентности.
Скрит текст:
В конкретната услуга не влиза само лепенето на плочки, а укрепване и изправяне на стените с мрежа, хидроизолация на няколко независими пласта  на пода, стените и около каналите. Изключително педантично изпълнение без да се разхищават материали, гарантирани безупречни резултати не само по отношение на вида, но и здравина и надеждност.  Работи бързо, без нужда от надзор и само на този обект .
И преди сме ползвали услугите му .Той се е доказвал многократно и при познати и у нас. Банята, старото строителство  и откритите тераси са  истинско предизвикателство към компетентността на майстора и са най-трудоемкото и най-скъпото в едно жилище.
Преценили сме, че с това компромиси няма да се правят. С такива хора ремонтите не плашат. Няма да давам контакти. И сега се чака  с месеци.

# 653
  • Варна
Верно, че е минала метлата, и мой коментар е изтрит, но може би по-добре така, това не е тема за ремонти.

# 654
Здравейте!
Скоро ми предстои, отдаване под наем на двустайно (54кв) с подземно парко място в Люлин център(на две крачки от боулинг център и фантастико).
Въпроса ми е на какви пари да го пуснем?

Всичко е ново,кухнята е по поръчка,уредите ще са хубави.Другите мебели са от Икеа.
Като гледам обявите в нета -700 е ок ,щом има парко място🤔..

# 655
  • Бургас
Малко ми се струва. Бих пробвала на 800, а паркомястото отделно.

# 656
И защо трябва детето/внуците да имат същата професия? Да не сме в средновековието - касти, класи, както искате ги наречете.

# 657
Преди да ни изтрият ще сподедя, че имам познат художник, скулптор, който се преориентира от преподаване към плочкаджийство. Единственият му проблем беше, че гледа на лепенето на плочките като на изкуство и го прави с такъв педантизъм, че човек трябва да разполага с безкрайно много време, за да ползва услугите му. Но това са най-прекрасно подредените плочки, които съм виждала!
Иначе не знам защо са изтрити коментарите - все пак са споделени в контекста на това, че разходите по ремонтите се вдигат и това обуславя и по-високата цена на наемите.

Последна редакция: ср, 07 фев 2024, 13:25 от krasimilo

# 658
Преди да ни изтрият ще сподедя, че имам познат художник, скулптор, който се преориентира от преподаване към плочкаджийство. Единственият му проблем беше, че гледа на лепенето на плочките като на изкуство и го прави с такъв педантизъм, че човек трябва да разполага с безкрайно много време, за да ползва услугите му. Но, това са най-прекрасно подредените плочки, които съм виждала!
Ох, хора, ако ви кажа, че това започва да ми се оформя като мечта. Flushed
Аз съм дизайнер, през различни области минах, но в последните години даже работя свързани със строителството неща (обаче търговски обекти като молове, там е много различно от жилищното строителство). Но работата ми е само да чертая и да джъчкам софтуера, аз реално дори не ги виждам на живо обектите Joy Донякъде манията ми за "pixel perfect" (перфектно до милиметъра) е удовлетворена от чертаенето на компютър, нооо не мога да ви опиша какво неистово желание имам да лепя реални плочки, да изрязвам паркет, да слагам корнизи и первази по възможно най-красивия начин на снадките. Лудост, но и факт. Просто ме влече!
Според вас възможно ли е жена да работи такава работа и изобщо някой би ли я взимал на сериозно. Понякога, когато ми писне от компютъра, си задавам такива въпроси.

Брутален офф-топик, но да си кажа. Grinning

# 659
  • София
Моят майстор ("негови" сме от малко над 10 г и сума ти обекти ни е правил, "осиновил" е и дъщерята, обаче други само чрез препоръка не поема лесно, избира си клиентите) е вече на 68, скъсан менискус, смятай колко му е лесно когато лепи плочки по пода. И май работи като художника - бавно, супер прецизно, но аз си му имам пълно доверие и никога не го пришпорвам.

Barbabeau, как си представяш да вдигаш и лепиш плочи 120 х 60? Ами чувалите с церезит/цимент как ще разнасяш? Тъкмо оперирахме  на моята свекърва прешлените на кръста (4 прешлена!!!) - следствие от цял живот вдигане на тежко, вкл. чували с цимент...я си пази здравето.

Последна редакция: ср, 07 фев 2024, 17:56 от Sharky*

Общи условия

Активация на акаунт