Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 95

• 24 263
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
Не, няма. За първи път преживях нещо такова нямах представа дали трябва да изисквам нещо на момента да се направи и изпрати, просто не бях в състояние, в епикризата за хистобиопсично изследване пише само това. Сега още повече съм разстроена, ядосана и в невидение..

# 526
  • Замък сред облаците
Това е съвсем нормална находка в такава хистология. Рядко дава хистологията инфо за нещо повече от състоянието на тъканите - при мен имаше идентифициран плацентарен тромб, а при моларна бременност може да даде инфо за нея.

# 527
Здравейте,

Не е много по темата. Съжалявам за което, но няма да кого да се допитам.

Излязоха ми резултатите от пренаталния тест, всичко е наред. Simple Smile

Сега ми предстои и БХС. Самият ехографски преглед е в Сряда. АГ ми акза да пусната кръвните, които в комбинация с прегледа реално изчисляват риска, като каза да отида да ги пусна преди прегледа във Вторник.

Дали е проблем да ги пусна утре или е хубаво да са непосредствено преди прегледа? В момента съм 11+4, утре 11+5, а на ехографията в Сряда ще съм 12+1.

Мерси!

# 528
  • Замък сред облаците
Първо се прави ФМ преглед и до 48 часа след това се дава кръвта за изследването. В смисъл, като даваш кръв записват и показанията от феталната (определени размери). Не знам защо наопъки ти е казала. Може би защото вече имаш пренатест?

Иначе щом ти е казала сряда, пусни във сряда.

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 19:22 от АА

# 529
Нямам идея, и с предната бременност ми пуснаха преди феталната самите кръвни изследвания и на деня, в който мина феталната, директно изчислиха риска и ми дадоха документ. Само не си спомням дали бях 2 дни предварително или в деня преди прегледа на изследвания, май беше баш в деня преди. И на следващия ден веччерта бях на преглед и до там с тази фетална.

Тя АГ още не знае, че пренаталният тест е готов, така че не е това. Просто като ме записа за фетална (преди над 15 дни) ми каза - прегледът ти е в Сряда, пусни си изследванияртя във Вторник. Аз си мислех, че е просто, за да са готови до прегледа ми.

Просто така и така ме карат (явно е пратика на болницата) да ги пускам изследванията преди прегледа, а утре ще ходя до там и мислех да ги пусна накуп, за да не се разкарвам. Но със сигурност държат да се пуснат тези кръвни преди прегледа, който се води БХС или първа фетална, че много понятия, много нещо хаха...

Реално тези изследвания променливи ли са, предвид, че не са стадартни кръвни? Защото, ако не са, май няма да е проблем да си ги пусна утре, не знам...

Мерси все пак!

# 530
  • Замък сред облаците
Да, нивата на хормоните се менят затова има определени срокове за даването и зависят от развитието на плода.

БХС е кръвното изследване, а ултразвуковото първа фетална. Две отделни неща са.

# 531
Ясно, няма да бързам значи, ще си ходя преди прегледа. Мерси, АА! Simple Smile

# 532
Момичета, тези от вас, които са правили вливания с интралипид, колко често го вливахте преди забременяване? На предписанията ми пише 2-4 дни преди овулация и 2-4 дни след положителен тест. Вече вливах веднъж в средата на декември, но бременност не настъпи. Сега февруари дали трябва да се влива пак или да си пусна изследвания на НК клетки? Нямам спомен лекарят да ми е казвал за второ вливане, а тук чета, че действието му е 8 седмици.

# 533
  • Ст Загора
Момичета, тези от вас, които са правили вливания с интралипид, колко често го вливахте преди забременяване? На предписанията ми пише 2-4 дни преди овулация и 2-4 дни след положителен тест. Вече вливах веднъж в средата на декември, но бременност не настъпи. Сега февруари дали трябва да се влива пак или да си пусна изследвания на НК клетки? Нямам спомен лекарят да ми е казвал за второ вливане, а тук чета, че действието му е 8 седмици.
имах и в 8 9 седмица

# 534
  • София
Действието на интралипид е между 6 и 8 седмици, така че като влееш преди овулация, би трябвало да ти покрие 2 цикъла. Ако не забременееш, повтаряш на всеки 2 цикъла. Ако забременееш - след + тест и после в 8-9гс - така ти покрива целия период до около 12гс, когато плацентата вече е почти изцяло формирана и НК клетките са без значение.

# 535
Благодаря!

# 536
Момичета, как се разбира ако след аборта се получат сраствания ?

# 537
  • Замък сред облаците
С хистероскопия.

# 538
А симптоми има ли някакви и същност кога може да се получат тези сраствания? Това неправилно заздравяване ли е или лекарска грешка ?

# 539
  • Замък сред облаците
Може да няма, може да има по-болезнен цикъл, може да има зацапвания след менструация. Не е лекарска грешка, а индивидуално организмът прави грешка или има инфекция която води до това..
Рядко има сраствания след кюртаж, мнооого рядко.
По-чести са след секцио срастванията.

Общи условия

Активация на акаунт