Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 95

• 23 826
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Когато е ниска морфологията, е много важно да се огледат и всички останали фактори. Зависи и в коя част на спермотозоидите са проблемите - в глава, среда или опашка - това води до различни проблеми - в главата за способността за оплождане, в средата - с днк-то, в опашката - с подвижността. При нас например на мм му беше много нисък холестерола, а холестеролът е основния транспорт на всички хормони, витамини и тн в кръвта. И като оправи холестерола се повиши % морфология. Нито един репродуктивен или андролог не се сети за този проблем, намерихме го сами при неговите профилактични прегледи.

Иначе да, 2% морфология не са проблем при инвитро, но са проблем при естествено забременяване.

Бамби, Относно високото ЧХГ в ранна бременност - моят близнашки резултат беше около 2400 на 14 ден след трансфер. Повтори изследването, за да си сигурна че не е лабораторна грешка.

# 661
  • Замък сред облаците
Hearty, то идеята е да не се потупваме с “да, ще стане” и да оставяме момичетата да опитват години наред щото тука андролозите масово недоглеждат и не подхождат комплексно. Ей на, Дели дава прекрасен пример, който веднага ще доложа на ММ щото и той е със завишен холестерол (на диета е и с тази цел в момента, но не знаех че е такава взаимовръзката). Ами, да могат да станат естествено нещата, ама шансовете занижени, рисковете повишени и да се тупаме по рамото за утеха пак след някой неуспех ли?

И да, морфологията се подобрява лесно, но при съпътстващ проблем не. Ама трябва да се търси това, за да се установи!!!

# 662
Кой тупа по рамото? Ето, и аз дадох пример, но понеже не е черен, не върви, нали така.
Никой не агитира да не се търсят проблеми, а да не се демонизира всичко, което не е по калъп.

# 663
  • Замък сред облаците
Извинявам се, ако е прозвучало така, не ми е било целта, наистина.

# 664
  • София
И при инвитро може да е проблем. Ние сме инвитро, както писах, консултирах се с различни лекари и всички предполагат, че именно това е причината за загубите ни. Поне не се вижда друга причина. Този път мъжът ми започва с 4% (предният път беше 2) морфология от 200 милиона, явно се е подобрил малко, надявам се след всичките витамини, спорт и диета, да се подобри още. Този път ще правим и доста повече изследвания, ще пускаме пак и фрагментация и myoxis.

# 665
Съветът да се провери фрагментацията всъщност е ок, защото там наистина може да има проблем и това генерално променя картинката. Биохимична и кухо яйце натам водят, но може и да са свързани с качеството на яйцеклетките, не можем да предположим със сигурност. Идеята ми беше да дадем и добри примери, които в повечето случаи може и да не са толкова чести, защото е факт, че инвитро клиниките са фул с пациенти, но съществуват.
Аз мога да изброя безкрай палитри от проблеми, които сама си открих, успях да подобря някои от тях за кратко време и това ни донесе успех. Далеч не твърдя, че това е панацея, не, не е. Може и да е добро стечение на обстоятелствата, късмет, но е факт.
Първосигнално на спермограмата на моят човек директно скролнах на морфологията и лошичко ми стана, не отричам. Чак после видях всички останали супер показатели.

Аз чакам една симпатична съфорумка, част от тая тема да ни се похвали скоро. Герка, къде си?

# 666
  • Замък сред облаците
При мен с БХ и КЯ морфологията на ММ е на ръба на 4%, а реално ДНК фрагментациите са нищожни (тоест няма проблем там). Но при под 4% според мен трябва да се види задължително заради повтарящите се А в 7 седмица при Нан. Също и съпътстващи проблеми да се изключат - малки тестиси по рождение, варикоцеле, инфекции и тн (само в случай че андрологът ги е пропуснал, разбира се, споменавам ги само защото има доктори дето малко през пръстите карат).

# 667
Само да вмъкна, че изследванията, които сме правили до момента, дори повечето сме си ги самоназначавали. Андролог изискваше да види само разширена спермограма и тестостерон. Ние решихме да пуснем пкк+щитовидни+микробиология на еякулат. Чак сега ни насочиха към уреаплазми и т.н. А относно моите изследвания, няма индикации за проблеми, аг дори ме съветва да спра да се чудя какво да си изследвам, защото само се стресирам допълнително. На своя глава искам да си проверя за тромбофилия и затова писах да питам кое и какво точно да изследвам. Относно възрастта, мм вчера направи 31, аз ще правя 30. Единия ми спонтанен беше в 6+1г.с , този от вчера е 5г.с ( ако въобще мога да го водя приключило, защото имах само вчера кървене, днес още нищо и ще пускам чхг-та, но това вече е друга тема). Това, което искам да кажа е, че ние не сме губили време, още след 4-5месеца неуспешни опити, започнахме веднага с изследвания, просто не е имало кой да ни каже да пуснем всичко накуп. Затова пускаме поетапно. Освен това се замислих, дори и Днк фрагментациите да са ок, пак няма да е ясно защо се случват тези неща в момента. И просто ще се насочим към инсеминации, пък освен да се моля поне тогава да станат нещата.

# 668
  • Замък сред облаците
Браво, че сте се насочили сами. Май с Ния те обърках за 7гс, извинявай. Да, понякога се случва в това лутане да се “загуби време” да изследвате едно или друго, ама не сте знаели. Толкова и за андролога…

За тромбофилията - поне основен пакет в Геника, или аз винаги препоръчвам направо най-разширения (не пълния).

https://www.genica.bg/test/vrodeni-trombofilii-osnoven-panel

https://www.genica.bg/test/trombofilii-razshiren-panel-4-krvossi … noliza-i-vitamini

Ако се установи някоя от -плазмите или друга бактерия, задължително лекуване и на двамата партньори!

# 669
Само че нямаме такава лаборатория тук. На мен аг ми каза да пусна в рамус основен пакет пише+ pai. Но именно затова реших да пиша тук, защото не знам кое би имало общо с ранни аборти. Относно мофрологията, пропуснах да кажа, че май почти всички бяха увредени в главите, не помня със сигурност

# 670
Nanmch, освен ЧХГ през 48 ч. върви и на преглед. Не искам нито да те плаша, нито да ти давам напразни надежди, но имах еднократно кървене и при успешната, и при извънматочната бременност.

# 671
Да, аг иска да види чхг и да отида на преглед. Миналия път се бях нашашкала с извънматочна, заради много ниско покачващото чхг, но слава богу на чхг 400 го видяха на мястото си, но още на следващия ден изкарах всичко.

# 672
Здравейте момичета, рядко успявам да се включа, толкова рязко се върна ежедневието след аборта, че ми се завъртя главата буквално, но определено многото р

Bambi, аз бях с частична моларна и беше около 255 000 IU/l  в 14та седмица.
 Свържи се с лекар!
Да утре съм на преглед. Няма да са розови нещата ясно ми е. И аз се моля да е грешка в лабораторията, но утре съм на преглед и нямаше смисъл днес да пуска пак тест. Достатъчно съм стресирана поне така имам малко някаква утеха,че може да е грешка в лабораторията щ

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 16:54 от Bambi9

# 673
  • Замък сред облаците
Само че нямаме такава лаборатория тук. На мен аг ми каза да пусна в рамус основен пакет пише+ pai. Но именно затова реших да пиша тук, защото не знам кое би имало общо с ранни аборти. Относно мофрологията, пропуснах да кажа, че май почти всички бяха увредени в главите, не помня със сигурност

Понеже спомена Селена, можеш и в Геника в Пловдив да пуснеш. Рамус не са специализирани в генетични изследвания.

# 674
АА, в интерес на истината ми излиза уж, че има Геника в Стара Загора, но ще питам. Видях и някаква Synevo, която предлага пакети тромбофилии

Общи условия

Активация на акаунт