Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 95

• 24 597
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
  • Замък сред облаците
С възрастта пада качеството на материала и е нормално да има повече шанс за неуспех. За мъжките реакции… ще си затрая.

То желанието да подновиш веднага опитите е нормално, после и притеснението е нормално. Ще се наредят нещата!

Чакам си още, имаха спешно секцио и доста почакахме.
Още се колебая за изследване на ген. материал, имахме спор с мъжа ми и той естествено реагира, като всеки мъж, който се шашка да не му имало нещо, всеки отделно има по две деца, но е доста по-възрастен (50г) и мен ме притеснява дали не е от това.
Ще помисля и пак ще говоря с лекарката, не ни е на всяка цена идеята да имаме деца, въпреки че след като за мъничко почувствах пак хубавото усещане пак ми се иска..
Кога имахте желание за опити отново? Аз ли съм луда, че искам пак да се подновят след възстановяването или е нормална реакция?

# 241
Добро утро, момичета! Имам положителен тест за бременност, правих изследване за Nk клетки няколко дни след теста и сега ми излезнаха резултатите. Чакам доктора да ми отговори какво следва. С първа успешна бременност съм през 2016 г, през декември 22 направих спонтанен аборт в 8 гестационна седмица, а през юни 2023 ме кюртираха в 9 седмица заради кухо яйце. Дано този път имаме успех 🍀

# 242
Миме, тихичко честито! Пожелавам ти лека бременност без тревоги и с пухкав финал!

При мен от вчера вечерта кървенето премина само в зацапване като се избърсвам. Вече ме притеснява единствено, че като ме гледаха при приема изоставаше с 4-5 дена и още нямаше пулс. По пътека трябва утре да ме изпишат, но се надявам да ме погледнат отново преди това и да има развитие/пулс.

# 243
  • Замък сред облаците
Миме, тихичко честито. Ще правиш ли вливки?

Фей, по принцип са длъжни да те прегледат. Ти къде лежиш?

# 244
Миме, тихичко честито. Ще правиш ли вливки?
Благодаря ❤️ Да, в понеделник ще ходя на преглед за установяване на бременност, понеже беше твърде рано, когато ходих за изследването и ще ме изпратят след прегледа на вливка.Доста завишени ми изглеждат нещата 🥺

Фей, по принцип са длъжни да те прегледат. Ти къде лежиш?

# 245
  • Замък сред облаците
Без да претендирам запознатост по темата, ама едно време като четох за имунологията тегавите случаи бяха с 30% активност и НК над 700, та мисля че не си много над горна граница 🫶

# 246
В Софиямед съм. И аз си мисля, че ще ме прегледат още поне веднъж. Надявах се и вчера, но вероятно за един ден няма да се види голяма разлика и затова изчакват последния момент.

# 247
  • Варна
Благодаря навсички за насоките! И лекарите са казали, че е най-вероятно генетичен проблем.Някой правил ли е този тест https://www.genica.bg/test/chromoseq-r

# 248
Момичета мина манипулацията, за тези на които предстои, не е страшно мина мн леко и поносимо.
Сега си лежа и почивам, изписаха антибиотик основно, заради това че вкъщи всички са болни и ако налепя и аз няма да знаем, от къде баш идва температурата ако се появи.
Така и не пуснахме изследване на ембриона, ще направим останалите, докторката беше убедена, че няма смисъл.
Иначе след две седмици съм на преглед, стискам палци бързо да се възстановя и физически и най-вече психически, определено това е проблема при тези неща.
Избирам да се радвам, че проблема е хванат максимално рано, за да е по-лесно за мен да се възстановя, че не е бил точния момент и всички успокояващи мисли, които всички имаме.
След две седмици ще поговоря и с лекарката, какво и кога да пуснем, като изследване, за да не объркам нещо.
Но спермограма мисля да пуснем в момента, в който мъжа ми оздравее това е и най-лесното изследване.
Преди да забременея доктора беше препоръчал да пия инофолик комбо, но забравих да попитам дали да си го пия сега или да изчакам малко, някой знае ли?

# 249
  • На изток от Ада
Инофолик комби е мн слаб. Аз пия инозитол от fertil aid.
Спермограма в репруктивна клиника само!

# 250
  • Замък сред облаците
Можеш да пиеш инофолика, но не е оптимален състав, както каза Наси. Може да пиеш поотделно мио- и д-хиро инозитол (те са в една капсула) и метилирана фолиева (в инофолика е обикновена).

# 251
Благодаря навсички за насоките! И лекарите са казали, че е най-вероятно генетичен проблем.Някой правил ли е този тест https://www.genica.bg/test/chromoseq-r
А защо сте се насочили към този тест? Има ли индикация за такова изследване?

# 252
Здравейте, момичета. Да се отчета след прегледа днес : видя се плодно сакче, отговарящо на 5г.с.+3 по ПРМ 5г.с.+0, и жълтъчно мехурче. Каза, че всичко изглежда добре за седмицата си. Вика ме пак след 2 седмици.
   Относно терапията ми с фраксипарин 0.4 каза, че предвид това че съм по-едра трябва да мина на 0.6 и е по-добре да слагам клексан вместо фраксипарин. Някой по-запознат? Не трябва ли да пусна антифактор Ха , за да се прецени вдигане на дозата?
Заради високото ми кръвно миналата седмица и заради мутациите ми изписа и АП всяка вечер.
Четох, че фраксипарин +АП значително увеличават риска от кървене и съм малко притеснена относно този АП.
Показах изследванията на прогестерона и не се впечатли. Попитах дали не трябва да приемам допълнително утрогестан и АГ беше категоричен, че не е необходим след като нямам проблем, за след време ако имало нужда щял да го включи. Каза, че това е лекарство за съсирване и не е много подходящо при терапия с НМХ. Всяко мнение ще ми е от полза, защото съм малко объркана.
   Бях и на АГ по ЗК и той ми предписа съвсем различни неща - утрогестан 2х2 до 12г.с. (без да ми погледне обаче изследването само след като му казах, че е паднал леко прогестерона) и без АП.
Какво мислите вие?

# 253
Бубе, много се радвам че нещата си отговарят  и прегледа е минал добре! За терапията не мога да коментирам, освен че бих се доверила повече на хематолог отколкото на АГ.

# 254
  • Замък сред облаците
Браво, Бубе. За килограмите - имат значение за дозата НМХ. Да не излъжа, но ми се върти в главата, че ако си над 75-80кг слагат директно на 0,6 за профилактика даже.
Няма проблем утрогестана и НМХ въобще. Даже ще снижи риска от кървене, ако включиш АП. Но за него според мен говори с хематалог и тогава прецени.

Общи условия

Активация на акаунт