Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 95

• 24 597
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, момичета.

Това ми отговори хематолога, какво мислите, според мен не е ОК АГ дa предписва такива терапии, че да питам нея, нали трябва да е от хематолог назначена...

Отделно коя от двете дози, 57кг. съм при височина 1.65., как се бият, на какво време, пие ли се натаспина, как се проследява после?

"Здравейте, по основните генетични маркери от тромбофилния панел- фактор V и протромбин сте с нормален генотип, което е добре.
Бременността по принцип е протромботично състояние и е нормално Д-димера да се покачва, макар при вас в момента да е малко по-висок, но другите резултати от коагулацията са нормални.
Аз бих препоръчала до 12 гестационна седмица при този резултат и анамнезата, която имате да минете на нискомолекулярен хепарин - фраксипарин/Клексан 0, 3 или 0, 4 в зависимост от килограмите ви. Обсъдете го с вашия наблюдаващ гинеколог!"

# 286
  • Замък сред облаците
Сходни са двете дози като действие, имай предвид че 0.3 има само от фракси и по-трудно се намира. Не си прекалено слаба и 0.4 сигурно ще е ок (в другата тема имаме мацка 45кг примерно). Аз на 64кг бях 0.4 примерно.

# 287
В такъв случай да взема 0.4 от клексан. Като цяло той май е по-чист като продукт, поне така четох.

А Натаспина какво да го правя?

И трябва ли 1та инжекция да ида някой да ми я бие или да действам директно аз.

Извинявам се за суматитие питания...

# 288
  • Замък сред облаците
Хубаво е да ти покажат как сама да си ги биеш, а ако познаваш някой с диабет и той може да ти покажеш как да захващаш гънка и да биеш. Клексанът се води по-изчистен, да.

# 289
Благодаря, АА, много полезна информация отново! Simple Smile

# 290
  • На изток от Ада
Аз съм около О. Страшно съм изнервена.
И имунология пакет чака

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 21:26 от nasito8988

# 291
  • Замък сред облаците
Редовно съм нервак тогава. Хормони…

П.п. Зацапа ми, днес е 33 ден, утре се надявам да тръгне нормално.

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 21:31 от АА

# 292
  • На изток от Ада
Кво пиете за тази проклета Овулация? То не мога си седна на гъза

# 293
  • Варна
Благодаря навсички за насоките! И лекарите са казали, че е най-вероятно генетичен проблем.Някой правил ли е този тест https://www.genica.bg/test/chromoseq-r
А защо сте се насочили към този тест? Има ли индикация за такова изследване?
Генетикът с който са се консултирали е казал . Може би за да се извлече възможно най-много информация. Пише че този тест Детектира патологични бройни вариации из целия геном.

# 294
Момичета опитвам се да наваксам с четене, на всичко което сте писали и до тук открих много полезна информация и ще продължавам с четенето.
След две седмици ще ми бъде прегледа след аборта ще говоря с др-а какво и що да изследваме, но до тогава ми се ще да започнат да се пият  някакви добавки и за мен и за мъжа ми.
Пак ще припомня аз си имам две дечица, той си има две, ще се мъчим за още едно след неуспешния ни опит (спря сърдечната дейност в 6г.с)
Първо ме притеснява, че е по-възрастен и го споменах по-горе, отделно аз не спирам да мисля, че последните месеци съм под ужасен стрес навсякъде особено на работа отделно никак не се храня редовно и качествено и след свалените с мнооого мъки ужасно мн кила от двете ми бременности (бях 90кила с първата.. сега съм 56) последните месеци свалях рязко до ужасните 54.. имам неприятното чувство, че всичко това е съвкупност доведе до лошия край на тази бременност.
Тъй като лекарката каза, че можем да започнем опити след един нормален цикъл ми се ще през това време аз да попия някакви неща, за да си стабилизирам организма, защото освен че вчера беше аборта от днес съм с брутална хрема и пак болна..
Та видях, какво сте писали на тема добавки, но с мъж който мрази да пие лекарства ми се ще да взема, нещо което да не го шашка с бройката хапове..
Спрях се на фертил ад, виждам че за мъжете има цял пакет от три варианта и мисля да взема него, нещо друго подобно да препоръчате?
За себе си се чудя дали да взимам, тъй като реално забременях доста бързо, по-скоро някакви витамини или добавки, за да си наваксам липсите, които ще изследвам но 100% имам такива особено покрай рязкото отслабване и стреса.
Та всякакви предложения за мъж (в едно хапче ако може, за да не умре от задавяне са супер) а аз мога и с шепи да пия, така че не ме щадете 😁

# 295
Sunny26, нека мъжът ти да пусне една спермограма + микробиология+ половопредавани инфекции, всичко става с даване на една проба. Хубаво е да изследва щитовидни и тестостерон. А вземането на добавки, без доказана нужда, може да бъде не само неефективно, но и опасно! АА го е написала точно за фолиевата киселина, това се отнася за вит Д, Е, А и т.н.
Само да допълня, че "всичко в 1 таблетка" също не е добра идея, защото някои неща пречат на усвояването на други, също така водоразтворимите витамини се усвояват най-добре на гладно, а мастноразтворимите по време на хранене

Последна редакция: сб, 13 яну 2024, 07:39 от Plamkata82

# 296
В нейния случай и “всичко в 1” ще свърши по-добра работа от не взимане на нищо.
Моят мъж пиеше Fértil Aid, 3х1, но отделно и витамин Д +К, Убикинол и NAC. Това не са лекарства, а витамини, минерали и антиоксиданти.
Няма как да се очаква качествен материал от мъж на 50г. Това е дори извън техния репродуктивен прозорец, който макар и много по-широк от нашия, си има лимитации.
Sunny, ти на колко години си?
Изключително важно е и качеството на твоите яйцеклетки.

# 297
В нейния случай и “всичко в 1” ще свърши по-добра работа от не взимане на нищо.
Моят мъж пиеше Fértil Aid, 3х1, но отделно и витамин Д +К, Убикинол и NAC. Това не са лекарства, а витамини, минерали и антиоксиданти.
Няма как да се очаква качествен материал от мъж на 50г. Това е дори извън техния репродуктивен прозорец, който макар и много по-широк от нашия, си има лимитации.
Sunny, ти на колко години си?
Изключително важно е и качеството на твоите яйцеклетки.

Аз съм на 33г, знам че е хубаво всичко да се изследва и ще се направи, но междувременно не пречи да се взимат някакви добавки и за здраве, като цяло, без да пропускам хубавата храна и спорта.
И двамата спортуваме много активно, то при мен и от там идва проблема, преумора, стрес, лоша храна (на нова работа съм и се обучавам съответно има много работа и никакво време за почивка) но и тренировката не си спестявам.
Витамин Д, имах дефицит още като спрях да кърмя малкия, но естествено не обърнах внимание, това беше преди 2г надали съм си го наваксала.
Той е пускал спермограма преди около две години, резултата е че заради годините вече не са такова добро качество, но е нормално и са предписали някакви добавки и мисля, че са точно нещо подобно на фертил ад, естествено не ги помни, не е и взимал нищо.
В неговия случай, както казаха вече по горе я коментарите всичко ще е от полза, докато се пуснат изследванията
Между временно аз изкървих доста през ноща, до тук имаше максимум капка две, до колкото знам е нормално, но единствения симптом от бременността който остана е констипацията и от там дойде проблема, ще звънна на лекарката при нужда

# 298
  • София
Fertil Aid По спомен бяха в едно пликче няколко хапчета.

Съни, оправи витамините, храни се здравословно, ниско въглехидратно, ако можеш - пусни поне част от изследванията на първа страница - ЩЖ, кЗ, витамини, инфекции. Стискам палци да стане скоро и този път до финал!

# 299
Здравейте, момичета!

Днес пуснах новите изследвания без прием на Л-тIроксин и Натаспин. Реално от последния прием на хапчетата бяха минали 24ч. (бях ги пила предната сутрин).

Пак са си същите, дори Д-димер е по-висок.

ТСХ пак си е с такива цифри, не ми го побира умът как за по-малко от месец от ТСХ над 3 и прием на Л-тироксин по най-малката доза 25мг. на ден може да отиде в другата крайност... И с първата успешна бременност имах по средата някъде по-високо ТСХ и пих същата доза и за месец си беше влязло в норма, ама беше без такива ужасно луди резки спадове и т.н., ама...

Понеделник ще започна клексана, че да отида до личната да ми покаже как се бие, според вас късно ли е и проблем ли ще е предвид резутатите? Последно бях излседвала коагулация покрай празниците миналия месец и сега тази седмица, надявам се не е много времето и няма да навреди на ембриончето...

Тогава очаквам и отговор от ендокринолога, дали да продължавам тироксина или да го спра, докато ми отговорят?

Благодаря за помощта ви!

Общи условия

Активация на акаунт