Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 95

• 24 577
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
  • На изток от Ада
Какви са препоръките на лекарите за подобряване на състоянието? Само естествени опити ли правите?
И ММ е с астенозооспермия
пи хапчета фертил супер плюс. Обаче е все същата диагноза. След Сг имам още една бременност естествено да.

# 361
Кенди, не помня дали го обсъждахме, извинявай ако се повтарям, пусни и вит Д заедно с АМХ, че при нисък Д АМХ може да е изкуствено занижен. Стиснати палчета!
Д-то е зле, пия по 1200 IU на ден от 2 седмици, ще го видя след месец как е. Преди бременността АМХ си беше ниско - 0,69, Fsh, LH не бяха уж супер трагични. Забременях от втори опит. Според доктора и сега ще стане, въпросът е вече с какво качество са нещата.

# 362
  • София
1200IU пият тригодишните през зимата. Това е поддържаща доза.
За да наваксаш дефицит ти трябва по-висока доза - 5000IU или 10000IU и контрола на 3-4 седмици.

АМХ трябва да се тълкува заедно с броене на антрални фоликули на 3 ден от МЦ. А и то не е от решаващо значение за забременяване. Успех!

Кенди, не помня дали го обсъждахме, извинявай ако се повтарям, пусни и вит Д заедно с АМХ, че при нисък Д АМХ може да е изкуствено занижен. Стиснати палчета!
Д-то е зле, пия по 1200 IU на ден от 2 седмици, ще го видя след месец как е. Преди бременността АМХ си беше ниско - 0,69, Fsh, LH не бяха уж супер трагични. Забременях от втори опит. Според доктора и сега ще стане, въпросът е вече с какво качество са нещата.

# 363
Абсолютно съм съгласна с горното мнение. Витамин Д не може да се навакса с такава ниска доза. Минимум 5000 IU на ден, задължително с витамин К.
За антралните фоликули също, много по-надежден показател от АМХ, който варира точно толкова, колкото и ФСХ.

# 364
  • Замък сред облаците
Рецепционистките ако бяха компетентни, нямаше да са рецепционистки.

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 12:09 от АА

# 365
Явно и е практика да дава мнения. Като ходих да ми вливат интралипид, на една дама и вливаха октагам и също разказваше на лекарката какво са и казали на рецепция и лекарката беше супер втрещена 😃
Който ходи да се изследва в Малинов, да си има едно наум да не се стресира излишно.

Рецепционистките ако бяха компетентни, нямаше да са режепционистки.

# 366
  • Замък сред облаците
Гадно е. Щото тук във форума ясно е, че обменяш опит с хора неспециалисти (извън няколко теми с доктори). Ама там в клиниката другояче се усеща.

# 367
Момичета, как се смятат тези седмици?

9+1 е вече 10 седмица ли? Тоест навършени пълни 9 седмици и 1 ден от 10 седмица?

Искам да си пускам и Пренатален тест, още обмислям кой, затова питам, понеже почват след 10 семдица те?

Ако имате и препоръки за такива тестове, ще се радвам.

Мерси!

# 368
Не, Нат, и аз така мислех, но 9+1 е 9та седмица. Както ако си на 34 години и 10 месеца, се водиш на 34, не на 35 години.

# 369
  • На изток от Ада
Нат , мисля е рано . Чак 10 седмица трябва

# 370
Не е рано, тестовете са от 9 седмица. Но има шанс да няма достатъчно фетална фракция и да се дава пак проба. Така или иначе повечето тестващи компании запазват часове за седмица напред поне.
Да добавя, и че ако се приема кръворазреждащо, пробата трябва да се даде поне 12 часа след апликацията.

# 371
  • Замък сред облаците
10 седмица е 9+1. Но зависи от тестовете. Някои са от 9 навършени седмици, а други от 10 навършени.

# 372
Мерси, момичета! Ще изчакам още малко значи, тъкмо след прегледа, за да го обсъдя с АГ и ще направя след това, само всичко да е добре занапред.

# 373
  • Пловдив
Привет, момичета! Идвам да споделя моя първи резултат от кръвния тест след ЗЕТ. Трябва да призная, че бях малко на тръни по време на подготовката, защото въпреки естрофема лигавицата от 7.22 ММ на2ри ден, на 9ти ден бе само 6.5 ММ. Увеличиха ми естрофема, аз увеличих разходките, пих чай от малинови листа и стигнах на 13ти ден МЛ -7.6 ММ/8.55 ММ ( Пиша и двете стойности, защото са от две последователни измервания). Мислех, че ще отменят ЗЕТ, заради лигавицата, но не.. Не зная колко е била в деня на трансфера, докторът само каза, че е подходяща. И се доверих. Ето и резултата:

Прогестеронът е след 2 часа от поставяне на прогестан декс и предполагам затова е така висок.
След 48 ч ще повторя и ще пусна тсх, фт4, фт3 (не съм на терапия, но ако е необходим хормон заради естрофема), д-Димер, фибриноген и аптт (заради Оксапара и аспирина). И, консултация с ендокринолог и хематолог. Ако има още нещо, подскажете, моля!

# 374
  • Замък сред облаците
Тихичко честито! ❤ и до финал!

Общи условия

Активация на акаунт